Een aantal weken geleden lieten wij u een wonderschoon en opmerkelijk betaalbaar monumentaal pand zien in de voormalige Hanzestad Harderwijk. Wij zijn daar met ClassyLife ook sinds enkele maanden gevestigd en het is een heerlijke woonomgeving. Logisch dat je dan rond kijkt naar wat er zoal te koop is. Heel spoedig richten wij de blik weer op andere delen van het land, maar toen we dit pand te koop zagen dachten wij ‘ook al is het ruim boven het gemiddelde budget, het is té bijzonder om het niét te laten zien. Alleen die naam al, de Zevende Hemel! En ja, het is prijzig, maar dat is altijd beter dan niet te koop. Toch?>>

 

Een aantal weken geleden lieten wij u een wonderschoon en opmerkelijk betaalbaar monumentaal pand zien in de voormalige Hanzestad Harderwijk. Wij zijn daar met ClassyLife ook sinds enkele maanden gevestigd en het is een heerlijke woonomgeving. Logisch dat je dan rond kijkt naar wat er zoal te koop is. Heel spoedig richten wij de blik weer op andere delen van het land, maar toen we dit pand te koop zagen dachten wij ‘ook al is het ruim boven het gemiddelde budget, het is té bijzonder om het niét te laten zien. Alleen die naam al, de Zevende Hemel! En ja, het is prijzig, maar dat is altijd beter dan niet te koop. Toch?

Hoogstraat 36-38, Harderwijk    Vraagprijs € 1.450.000,–

Wilt u wonen in een van de mooiste panden van Harderwijk? Dan is dit uw kans: wonen in een voormalig kerkgebouw, genaamd de Zevende Hemel! Dit prachtige, zeer royale monumentale en unieke pand is gelegen in het hart van de binnenstad van Harderwijk. Het omvat o.a. een kerkzaal (in gebruik als mega woonkamer), zes slaapkamers, woonkeuken met hoog plafond, 3 badkamers, wasruimte met de wasmachine-aansluiting en een stadstuin. Dit prachtige huis is op topniveau afgewerkt! Het is te gebruiken voor meerdere doeleinden. U kunt er wonen met werken combineren of bijvoorbeeld een galerij openen. En in combinatie met nummer 34 (dit pand is ook te koop) is het ook geschikt als stadslogement, bed & breakfast, parkeren op eigen terrein e.d. Een droomhuis, maar gewoon te koop.

In 1616 zijn de eerste stenen van dit pand gelegd, het is compleet gerestaureerd in 1993 en in 2009 is het pand wederom verbouwd en zijn vele zaken vernieuwd. Het woonoppervlakte bedraagt maar liefst circa 475 m², de inhoud is circa 2400 m² en het staat op een kavel van 350 m². Er zijn 8 kamers, waarvan 6 slaapkamers en een study/kantoor.

Indeling

Entree, ruime en diepe hal met garderobenis, vaste kasten, royaal kantoor/slaapkamer, hal/bibliotheek, imposante kerkzaal/woonkamer van circa 120 m²; vaste trap naar de wijnkelder, wasruimte met cv-opstelling en wasmachine aansluitin; tussenhal met ruim toilet, zeer royale woonkeuken voorzien van alle inbouwapparatuur (2 Miele vaatwassers, Viking 6 pits gasfornuis met bakplaat, dubbele oven, magnetron, stoomoven en Viking Amerikaanse koelkast), een plafond van 6 meter hoog, vloerverwarming, open haard en deur naar de patio.

1e etage, bereikbaar met vaste trap uit de woonkeuken: ruime slaapkamer met open badkamer met douche, wastafel en toilet.

1e etage, bereikbaar via de hal en de bibliotheek: prachtige overloop met balustrade, studeer-/hobbykamer met uitzicht door één van de oude kerkramen, vaste kasten, separaat toilet met fonteintje, ruime slaapkamer met houtkachel, strakke en moderne badkamer met dubbele wastafel, ligbad en douche.

2e etage: grote overloop, de 3e badkamer met ligbad, douchehoek, wastafel en wandcloset, 3 ruime slaapkamers en een trap naar zolder.

Via de 3e slaapkamer bereik je nog een grote bergzolder.

3e etage: 2e bergzolder met de 2e cv installatie.

Als gememoreerd is ook het naastgelegen pand aan de Hoogstraat 34 te koop. Dit pand moet grondig worden verbouwd maar biedt veel mogelijkheden, zeker in combinatie met nummer 36-38, voor bijvoorbeeld parkeren op eigen grond, appartementen, stadslogement, bed & breakfast e.d.

De sterke punten van dit unieke pand zijn o.a.:

– gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Harderwijk;

– veel authentieke details;

– unieke locatie voor de combinatie werken en wonen;

– zeer ruim monumentaal pand;

– woonoppervlakte van maar liefst 475 m²;

– eventueel i.c.m. met de Hoogstraat 34 te koop (vraagprijs € 325.000,–);

– nabij restaurants, de boulevard met het strandeiland en de winkels;

– imposante kerkzaal/woonkamer van circa 120 m²;

– maar liefst 6 slaapkamers en 3 badkamers;

– letterlijk wonen in de Zevende Hemel.

Meer informatie:

Van der Hoek Makelaardij, Verzekeringen en Hypotheken
Hogeweg 2, 3841 KV Harderwijk
E-mail: [email protected]
+31 (0) 341 – 41 22 41
https://www.vanderhoekmakelaardij.nl/woning/harderwijk-hoogstraat-36-38/

Leave a Comment