Van 1 tot 7 mei 2016 organiseren Adje Middelbeek, eigenaar van het prachtige B&B Podere del Buongustaio, topkok Joop Zwiep en Buitengewoon Italië-eigenaren Ruud en Petra van Hees een zinnenstrelende, culinaire reis naar dit schitterende landgoed in hartje Umbrië. Naar onze overtuiging wordt dit een reis en verblijf om nooit te vergeten. Want Umbrië in het voorjaar is een verrukking, de locatie is super en de mensen die deze reis organiseren zijn ervaren en gericht op stijl en kwaliteit.>>

Vinmarker-ved-Chianti-Umbrien-Italien-Hideaways

Van 1 tot 7 mei 2016 organiseren Adje Middelbeek, eigenaar van het prachtige B&B Podere del Buongustaio, topkok Joop Zwiep en Buitengewoon Italië-eigenaren Ruud en Petra van Hees een zinnenstrelende, culinaire reis naar dit schitterende landgoed in hartje Umbrië. Naar onze overtuiging wordt dit een reis en verblijf om nooit te vergeten. Want Umbrië in het voorjaar is een verrukking, de locatie is super en de mensen die deze reis organiseren zijn ervaren en gericht op stijl en kwaliteit.

1-Casa-1024x829

adje-300x300

Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere  en stijlvolle uitstraling. Adje heeft hard gewerkt om een originele, pure en toch ook een luxe B&B met appartement te creëren voor mesnen die deze bijzondere streek willen verkennen en voor hen die komen voor het authentieke Italiaanse leven, goede wijnen, heerlijk eten en mensen die leven alsof de tijd er niet toe doet. Podere del Buongustaio is een oase van rust en elegantie met een persoonlijke sfeer in een zeer unieke omgeving. Uw honden zijn hier ook welkom; Adje’s teckels Joep, Mijntje en Menke zullen genieten van hun gezelschap.

podere-del-buongustaio

joep-e1449756724161-300x300

Joop begon in het vermaarde Restaurant Seinpost (*) in Scheveningen onder leiding van Meesterkok Henk Savelberg, waar hij opklom tot chef-kok/bedrijfsleider. Daarna begon hij in 1993 restaurant Idylle in Zweeloo, dat in 1997 werd bekroond met een Michelin-ster. In september 2007 maakte hij de ‘switch’ naar zijn volgende passie: “Mijn  kennis over producten en het pure bereiden ervan delen met de echte culi’s, mensen die van koken en bijzonder lekker eten houden.“

11377226_971695179532047_1717844493635597479_n-300x300

Eigenaresse van Buitengewoon Italië, Petra van Hees, werkt hierin samen met Adje Middelbeek en Joop Zwiep. Zij runt een Agentschap in reizen, Small Events (waaronder ook de styling) en Vastgoed (waaronder Interieur en tuinontwerp). Uw eerste lijn naar Italië binnen diverse diensten. Samen met haar partner Ruud van Hees zal zij ook een rol vervullen tijdens het Event.

Beautiful-Photo-of-the-Landscape-of-Umbria-Italy

Het voorjaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is er, zeker voor Hollandse begrippen, prachtig; bijna zomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van het voorjaar. De Wine & Food reis wordt juist in deze periode georganiseerd zodat u de heerlijke combinatie kunt ervaren van een ontluikend voorjaar, prachtige streekproducten, proeven van vele Italiaanse specialiteiten en zoeken naar wilde paddenstoelen, verse kruiden en eetbare bloemen. ‘s Avonds worden gezamenlijk de producten bereid, onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio, met schitterend uitzicht op het dal.

Umbrië is de grootste truffelleverancier  van Italië en zelfs op het terrein van Podere del Buongustaio heeft Adje al een aantal keren truffels gevonden. U gaat zelf truffels zoeken en er mee koken, u bezoekt twee biologische wijnboeren en een winkel met streekproducten. De eigenaresse verwerkt o.a. de truffels die haar man vindt en verkoopt nog veel meer lekkernijen, sugo’s, marmelades, enz. Verder staat er nog een bezoek aan een kaasmakerij, een salumiere en de betoverende tuin ‘La Scarzuola’ op het programma.

Podere-del-Buongustaio-Umbrië-6

Schwarzer-Trüffel

Kosten
De kosten voor deelname zijn € 1.250,- (bij 13 of meer deelnemer) of € 1.350 (bij 10 tot 12 deelnemers). Bij minder dan 10 deelnemers zal de reis niet doorgaan. Of deze reis doorgaat en de exacte prijs ervan wordt begin maart 2016 bekend gemaakt. Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking; zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% voor 15 april 2016 overmaken en het saldo bij aankomst. Bij de prijs inbegrepen:

Een verrassende welkomstmand

Zes overnachtingen in tweepersoonskamer met ontbijt

Een driegangendiner met Prosecco op de aankomst dag (bereid door Joop)

Vijf driegangen kooklessen van Joop

Huiswijnen van het landgoed

Twee wijnproeverijen

Deelname aan truffeljacht

Lunch in Ficulle op de tweede dag en lunch in Orvieto op de derde dag

Pasta di Mama

Proeverij geitenkaasmakerij

Bezoek aan Scarzuola met rondleiding

Podere del Buongustaio heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers is op ruim een kilometer afstand andere comfortabele accommodatie beschikbaar.

Op http://www.buitengewoonitaliereizen.nl vindt u het hele reisprogramma. Naar onze overtuiging wordt dit inderdaad een reis om nooit te vergeten. Meer informatie ook via [email protected]

 

 

Leave a Comment