Als je maandagochtend negen uur moet aantreden voor een college inferentiële statistiek, is een bakje pleur natuurlijk welkom. Daarbij viel het Maximilian Schupp op dat alle docenten en studenten hun koffie uit papieren bekertjes dronken. Soms zelfs uit twee, om de vingers niet te branden. Niet echt duurzaam, maar afwasbare bekers gebruiken is onhaalbaar voor universiteiten. ‘Dan zouden ze de hele dag vaatwassers hebben draaien.’ Kon dat niet anders?
Via een kennis had de in Arnhem studerende Zwitser gehoord van eetbaar servies en zo ontstaat het idee voor Edibles. ‘Als we de afvalberg willen verkleinen, zou zoiets een enorme winst opleveren. Want alles wat je van hout, papier of plastic maakt heeft jaren nodig om af te breken.’
Samen met medestudenten Andrés Savid, Ruymand Soltani en Minh Anh Tran begint Schupp een speurtocht naar eetbare bekertjes, die nog niet beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Ze belanden bij een producent in Bulgarije, die koffiebekertjes maakt…
Leave a Comment