Zeker, dit werkelijk prachtige huis heeft een substantieel hogere vraagprijs dan die van de huizen die wij u doorgaans presenteren. Maar dit is zo uniek, dat wij het u echt móeten laten zien. Deze rijksmonumentale villa, beter bekend als ‘Huis te Hurwenen’ is gelegen in de oksel van De Waal aan de rand van natuurreservaat ‘De Hurnse Kil’. Het Gelderse dorp Hurwenen ligt vlak bij Zaltbommel, op 20 minuten van Utrecht en 40 minuten van Amsterdam. De villa werd in 1862 onder architectonisch toezicht in Neoclassicistische stijl gebouwd, waarbij letterlijk kosten noch moeite werden gespaard. Ongeveer 150 jaar later zijn wederom kosten noch moeite gespaard om het pand extern volledig te restaureren. Het wordt omringd door een Engelse landschapstuin van ruim 7.000 m2. Een bijzonder object op een unieke locatie langs de rivier de Waal, rustig gelegen aan een natuurreservaat en op slechts 5 minuten van de autosnelweg A2. Als u het zich kunt veroorloven om uniek te wonen: dit is het! >>

Huis te Hurwenen(1)

Zeker, dit werkelijk prachtige huis heeft een substantieel hogere vraagprijs dan die van de huizen die wij u doorgaans presenteren. Maar dit is zo uniek, dat wij het u echt móeten laten zien. Deze rijksmonumentale villa, beter bekend als ‘Huis te Hurwenen’ is gelegen in de oksel van De Waal aan de rand van natuurreservaat ‘De Hurnse Kil’. Het Gelderse dorp Hurwenen ligt vlak bij Zaltbommel, op 20 minuten van Utrecht en 40 minuten van Amsterdam. De villa werd in 1862 onder architectonisch toezicht in Neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van notaris van der Elst, waarbij letterlijk kosten noch moeite werden gespaard. Zo werd het gehele pand met haar 22 vertrekken al in 1862 voorzien van warm en koud stromend water alsmede van spouwmuren met afsluitbare luchtkanalen naast de 16 schoorsteenkanalen voor de schoorstenen, waarvan er vijf voorzien zijn van grote en zwaar bewerkte marmeren Louis XVIe schouwen. Het interieur is rijkelijk voorzien van hout(snij)werk aan de vele kasten, deuren en lambriseringen. De plafonds zijn verfraaid met rijk ornamenteel stucwerk.
Ongeveer 150 jaar later zijn wederom kosten noch moeite gespaard om het pand extern volledig te restaureren. Hierbij is onder andere de gehele kap vernieuwd en voorzien van zinken leien. De daklijsten en goten zijn vernieuwd, de balustrade en schoorsteenkappen teruggebracht, gevelornamenten gereconstrueerd, het gehele voegwerk weer als knipvoeg uitgevoerd etc. Bij het uitvoeren van het schilderwerk is de bestaande beglazing vervangen door isolerende Ruysdael beglazing en in het souterrain is pantserglas aangebracht. Het pand wordt omringd door een Engelse landschapstuin van ruim 7.000 m2 met zowel Europese als Oriëntaalse platanen, vele taxussen, beuken, kastanjes, fruitbomen, etc.. Op het terrein staat momenteel een vervallen schuur. Een bijzonder object op een unieke locatie langs de rivier de Waal, rustig gelegen aan een natuurreservaat en op slechts 5 minuten van de autosnelweg A2.

Waaldijk 8 HURWENEN vraagprijs € 1.675.000 k.k.

Rijksmonument ‘Huis te Hurwenen’
Bruto-inhoud: circa 2.200m³
Vloeroppervlak: circa 583m² (waarvan 386m² woonoppervlak conform Nen 2580)
Perceeloppervlak: 7.320m²
Bouwjaar: 1862

Indeling souterrain:
Authentieke wijnkelder met vele gescheiden vakken voor de wijnopslag, twee grote dubbele kamers, kolenkelder, originele boogkelder uit vermoedelijk de 17e eeuw, tussenhal naar extra uitgang naar de achterzijde van het pand, oorspronkelijke dienstkeuken voorzien van authentieke hoge schouw met eigen rookkanalen en met schildpadtegels betegeld, diepe kasten en wasbak, cv-ruimte. Vanuit een portaal geeft een buitendeur toegang tot de tuin. In deze ruimte is eveneens de trapopgang naar de begane grond.

