Trouwe lezers van ClassyLife zal het niet zijn ontgaan dat wij ‘iets hebben’ met mooie horloges, en in het bijzonder met mooie Nederlandse horloges. Die hoeven heus niet heel duur te zijn, wij schreven eerder over stijlvolle uurwerken van onder andere Fromanteel, Pellikaan en Prins die u koopt vanaf zo’n 100 euro. Want bij horloges is ‘duur’ bepaald niet altijd het synoniem voor ‘stijlvol’. ClassyLife heeft veel mannelijke lezers die onder andere bij ons terugkeren omdat wij geregeld ook aandacht aan mooie auto’s, schepen, huizen en kleding besteden. En wie dat leuk vindt, vindt ook horloges interessant. Een Nederlands merk waarover u binnenkort nog een keer bij ons gaat lezen is Staudt. Klinkt buitenlands, komt uut Twenthe en is genoemd naar de bedenker en producent Yvo Staudt. Het is hard bezig om naam te maken en te groeien.>>

fotowebsite4

Trouwe lezers van ClassyLife zal het niet zijn ontgaan dat wij ‘iets hebben’ met mooie horloges, en in het bijzonder met mooie Nederlandse horloges. Die hoeven heus niet heel duur te zijn, wij schreven eerder over stijlvolle uurwerken van onder andere Fromanteel, Pellikaan en Prins die u koopt vanaf zo’n 100 euro. Want bij horloges is ‘duur’ bepaald niet altijd het synoniem voor ‘stijlvol’. ClassyLife heeft veel mannelijke lezers die onder andere bij ons terugkeren omdat wij geregeld ook aandacht aan mooie auto’s, schepen, huizen en kleding besteden. En wie dat leuk vindt, vindt ook horloges interessant. Een Nederlands merk waarover u binnenkort nog een keer bij ons gaat lezen is Staudt. Klinkt buitenlands, komt uut Twenthe en is genoemd naar de bedenker en producent Yvo Staudt. Het is hard bezig om naam te maken en te groeien.

efa880e2d311c490eeb2faa985e8c931

Yvo is musicus, speelt op hoog niveau accordeon. Hij stamt uit een creatieve Twentse familie van, sinds circa 1650, balloniers, schilders, stempelmakers, uitvinders, musici, verzetshelden, regisseurs en schrijvers tot horlogemakers. In een kleine kamer in het zonnige Italiaanse Pescara begon de jonge Yvo Staudt in 2013, tijdens zijn conservatoriumstudie, aan de eerste schetsen van de Staudt Praeludium. Zijn passie voor horloges leidde tot de wens om een eigen horloge te ontwerpen en te bouwen. Hij is niet snel tevreden en dat leidde tot de keus voor producten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Horlogemaker was Yvo Staudt uiteraard niet. Maar door zijn bovengemiddelde motoriek door het spelen van complexe muziek, zoals vijfstemmige fuga’s van Bach, kreeg hij de basisvaardigheden al snel onder de knie. Elk onderdeel is zelf ontworpen, aangepast en naar zijn wensen geproduceerd. Het was nooit de bedoeling om van dit persoonlijke ‘projectje’ een bedrijfsmatig avontuur te maken. Maar toen mede-horlogeliefhebbers hem motiveerden en stimuleerden om zijn creatie met anderen te delen, luisterde Staudt daar goed naar door een beperkt aantal horloges op aanbetaling te maken en verkopen. Sindsdien timmert hij behoorlijk aan de weg. Overigens musiceert hij ook nog steeds, maar dan vooral in de weekenden. Want Staudt is ambitieus genoeg om zijn horloges veel meer bekendheid te willen geven. Daarom wordt zeer binnenkort het modelprogramma en verkoopnetwerk uitgebreid. Daar komen wij dus nog op terug. Maar voor nu moet gezegd dat de Staudt Praeludium met zijn titanium kast, hoogwaardige opwinduurwerk en herkenbare, veelal blauwe wijzerplaat even stijlvol als mooi geconstrueerd is. Het horloge kost vanaf € 1.349,-, kan speciaal voor de koper gepersonaliseerd worden en dan draag je iets bijzonders dat niemand anders heeft. En: uit Twenthe! Dat is weer eens wat anders dan Swiss Made. Begrijpt u waarom wij er enthousiast over zijn? Meer over Staudt leest u op www.staudtwatches.com en op facebook.com/staudttwenthewatches.

fotowebsite2-2fotowebsite12fotowebsite11

Leave a Comment