Wandelen is waarschijnlijk een gemeenschappelijke activiteit tijdens elke reis die je maakt, of het nu gaat om een ontspannen strandvakantie of een week lang steden bezoeken. Als je echter de verkeerde schoenen draagt, loop je het risico op blaren, schaafwonden of zelfs ernstiger blessures zoals aan de voet of enkel.

Zorg er dus voor dat je het juiste schoeisel hebt gekozen voordat je aan outfits denkt. Je kunt ook contact opnemen met een podotherapeut voor steunzolen om je voeten goed op te meten voordat je nieuwe schoenen koopt. Hier zijn zes effectieve tips voor het kiezen van comfortabele herenschoenen.

1. Laat je voeten opmeten

ETQ-size-guide-2webp

Je kunt naar een winkel gaan en verschillende schoenmaten passen, maar goed voorbereid komen kan je veel tijd besparen! Eén methode is om je voeten thuis op te meten voordat je online of in een winkel koopt. Het is beter om deze stap te doen na een lange dag lopen. Lopen zorgt ervoor dat je voeten groter worden. Als je schoenen zoekt die je de hele dag zult dragen, moeten ze tegen het einde van de dag niet te strak zitten. Daarnaast kun je ook je voeten meten terwijl je het soort kousen of sokken draagt dat je wilt dragen.

2. Houd rekening met de unieke kenmerken van je voeten.

persons left hand on green leaves

Een andere factor om rekening mee te houden bij het kopen van schoenen is of je een lage of hoge voetboog hebt. Een “natte test” kan je helpen bij het bepalen van je type. Trek een natte voetafdruk over op een stuk papier. Je hebt een lage voetboog als je de hele zool of een lichte kromming kunt zien. Schoenen met steunzolen zijn voor jou het meest comfortabel. Zorg ervoor dat je geen druk voelt aan de bovenkant als je hoge bogen hebt.

3. Besteed niet veel aandacht aan de maat

Maak je geen zorgen over de schoenmaat. Schoenmaten verschillen sterk per schoenfabrikant. Dit komt doordat verschillende bedrijven hun schoenen op verschillende manieren vormen. Dit houdt in dat een maat 44 van Reebok niet zal passen als een maat 44 van Adidas.

4. Schoenen met riempjes of veters hebben de voorkeur

Slippers zijn misschien makkelijk aan en uit te trekken, maar ze zijn niet de ideale optie voor comfort en blessurepreventie. Zorg ervoor dat je schoenen stevig aan je voeten vastzitten: sandalen met verstelbare bandjes en veterschoenen zijn ideaal. Slippers kun je daarentegen beter niet langdurig dragen tijdens het lopen of staan, omdat ze weinig structuur of stabiliteit bieden. De meeste bieden geen goede bescherming over lange afstanden of op moeilijker terrein. Sommige sandalen zijn beter gebouwd dan andere, maar voor veel wandelen zijn goede, stabiele, ademende heren sneakers de beste keuze.

5. Draag niet te grote of te kleine schoenen

LT 03 Premium Nappa White

LT 03 Premium Nappa White van ETQ

Als je schoenen te los zitten, gaat je voet wiebelen en voel je je ongemakkelijk. Als ze passen, heb je genoeg ruimte voor je tenen, maar glijden de schoenen niet weg. Er kunnen blaren en likdoorns ontstaan omdat de schoen te klein of te groot voor je was. Koop de schoenen ‘s middags, als de voet dikker is. Dit kan je helpen ervoor te zorgen dat de maat geschikt is om ze de hele dag te dragen. De prachtige witte schoenen hierboven zijn trouwens van ETQ.

6. Schoenen moeten worden aangepast aan de grotere voet

Je voeten zijn een beetje verschillend. Meestal is de ene voet wat groter dan de andere. Koop de schoenmaat die overeenkomt met de grotere voet. Pads of inlegzolen kunnen extra ruimte in een te grote schoen goedmaken, maar niet in een te kleine schoen. Er is een grens aan het aanpassen van schoenen aan de grotere voet. Als je voeten meer dan 1,5 maat uit elkaar liggen, moet je voor elke voet twee paar schoenen kopen.

7. Verstelbaarheid

etq schoenen

Heeft de schoen verstelmogelijkheden? Iedereen heeft een andere voetvorm en grootte met volume op verschillende plekken van de voet. Als je voet beweegt, moet hij bovendien vrij kunnen bewegen in de schoen. Dus functies zoals strategische openingen, veters, gespen, elastiek en klittenband zijn je beste vrienden.

Leave a Comment