Indeling begane grond:
Via de authentieke dubbele voordeur komt men in de vestibule. Hierachter bevindt zich de centrale gang met originele marmeren vloer, marmeren lambrisering en WC. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich de keuken. Deze is ingericht met een witte hoogglans keuken met een granieten aanrecht. In de keuken is er een originele marmeren schoorsteenmantel. Er is een stucwerk plafond en de vloer is er belegd met donker marmer.
Achter de keuken bevindt zich een werkkamer met ingebouwde kasten en zitje voorzien van rijk versierd houtwerk, stucwerk plafond en visgraatparket. Aan de rechterzijde van de gang zijn drie aaneengeschakelde vertrekken met rijk versierd houtwerk, prachtige ingebouwde kasten, stucwerk plafonds en visgraatparket. In de achterste kamer zijn dubbele tuindeuren. Op deze verdieping is er verder een badkamer met toilet, wastafel, bidet, verzonken tweepersoons ligbad en mozaïekvloer. Aan de linkerzijde is er een tweede achterkamer met fraai zicht op de landschapstuin. Deze heeft een ruim 3,5 m hoog stucplafond, rijk versierd houtwerk, een vaste kast en eveneens visgraatparket.

Indeling bel-etage
Een brede 19e eeuwse trappartij leidt naar de bel-etage. Dit is zonder twijfel de mooiste verdieping van het pand. Er zijn fraaie stucplafonds van 4.35 m hoog met ornamenten en hoge raampartijen met Franse balkons. Aan de Waalzijde is er een imposante kamer en suite met fraai zicht op de Waal en de uiterwaarden. Er is een hoog stucplafond, twee marmeren schouwen en acht paar balkondeuren met binnenluiken. De vloer is er belegd met visgraatparket met wengé bies. Aan deze kamer en suite grenst een privé gelegen zonneterras van ruim 70 m2 met zicht op de Waal. Daarnaast is er een slaap-/werkkamer met dubbele balkondeuren, binnenluiken en een marmeren schouw. Vanuit deze kamer is er zicht op de landerijen en de Hurnse molen Vento Vivimus. Tegenover deze slaap-/ werkkamer bevindt zich een tweede badkamer met wastafel, ligbad en toilet. Ook in de badkamer is er een marmeren schouw. Dubbele balkondeuren met binnenluiken bieden zicht op de landschapstuin.

Indeling zolderverdieping:
Via een vaste trap is de grote volledig geïsoleerde zolderverdieping te bereiken. Deze heeft een buitengewoon prettige atmosfeer door de dakkapellen en de drie daklichten. De ruimte leent zich uitstekend voor de realisatie van meerdere slaap- en badkamers. Vanuit deze verdieping leidt een vaste trap naar het dakterras. Dit meet ruim 30 vierkante meter en biedt een onevenaarbaar panoramisch uitzicht over de rivier de Waal, van Rossum tot Zaltbommel, natuurreservaat de Hurnse Kil en de landerijen.

Dit werkelijk schitterende landhuis staat te koop bij Bijzonder Wonen Makelaardij in Bruchem, nabij Zaltbommel. Jeanette van Haaften zal u er graag uitgebreid informeren over dit mooiste huis van de omgeving en… in de historie van ClassyLife. Belt u haar op 0418 680 050. Overigens heeft Bijzonder Wonen in het gebied rond Zaltbommel meer attractieve huizen te koop: www.bijzonderwonen.com . Geniet van onderstaande foto’s! Er is op aanvraag ook nog een fraaie brochure in PDF beschikbaar.

Huis te Hurwenen(4)VoordeurImposante trapWaaldijk 8 Bijzonder Wonen 67 (Kopie)

Belle etage(1)met tekst

Rijk versierd houtwerkTrapafdaling

Bewerkt plafondDienstkeuken souterrain

SouterrainBadkamer

e verdiepingUitzicht(2)

DetailUitzicht

Bijzondere villaHuis te Hurwenen(7)

Detail(1)

 

 

Leave a Comment