De Rum Month was weer van start gegaan vanaf 1 juli! Dat betekent dat BACARDÍ deze maand weer omtovert tot een Caribisch feest en verrast een maand lang met vernieuwende cocktails die te drinken zijn in deelnemende cocktailbars door heel Nederland. Je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf maken op je eigen cocktailparty. Vier een feestje en kijk op de website van BACARDÍ om alle deelnemende BACARDÍ Rum Month bars in Nederland te vinden.

1. Kies de juiste locatie

five person standing while talking each other

Het kan spannend zijn om voor een nieuwe locatie te kiezen, maar je kunt het beste kiezen voor een vertrouwde locatie met een permanente structuur. Denk goed na over je doelstellingen voor het evenement en of de locatie daarbij past. Als je voor de BACARDÍ Rum Month baar gaat, dan kan het haast niet fout gaan.

2. Regel de BACARDÍ Spiced cocktails

BACARDI Spiced 1

BACARDÍ Spiced wordt gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. Vervolgens wordt de rum geblend met specerijen voor een uitgesproken, maar zachte smaak. BACARDÍ gebruikt voor Spiced geen kunstmatige zoetstoen om de rijke smaak van de specerijen te versterken. BACARDÍ® Spiced is een veelzijdige drank die het goed doet als zowel een klassieke mixdrank, denk aan de welbekende rum-cola, of puur on the rocks waarbij de iconische smaak bewaard blijft. Ideaal voor een cocktailparty dus.

Spiced & Coda

150ml Cola (top met cola) + 50ml Bacardi Spiced

Skinny Colada

50ml Bacardi Spiced + 15ml limoensap + 40ml Ananassap + 40ml kokoswater

Dark n Stormy (Spiced & Stormy)

50ml Bacardi Spiced + 15ml limoensap + 100ml Gingerbeer (top met gingerbeer)

3. Zorg dat er voor je gasten voldoende hapjes zijn

Bij een cocktailparty horen niet alleen cocktails, maar ook lekkere hapjes. Als de catering als een maaltijdvervanger gaat dienen, zorg dan voor kleine maar substantiële hapjes zoals kleine tapas, wraps, een bittergarnituur of antipasti. Als de gasten al eerder hebben gegeten of als er gasten komen en gaan wanneer ze willen, zullen die kleine hapjes ook goed werken.

4. Plan je zitplaatsen

Hebben je gasten een lange werkdag gehad en verwachten ze daarom aan te schuiven voor het diner? Ga dan voor een meer formeel evenement! Een typische cocktailparty moet maximaal 20% zitplaatsen hebben. Het draait allemaal om het anticiperen op de behoeften van je gasten.

5. Houd je gasten bezig

two women talking while holding drinking glasses

Of het nu een lounge DJ is of een wat rondlopen tijdens de borrel, entertainment geeft net dat beetje extra. Denk na over de doelstellingen van je evenement. Als je aan het netwerken bent, waarom zou je dan niet een interactieve act opnemen, die iedereen aan het praten krijgt?

6. Willen je gasten graag dansen?

Als dat zo is, is het misschien het beste om een ander soort feestje te organiseren dat langer duurt en waarvoor je een DJ kunt uitnodigen. Cocktailparty’s zijn ideaal voor zakelijke netwerkavonden en productlanceringen.

7. Wat is het thema?

Bij een cocktailparty hoort eigenlijk ook wel een thema. Of is het voldoende om een locatie met een uniek thema te hebben, die als een bezienswaardigheid voor je gasten zal fungeren. Als thema’s voor je plannen werken, kijk dan eens rond op Pinterest voor wat inspiratie!

8. Doe zelf mee aan het feest

person holding clear wine glass with red wine

Kies een locatie waar een eventmanager het kan overnemen, zodat jij ook van de avond met je gasten kunt genieten! Als je plannen hebt om te netwerken, wil je tenslotte niet gehaast zijn om je zorgen te maken over hapjes en en drankjes.

9. Vergeet niet dat de gasten ook weer naar huis moeten

Denk na over de vervoersmogelijkheden voor je gasten en kies een locatie die goed bereikbaar is. Sommige locaties hebben overeenkomsten met hotels in de buurt, dus misschien kun je een goede prijs voor een hotelovernachting voor je gasten afspreken.

10. Onderhandel

Als je evenement aan het begin van de week valt (normaal gesproken maandag/dinsdag), kom je mogelijk in aanmerking voor een kortingstarief. Hoe dan ook, het is zeker de moeite waard om daar naar te vragen. Dan heb je meer budget om met Prosecco of champagne te toosten met je gasten!

Leave a Comment