De afgelopen maanden hebben wij u op ClassyLife al een aardig aantal begerenswaardige, te koop staande, huizen gepresenteerd. Natuurlijk is het bovenal een kwestie van smaak, maar het huis dat wij u nu hier tonen maakt ongetwijfeld veel mensen door de combinatie van kwaliteit, uitstraling, ruimte en prijs uitermate hebberig. Wat een heerlijk huis! Het wordt aangeboden via makelaardij Bijzonder Wonen in Zaltbommel die in positieve zin opvalt door veel werk te maken van de presentatie van haar aanbod en door enthousiasme. Wij hebben het al eerder geschreven: veel makelaars ontbreekt het helaas aan inzet en de bereidheid om voor klanten en prospects enige moeite te doen. Net als enkele andere makelaars van wie wij aanbod toonden vormen zij de positieve uitzondering op de regel. Genoeg daarover: laat u verleiden door dit prachtige huis in het dorpje Nieuwaal nabij Zaltbommel, vanuit de Randstad uitstekend te berijden. Perceel: 1.400 m2, bruto inhoud 1.132 m3, vraagprijs 695.000 euro.>>

hoofdfoto (1) straatbeeld (1)

De afgelopen maanden hebben wij u op ClassyLife al een aardig aantal begerenswaardige, te koop staande, huizen gepresenteerd. Natuurlijk is het bovenal een kwestie van smaak, maar het huis dat wij u nu hier tonen maakt ongetwijfeld veel mensen door de combinatie van kwaliteit, uitstraling, ruimte en prijs uitermate hebberig. Wat een heerlijk huis! Het wordt aangeboden via makelaardij Bijzonder Wonen in Zaltbommel die in positieve zin opvalt door veel werk te maken van de presentatie van haar aanbod en door enthousiasme. Wij hebben het al eerder geschreven: veel makelaars ontbreekt het helaas aan inzet en de bereidheid om voor klanten en prospects enige moeite te doen. Net als enkele andere makelaars van wie wij aanbod toonden vormen zij de positieve uitzondering op de regel. Onthoud hun naam en website. Genoeg nu hierover: laat u verleiden door dit prachtige huis in het dorpje Nieuwaal nabij Zaltbommel, vanuit de Randstad overigens uitstekend te berijden.

Waalbandijk 23 NIEUWAAL , vraagprijs € 695.000 k.k.

Op een zuidgericht perceel staat nabij de Waal deze uitstekend onderhouden dijkvilla met een zee aan ruimte op doordachte niveaus. De naastgelegen monumentale kapschuur is er desgewenst bij te kopen. Tuingerichte zonnige woonkeuken met vides en een aangrenzende wijnkelder op de begane grond. Eetkamer, ouderslaapkamer, garderobekamer, complete badkamer en toiletruimte op het hoger gelegen niveau. Zongerichte loungeruimte onder de bijna 6 meter hoge nok met aangrenzend balkon. Hal, woonkamer met luxe gashaard, werkkamer en toiletruimte op dijkniveau. Drie slaapkamers, 2e complete badkamer en een bergzolder onder de geïsoleerde kap.
Nieuwaal (gemeente Zaltbommel) is een gemoedelijk dorpje dat bijna 5 kilometer ten westen van Zaltbommel ligt op slechts 10 autominuten van de A2. Het dorp telt ongeveer 700 inwoners. Er is een basisschool en in het nabijgelegen dorp Gameren een grote supermarkt, slager en bakker. Het dorp ligt aan de rivier de Waal vlakbij het in de uiterwaarden gelegen natuurgebied Breemwaard.

Bruto inhoud: 1.132 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 288 m2
Perceeloppervlak: circa 1.400 m²
Bouwjaar: 2003

Indeling niveau 1:
Via een modern klompenhok met ruimte voor de jassen en laarzen is de woonkeuken bereikbaar. Dat is prettig, want nagenoeg iedereen komt achterom. De woonkeuken grenst direct aan het zonneterras en biedt ruimte aan een grote eethoek. De keuken is ingericht met een modern keukenmeubel met kookeiland, hoogwaardige inbouwapparatuur en kunststof werkblad. De natuurstenen vloer is voorzien van vloerverwarming. Aan de woonkeuken grenst een droge kelder. Een natuurstenen trap geeft toegang tot de overige niveaus.

