Ben je toe aan een volgende stap in je professionele carrière? Er zijn verschillende mogelijkheden om deze stap te zetten. Treed bijvoorbeeld eens in overleg met je manager om te kijken welke kansen er de komende periode verwacht worden. Mogelijk heeft een collega aangegeven vervroegd met pensioen te willen gaan of elders te willen solliciteren; een kans voor jou om promotie te maken bij je huidige werkgever. Een alternatief is het volgen van een opleiding bij een opleidingsinstituut als NCOI. Bekijk deze opleiding eens, om te zien aan welke eisen je moet voldoen om hieraan deel te kunnen nemen. Kies jij voor het verbeteren van je specifieke kennis, of juist je soft skills

Tip: zoek online eens naar vacatures bij grote bedrijven of bijvoorbeeld opleidingsinstellingen als NCOI via Indeed. Dit geeft je een goed beeld van de vraag naar geschoold personeel voor specifieke functies. Welke functies spreken jou aan?

Opleiding in deeltijd volgen naast je huidige baan 

studenten-meeting

Er worden verschillende mogelijkheden geboden om een opleiding in deeltijd te volgen. Het voordeel hiervan is dat je het huidige werk wat je uitvoert voort kunt zetten. Je kunt de opleiding in de avonduren of bijvoorbeeld in het weekend volgen om zo je kennis te vergroten en je competenties te verbeteren. Kijk eens op de sociale kanalen, zoals het profiel op LinkedIn van NCOI, om een beeld te krijgen van de mate waarin dit bij andere studenten bevallen is. Vanzelfsprekend is het belangrijk je plannen vooraf met je manager te bespreken, wanneer klassikale lessen vallen op momenten dat je normaliter aan het werk zou zijn.

Bekostiging van een opleiding om de volgende stap te zetten 

Wanneer een opleiding bijdraagt aan je functioneren voor je huidige werkgever, kan het interessant zijn om te informeren naar mogelijkheden om de opleiding bekostigd te krijgen. Zo hoef je deze niet zelf te betalen. Houd er hierbij rekening mee, dat er mogelijk voorwaarden worden gesteld aan het volgen van de opleiding. Het komt voor dat men een bepaalde periode voor de werkgever moet blijven werken na afronding van de studie. Is je werkgever niet bereid een deel van de kosten voor de opleiding te betalen? In dat geval kan het interessant zijn om te kijken naar het STAP-budget. Dit budget wordt aan iedere Nederlander aangeboden door de Rijksoverheid en moet bijdragen aan je duurzame inzetbaarheid. Er zijn een groot aantal opleidingen die helpen je competenties te verbeteren, waarbij voor de bekostiging gebruik kan worden gemaakt van dit STAP-budget. 

Leave a Comment