Van je hobby je werk maken, is er iets mooiers denkbaar? Nou vooruit, van de hobby van een ander volop kunnen genieten, zonder de bijbehorende financiële besognes. Dat is ook wat prettig! En dat kan nu, want sinds kort kun je in Naarden (NH) Het Clubhuys bezoeken, een locatie waar klassieke auto’s, kunst, werkplekken, een vergaderzaal én koffie samenkomen. Een inspirerende mix, perfect gelegen tussen de A1 en de historische vesting van Naarden. Het Clubhuys is gevestigd in het voormalig pakhuis van Jan des Bouvrie op de Energiestraat 3. Het concept is opgezet door het jonge ondernemersechtpaar Robbert en Anouk Buijs.>>

Van je hobby je werk maken, is er iets mooiers denkbaar? Nou vooruit, van de hobby van een ander volop kunnen genieten, zonder de bijbehorende financiële besognes. Dat is ook wat prettig! En dat kan nu, want sinds kort kun je in Naarden (NH) Het Clubhuys bezoeken, een locatie waar klassieke auto’s, kunst, werkplekken, een vergaderzaal én koffie samenkomen. Een inspirerende mix, perfect gelegen tussen de A1 en de historische vesting van Naarden. Het Clubhuys is gevestigd in het voormalig pakhuis van Jan des Bouvrie op de Energiestraat 3. Het concept is opgezet door het jonge ondernemersechtpaar Robbert en Anouk Buijs.

Cool Classic Club
Onderdeel van het Clubhuys is Cool Classic Club. Onder deze vlag worden de klassieke auto’s in binnen- en buitenland (in consignatie) verkocht. De collectie bestaat uit diverse merken binnen verschillende prijsklassen, zoals momenteel een vroege Porsche 911, Jaguar E-type en Triumph TR4. Daarnaast staat er een unieke fiets van Spyker te koop. Robbert: “Mijn liefde voor auto’s ontstond toen ik nog maar een klein jongetje was. In mijn latere jaren heb ik veel rally’s gereden en werd deze passie alleen maar groter. Ik heb veel affiniteit met Italiaanse en Engelse merken, maar vind het ook heel bijzonder dat er nu bijvoorbeeld een Minerva uit 1925 in onze showroom staat.” De collectie van klassieke auto’s wordt continu aangevuld.

Flexwerken en vergaderen tussen de klassiekers
Het Clubhuys biedt flexplekken en een vergaderzaal waar je tussen de auto’s en kunst je laptop kunt openklappen of elkaar kunt treffen voor een afspraak of vergadering. Anouk: “We hebben er bewust voor gekozen de ruimte open te laten. Dus geen afgesloten kantoortjes, maar een open ruimte waar het moet bruisen van ondernemerschap. Zelfs de vergaderzaal is van glas, zodat je tijdens je bespreking toch nog een glimp kan opvangen van al het moois dat in de ruimte staat. Uiteraard zorgen we er wel voor dat mensen rustig kunnen werken, door onder andere akoestische schotten en speciale belhokken te plaatsen.”

Kunst laagdrempeliger maken
Anouk en Robbert willen in het Clubhuys kunst toegankelijker – en de aanschaf tot – laagdrempeliger maken voor een breder publiek. Zij zijn daarom een samenwerking aangegaan met kunstenaars als Steven Oprinsen, Ilse Valkenburg en Elly de Jong. Ook verkopen ze het werk van Peter Schenk. De kunst zal rouleren en er worden na de zomer exposities gehouden om het werk breder onder de aandacht te brengen. Daarnaast is een deel van het pand ingericht met outlet meubelen van Jan des Bouvrie.

Locatie
Het Clubhuys is als gememoreerd gevestigd in het voormalig pakhuis van Jan des Bouvrie. Robbert: “We zochten een plek voor de klassieke auto’s, maar hadden een schrikbeeld van een stille echo-galmende showroom. Toen we dit pand binnen liepen was het liefde op het eerste gezicht. De auto’s, kunst en het pand sluiten door het licht en de architectuur naadloos op elkaar aan. De locatie leent zich er perfect voor te delen met andere mensen: andere ondernemers die een dag komen werken of mensen die gewoon willen genieten van de auto’s en kunst.” Zie verder https://www.coolclassicclub.com.

Leave a Comment