Indeling niveau 2:
De eetkamer ligt aan de achterzijde van de woning en kijkt uit op de woonkeuken, terwijl er ook een visuele verbinding is met de bovengelegen loungeruimte. Op dit niveau bevindt zich eveneens de afdeling van de ouders. Er is een ouderslaapkamer met Frans balkon en een aangrenzende garderobekamer. Aan een halletje grenst de garderobekamer, de toiletruimte en de badkamer. Deze badkamer is ingericht met een duo ligbad, douchecabine en een luxe dubbel wastafelmeubel. Het bad is zwevend met indirecte verlichting uitgevoerd. Naast de badkamer is de bijkeuken. Onder een werkblad is ruimte voor het witgoed. Tussen de bijkeuken en de badkamer bevind zich een doorgeefwasmand.

Indeling niveau 3:
Dit niveau is volledig ingericht als loungeruimte. Het is, mede door de hoogte, een imposante ruimte. De bijna 6 meter hoge kap is hier volledig in het zicht gelaten en gestukadoord. Omdat er door brede muuropeningen visuele eenheid is ontstaan met zowel de hoger als de lager gelegen verdieping, is de ruimtelijke beleving subliem. Via de aluminium schuifpui is het balkon bereikbaar. Het balkon is belegd met hardhouten delen en voorzien van een stalen balustrade in dezelfde sfeer als de kozijnen. Vanaf het balkon is er wijds zicht op de tuin en de landerijen.

Indeling niveau 4:
Deze woonlaag bevindt zich op dijkniveau. Aan de hal met toiletruimte en garderobe grenzen de werkkamer en de woonkamer. De werkkamer ligt langs de dijk en leent zich bij uitstek als ruimte voor kantoor of praktijk aan huis, omdat de ruimte volledig gescheiden is van de woonvertrekken. De woonkamer strekt zich uit in een L-vorm. Hier is de sfeer van het oorspronkelijke bouwjaar 1860 terug te vinden in het balkenplafond. In de woning was destijds de dorpsbakkerij gevestigd. De vloer is ook op dit niveau voorzien van vloerverwarming en in de zithoek is er een brede gasgestookte designhaard. Een natuurstenen trap met zwevende treden leidt naar de slaapverdieping.

Indeling niveau 5:
Vanaf deze verdieping bieden de ramen verschillende panoramische vergezichten. Aan de overloop grenst de cv-ruimte, de badkamer en de drie slaapkamers. De slaapkamers zijn evenwichtig van formaat en bieden alle ruimte voor slapen, studeren en chillen. Vanuit de verschillende ramen is zicht op de rivier de Waal of de groene omgeving. Met kerst is de verlichtte mast van Lopik te zien. De badkamer is compleet ingericht met een ligbad, douchecabine, wastafel en toilet.

Bijzonderheden:
Deze voormalige dorpsbakkerij werd een architectenwoning en heeft in 2003 een enorme metamorfose ondergaan door realisatie van de uitbouw aan de achterzijde. De woning is volledig voorzien van geïsoleerde en onderhoudsarme kozijnen en ramen met HR++ beglazing. De rieten kap (2003) is uitgevoerd als geïsoleerd schroefdak en verkeert in uitstekende staat. In 2014 is er groot onderhoud gepleegd door een bij de vakfederatie aangesloten rietdekker. De gevels van de aanbouw zijn in spouw opgetrokken en ter plaatse van de oorspronkelijk dijkwoning zijn de gevels aan de buitenzijde geïsoleerd. Dat resulteert in een maandelijkse energienota van slechts € 256,00. Dit is een heerlijk instapklaar familiehuis, rustig buiten, langs de dijk en bij de rivier en toch met de voorzieningen in de nabijheid. De Waalbandijk is ter plaatse van de woning aangewezen als 30 kilometer zone. Op onderstaande site vindt u nog veel meer foto’s, 360 graden beeld en plattegronden:

http://www.bijzonderwonen.com/Waalbandijk-23-NIEUWAAL-20141205152008306

Oh, en mocht u onverhoopt bang zijn voor natte voeten; het ‘deltaplan’ voor de Betuwe dat enige jaren geleden is uitgevoerd maakt de kans daarop werkelijk verwaarloosbaar.

494471404368354346308 (1)315293 (1)320335316397391

Leave a Comment