Cody Gakpo is een jongeman van 25 jaar oud. Hij is een Nederlandse profvoetballer die momenteel als aanvaller speelt bij de Engelse club, Liverpool. Daarnaast speelt hij ook bij het Nederlands elftal, waar hij debuteerde in 2021. Voordat hij bij Liverpool terecht kwam, speelde hij voor een hele lange tijd bij PSV. Hij is geboren en getogen in Eindhoven en in 2006 startte hij bij de jeugdopleiding van PSV. Hij heeft hier gespeeld bij alle jeugdelftallen en zijn profcarrière begon op zeventienjarige leeftijd in 2016 bij de eerste elftal van PSV. Met zijn succes heeft hij een bizar salaris weten binnen te halen, die je hier zult ontdekken!

Cody Gakpo in een notendop

Naast voetballer zijn, heeft hij natuurlijk ook gewoon nog een privéleven. Hij heeft Nederlandse, maar ook Togolese roots, want zijn vader komt uit Togo, een land in West-Afrika. Ook heeft hij een oudere broer. Inmiddels is hij sinds dit jaar zelf ook vader geworden. Hij heeft een zoontje gekregen genaamd Samuël met zijn vriendin, Noa van der Bij. Ze hebben hun relatie via Instagram aangekondigd in 2020. Op de Instagram van Noa zijn ook leuke kiekjes te spotten van het kersverse gezin. Verder is Cody mysterieus over zijn privéleven, op zijn Instagram deelt hij ook alleen professionele content.

Hoe hoog is het salaris van Cody Gakpo?

Zorgen over geld hoeft Gakpo al niet meer te maken sinds zijn zeventiende, want toen verdiende hij jaarlijks al ongeveer een anderhalve ton bij PSV. Toen hij in 2020 zijn contract opnieuw had getekend steeg zijn salaris en kreeg hij een half miljoen en dit is uiteindelijk opgelopen naar een jaarlijks bedrag van 3 miljoen euro. Maar nu hij bij Liverpool speelt verdient hij natuurlijk nog meer, het bedrag hiervan is niet bekend. Maar Liverpool had al zeker een bizar bedrag betaald aan PSV voor zijn transfer. Dit was zelfs een recordtransfer voor PSV, wat niet verbazingwekkend is, want er werd maar liefst 50 miljoen euro voor voetbaltalent Cody Gakpo betaald.

Leave a Comment