Soms laten wij u hier huizen zien met een aangenaam uiterlijk maar een interieur waarvan menigeen zal denken ‘oeps’. Een andere keer is het een huis waar iedereen met smaak zo in zou willen trekken. Van het huis dat wij u nu tonen zegt de makelaar ‘Het pand is nagenoeg geheel authentiek’. Dan weet u al dat alles in het interieur vernieuwd zal moeten worden. Dat geldt voor dit gemeentelijke monument in Rossum in de Bommelerwaard zeker: zoals het nu is kun je er nauwelijks wonen. Maar daar is de prijs ook naar. Daarbij: wat een ongelooflijk heerlijk huis is dit, en wat is het mooi te maken! Elke euro die u erin investeert lijkt ons welbesteed, want zie het formaat, de uitstraling, de ligging, de mogelijkheden. Makelaardij Bijzonder Wonen heeft de gave om huizen aan te bieden waar wij bijna altijd meteen diep verliefd op worden. Dat geldt hiervoor zeker ook. Dus niet gaan krijsen maar er even doorheen kijken en de mogelijkheden zien!>>

Soms laten wij u hier huizen zien met een aangenaam uiterlijk maar een interieur waarvan menigeen zal denken ‘oeps’. Een andere keer is het een huis waar iedereen met smaak zo in zou willen trekken. Van het huis dat wij u nu tonen zegt de makelaar ‘Het pand is nagenoeg geheel authentiek’. Dan weet u al dat alles in het interieur vernieuwd zal moeten worden. Dat geldt voor dit gemeentelijke monument in Rossum in de Bommelerwaard zeker: zoals het nu is kun je er nauwelijks wonen. Maar daar is de prijs ook naar. Daarbij: wat een ongelooflijk heerlijk huis is dit, en wat is het mooi te maken! Elke euro die u erin investeert lijkt ons welbesteed, want zie het formaat, de uitstraling, de ligging, de mogelijkheden. Makelaardij Bijzonder Wonen heeft de gave om huizen aan te bieden waar wij bijna altijd meteen diep verliefd op worden. Dat geldt hiervoor zeker ook. Dus niet gaan krijsen maar er even doorheen kijken en de mogelijkheden zien!

Maasdijk 52 ROSSUM  Vraagprijs € 495.000 k.k.

Deze markante dijkwoning staat op een prominente locatie aan de entree van het geliefde dorp Rossum. Het pand is nagenoeg geheel authentiek en staat op een diep en breed perceel. Indeling:
Centrale gang, separaat toilet, zonnige woonkamer met binnenluiken en rookkanaal, doorloop naar de aan de achterzijde gelegen eetkeuken, zitkamer met doorloop naar een voormalige woonkeuken met sanitaire unit op dijkniveau.
Overloop; vier tweepersoons slaapkamers, een doucheruimte en een berging op de eerste verdieping.
Garage, voormalige keuken, tuinkamer en kelder in het souterrain.

Over Rossum
In het lommerrijke Rossum (gemeente Maasdriel) komen bij sluis Sint Andries de rivier de Waal en de Maas samen. Het dorp ligt op 10 autominuten van ‘s-Hertogenbosch en 30 autominuten van Utrecht. De A2 is in 6 minuten te bereiken. Het dorp telt ongeveer 2.500 inwoners. Alle basisvoorzieningen voor de dagelijkse boodschappen zijn aanwezig, waaronder een supermarkt met zondagsopening. Verder zijn er een openbare basisschool, twee kinderdagverblijven waar ook buitenschoolse opvang wordt aangeboden en een peuterspeelzaal. Langs de op loopafstand gelegen Waal zijn een hotel en enkele restaurants gelegen. Rossum kent een bloeiend verenigingsleven en er zijn voldoende mogelijkheden tot het beoefenen van (water)sporten en golf in de nabije omgeving.

Indeling dijkverdieping
Achter de brede voordeur ligt een brede centrale gang waaraan alle vertrekken grenzen. Vanuit de gang is het balkon bereikbaar. Aan de rechterzijde bevindt zich de woon-/eetkamer. Vanuit de woon-/eetkamer is er wijds zicht op de landerijen richting de Van Heemstraweg. In de kamer is een eenvoudige schouw met openhaard. Via een doorloop met vaste kasten is de keuken te bereiken. Ook hier is er een rookkanaal. Aan de keuken grenst een portaaltje met toilet en trap naar het souterrain. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich een zonovergoten kamer. In de natuurstenen schouw staat een gashaard maar de ruimte is ook voorzien van cv. Via een doorgang is de aan de achterzijde gelegen tweede keuken te bereiken. Deze stamt nog uit de periode dat het pand in tweeën bewoond werd. Hier bevindt zich eveneens een sanitaire ruimte met douche en wastafel. Alle vertrekken op deze woonlaag zijn voorzien van de authentieke paneeldeuren. De balkenplafonds zoals deze in de keuken aanwezig zijn, zijn afgetimmerd met boardplaten.

Eerste verdieping
Via een rechte trap vanuit de gang is de brede overloop bereikbaar. Aan de overloop liggen vier ruim bemeten slaapkamers, een berging en een grote doucheruimte met wastafel. De slaapkamers zijn allen volledig betimmerd met schrootjes dan wel kraaldelen. De van oudsher aanwezige twee kamers beschikken over paneeldeuren. Boven de slaapkamers ligt een enorme, grotendeels onbevloerde zolder.

Souterrain
Het souterrain is bereikbaar via een trap nabij de huidige keuken. Het is verdeeld in vier vertrekken. Aan de tuinzijde bevindt zich een tuinkamer met dubbele glasdeuren en eenvoudige schouw met rookkanaal. In de dijk ligt een kelder met pekelbak en een met gesmoorde estriken belegde vloer. Aan de andere zijde bevindt zich een bergkamer met keukenblok en een garage met elektrisch bedienbare sectionaldeur.

Bijzonderheden
Deze voormalige boerderij staat op een markante locatie op de hoek van de Maasdijk en de Manhuisstraat. Het achterhuis werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw afgebroken en de achtergevel aangepast naar de huidige situatie. De woning verdient het om volledig te worden aangepast aan de eisen van deze tijd, waarbij aanbrengen van comfort wenselijk is. Het pand wordt verwarmd middels een aardgasgestookte cv-installatie met een Bosch HR ketel uit 2008. Achter het pand ligt een 20 meter brede en ruim 30 meter diepe tuin die voornamelijk is ingericht met gazon en borders met heesters. Het nagenoeg vierkante pand biedt een zee aan ruimte, waardoor een combinatie van wonen, werken dan wel inwoning van een ouder tot de mogelijkheden behoort.

Gemeentelijk monument
Bruto-inhoud woning: circa 1.600 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 367 m2
Overige inpandige ruimte: 77 m2
Perceeloppervlak: 1.060 m²
Bouwjaar: 1891

Meer informatie

http://www.bijzonderwonen.com/Maasdijk-52-ROSSUM-20170109152851306

Bijzonder Wonen Makelaardij
Peperstraat 29 5314 AM Bruchem
Postbus 138 5300 AC Zaltbommel
t: (0418) 68 00 50
e: [email protected]

 

Leave a Comment