Bent u single of dacht u tijdens de vakantie ‘ik ga een ander zoeken’ en wilt u wel de decemberdagen in feestelijk gezelschap vieren, dan is het bericht dat wij vandaag ontvingen van belang voor u. Want dan begint natuurlijk de komende tijd het daten, en dat moet uiteraard tot iets leiden. Het bericht was afkomstig van Parship, een van de grootste online datingsites van Europa voor personen die op zoek zijn naar een serieuze, duurzame relatie. Met naar eigen zeggen een succesratio van 38%, een persoonlijkheidstest en website met datingtips en -adviezen is het dé matchmaker en dating site voor hoger opgeleiden in Nederland. Zij doen geregeld onderzoek naar van alles en nog wat rond dating en concluderen op basis van onderzoek uitgevoerd onder 1.554 leden van Parship Nederland (18 tot 70+ jaar), in mei 2016, dat een derde van de singles in ons land bij een date afknapt op de muzieksmaak van de ander!>>

13518800 - portrait of a romantic dating couple at a restaurant

13518800 – portrait of a romantic dating couple at a restaurant

Bent u single of dacht u tijdens de vakantie ‘ik ga een ander zoeken’ en wilt u wel de decemberdagen in feestelijk gezelschap vieren, dan is het bericht dat wij vandaag ontvingen van belang voor u. Want dan begint natuurlijk de komende tijd het daten, en dat moet uiteraard tot iets leiden. Het bericht was afkomstig van Parship, een van de grootste online datingsites van Europa voor personen die op zoek zijn naar een serieuze, duurzame relatie. Met naar eigen zeggen een succesratio van 38%, een persoonlijkheidstest en website met datingtips en -adviezen is het dé matchmaker en dating site voor hoger opgeleiden in Nederland. Zij doen geregeld onderzoek naar van alles en nog wat rond dating en concluderen op basis van onderzoek uitgevoerd onder 1.554 leden van Parship Nederland (18 tot 70+ jaar), in mei 2016, dat een derde van de singles in ons land bij een date afknapt op de muzieksmaak van de ander!

De meeste Nederlanders weten nog wel op welk muzieknummer zij voor het eerst hebben gezoend, welke hit ze doet denken aan een hartstochtelijke zomerliefde of aan een vreselijke ex. En hoe vaak hoor je een stel niet zeggen ‘dat is ons nummer’? Muziek speelt een grote rol bij tal van romantische situaties zoals daten, seks, trouwen, maar ook liefdesverdriet. Parship deed daarom eens onderzoek naar het meest romantische nummer, de afknappers op muziekgebied en het beste nummer tegen liefdesverdriet.

Over muzieksmaak valt niet te twisten
Wat zijn de afknappers op muziekgebied? Ruim een derde (38%) geeft aan dat als een potentiële partner bij een date een slechte muzieksmaak heeft, zij dit een afknapper vinden. Ook zegt 21 procent van de single Nederlanders dat zij het een afknapper vinden als een date niet zo enthousiast is over muziek als hij- of zijzelf. Femke van der Hoeven, Country Manager van PARSHIP Nederland: “Het kan zijn dat jullie niet dezelfde muzieksmaak hebben, maar dat hoeft geen probleem te zijn in een relatie. Het ligt er maar net aan hoe belangrijk muziek voor je is.”

Meest romantische nummer
Een romantisch diner bij kaarslicht, lekker samen in bed liggen of een diepgaand gesprek voeren bij zonsondergang; een romantisch muziekje op de achtergrond maakt het wellicht nog fijner. Welk nummer zetten single Nederlanders dan op? Onderstaand de top vier van meest romantische nummers:

  1. John Legend – All of me
  2. Whitney Houston – I will always love you
  3. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
  4. Lionel Richie – Hello

81 procent singles weet juiste muziek te kiezen op date
Uit het onderzoek blijkt dat 19 procent van de singles het lastig vindt om bij een ‘thuis-date’ te bepalen welke muziek er opgezet moet worden. Het overgrote deel (81%) heeft er dus helemaal geen moeite mee om een lekker sfeerverhogend nummertje op te zetten. Van der Hoeven: “Muziek kan een lach op je gezicht brengen of je helemaal niets doen. Het is heel persoonlijk waar mensen van houden. Dat is waarschijnlijk de reden dat een op de vijf het lastig vindt om geschikte muziek aan te zetten als een nieuwe vlam thuis over de vloer komt, want je wilt natuurlijk niet dat je date je niet meer leuk vindt omdat je toevallig gek bent op Nick & Simon.”

borsato3

Uithuilen bij Marco Borsato
Wie weleens een gebroken hart heeft gehad, weet ook dat muziek een belangrijke rol speelt om over een liefde heen te komen. Op de vraag welk nummer het beste medicijn is tegen liefdesverdriet, werd Marco Borsato het vaakst genoemd. En dan zowel met verdrietige nummers, als met nummers waarbij je flink op de ex-partner kunt afgeven. “In beide gevallen is het soms lekker om bij ‘luddevedu’ keihard mee te blèren met een nummer, dat lucht op”, aldus Van der Hoeven. Dit is de top drie:

  1. Gloria Gaynor – I will survive
  2. Marco Borsato – Ik leef niet meer voor jou
  3. Nazareth – Love hurts.

Wel, single ClassyLife-lezers, doe er uw voordeel mee!

20189953_l

 

Leave a Comment