Gashaarden zijn een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een alternatieve verwarmingsoplossing en/of een gezellige toevoeging aan hun interieur. Een gashaard biedt een breed scala aan voordelen die het tot een aantrekkelijke optie maakt. In dit artikel zullen we diverse voordelen van gashaarden bespreken.

Makkelijk in gebruik

Eén van de grootste voordelen van gashaarden is dat ze zeer gemakkelijk te gebruiken zijn. In tegenstelling tot houtkachels hoef je geen hout te hakken, op te slaan of te slepen om het vuur te starten. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken of er voldoende brandstof aanwezig is. Met een simpele druk op de knop of een afstandsbediening kun je genieten van de gezelligheid die een gashaard biedt en je hebt direct warmte in huis.

Schoon en veilig

Gashaarden

Een ander voordeel van gashaarden is dat ze schoon en veilig zijn. Houtkachels produceren roet en as, wat kan leiden tot een ophoping van vuil in uw huis en het potentieel voor schoorsteenbranden. Gashaarden produceren daarentegen geen roet en as, waardoor ze veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over het regelmatig vegen van de schoorsteen.

Hoog rendement

Gashaarden bieden een hoog rendement bij het verwarmen van je huis. Sommige gashaarden hebben wel een rendement tot 90%. Dit betekent dat in dit geval maar 10% van de geproduceerde warmte verloren gaat. Ze hebben dan ook weinig uitstoot van schadelijke stoffen.

Stijlvol en aanpasbaar

gashaard-vierkant-zwart

Gashaarden zijn ook stijlvol en aanpasbaar, waardoor ze geschikt zijn voor elk huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, zodat je er een kunt vinden die past bij jouw interieur. Bovendien kun je met gashaarden het uiterlijk van een houtkachel imiteren zonder de rommel en het gedoe van het verbranden van hout. Er zijn veel opties beschikbaar, zoals keramische houtblokken, glasblokken en stenen, waardoor je de gashaard kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak.

Alternatief: propaan gashaard

Heb je geen gasaansluiting, maar wil je wel genieten van de voordelen van een gashaard? Dan is een propaan gashaard iets voor jou. Voor deze haard is er geen gasleiding nodig. Het propaangas wordt namelijk geleverd in gasflessen. Dit wordt opgeslagen in een brandwerende box. Je kunt zelf kiezen of deze binnen of buiten moet komen te staan. Naar deze gasflessen leg je een gasleiding aan en op die manier geniet je alsnog van een gashaard!

Leave a Comment