Duurzaam, elegant, tijdloos en multifunctioneel. Dat zijn de kernwaarden van het nieuwe modelmerk van Marlieke de Rooij. Er verschijnen veel nieuwe kleine modemerken en niet altijd past de collectie bij ClassyLife. Deze naar onze overtuiging wel. Momenteel is zij bezig om haar eerste ontwerpen in productie te laten nemen, en vanaf april dit jaar zullen deze te koop zijn in, om te beginnen, Amsterdam. Onthoud die naam en zodra de collectie te koop is hoort u dat uiteraard van ons.>>

marlieke_5031-web

marlieke_5004-web

Duurzaam, elegant, tijdloos en multifunctioneel. Dat zijn de kernwaarden van het nieuwe modelmerk van Marlieke de Rooij. Er verschijnen veel nieuwe kleine modemerken en niet altijd past de collectie bij ClassyLife. Deze naar onze overtuiging wel.

Na ruim 6 jaar als kandidaat-notaris en jurist gewerkt te hebben, ontdekte Marlieke door haar relatie met een kunstenaar dat ze om haar dromen te kunnen volgen het roer om zou moeten gooien. Na een zomercursus in Milaan op een modeacademie meldde zij zich aan voor de opleiding Mode Design aan Academie Artemis in Amsterdam. Chapeau, want ze was er, hoewel natuurlijk nog erg jeugdig, zeker niet de jongste en had ook nog de zorg voor partner en dochter.

Voor haar afstudeerproject raakte ze geïnspireerd door het materiaal leer, omdat het een duurzaam materiaal is dat jaren meekan, mooier wordt naarmate het ouder wordt en aansluit bij haar visie op onze consumptiemaatschappij waarin zoveel kleding wordt gemaakt en na een seizoen wordt weggegooid zonder dat het is opgebruikt.

Na haar opleiding begon ze naast haar baan als vertegenwoordiger bij een modemerk met het opzetten van haar eigen label. Marlieke ontwierp een collectie lederen rokken waarbij je door middel van een uit te ritsen gedeelte van de rok, deze kan aanpassen en zo een tweede rok creëert. Multifunctioneel, inderdaad. Dit multifunctionele karakter namelijk miste zij in het huidige modebeeld van luxe merken. De rokken worden in haar collectie gecombineerd met luxe tops, zoals een 100% zijden blouse, een 100% wollen blazer, een lederen top maar ook met een sweater en sneakers. De doelgroep is bewust breed, haar kleding is bestemd voor de jonge vrouw die op de fiets haar kind wegbrengt naar school, maar ook voor de zakenvrouw die de rok zal willen combineren met een blazer voor op kantoor.

 

marlieke_4898-web

marlieke_4929-web

marlieke_4951-web

marlieke_5069-web

marlieke_4998-web

marlieke_5031-web

 

 

Leave a Comment