Heb je ooit weleens van het gezegde ‘Diamanten zijn de beste vrienden van een vrouw gehoord?’ Denk je dat dit waar is? Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om te kiezen uit een hele reeks materialen, die worden gebruikt om prachtige sieraden van te maken. Maar wat maakt de diamant van Anterwerpdiamonds bijvoorbeeld nu eigenlijk zo bijzonder? Waarom zou je een diamant moeten kopen?

1. Diamanten geven een gevoel van rijkdom en magie

Het wonder van de glanzende steen verblindt mensen al sinds rond 400 voor Christus, toen de eerste diamant werd gevonden. Zowel mannen als vrouwen waren meteen door de prachtige gloed en de onverklaarbare magische eigenschappen van de steen onder de indruk. Er is ook bevestigd dat dit het meest robuuste materiaal is dat de mens ooit heeft ontdekt.

Koningen en koninginnen gebruikten diamanten om hun kronen mee te versieren en daarom konden mensen uit alle landen en verschillende klassen niet wachten om deze kostbare steen ook in handen te krijgen. In tegenstelling tot andere materialen, lijkt de diamant zijn waarde, glans en algehele grootsheid gewoon nooit te verliezen. Mensen van over de hele wereld dromen ervan om minstens één juweel met een diamant te bezitten. Dit juweeltje lijkt gewoon iets te hebben – een beetje magie als je het mij vraagt. Je voelt je er gewoon geweldig bij en je straalt als je het draagt.

2. Diamanten als investering

witte-diamant

Diamanten kopen kan een behoorlijk grote investering zijn. Zoals bij alle investeringen zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden voordat je in het diepe springt. Diamanten zijn er in verschillende soorten en maten maar ook in verschillende kleuren. De waarde van de diamant wordt bepaald door de 4 C’s slijpvorm (cut), kleur (colour), helderheid (clarity) en het karaatgewicht (carat). Deze vier factoren bepalen de waarde van een diamant.

3. Verschillen

Volgens de algemene overtuiging hebben verschillende diamanten ook verschillende betekenissen. Er zijn rode diamanten, van diep tot lichtrood (zoals een roze tint), die voor passie en toewijding staan. Of je kunt voor een meer koninklijke aanpak kiezen en iemand een diepblauwe steen cadeau doen. Er zijn ook veel opties als het gaat om het ontwerp. Je kunt kiezen uit traanvormige diamanten, een traditionele ronde of een vierkant geslepen diamant. Je kunt het zo gek niet bedenken.

4. Investering

diamant

Sommige mensen kopen een diamant als investering. Ze beseffen dat een diamant een leven lang meegaat. Het is geen kledingstuk of zelfs een auto, die gemakkelijk kan worden vervangen. Elke diamant is uniek. Als je je geld al in verschillende dingen hebt geïnvesteerd, moet je er niet voor kiezen om deze once-in-a-lifetime investering te laten liggen omdat het simpelweg een beetje duurder is dan alle andere opties.

5. Diamanten voor je geliefde

Een huwelijksaanzoek en het huwelijk zijn enorm belangrijk. Het kopen van een diamanten verlovingsring voegt schoonheid aan dat speciale moment toe. Diamanten zijn het ware symbool van liefde, toewijding en ‘duurzaamheid’, wat een huwelijk absoluut vereist.

Over het algemeen is er iets onverklaarbaars magisch aan dit juweeltje. Het lijkt erop dat het door de eeuwen heen altijd harten blijft veroveren. Bovendien lijkt het erop dat ze niet alleen de beste vriend van vrouwen zijn… koningen en koninginnen gebruikten het in de oudheid en acteurs en actrices pronken graag met hun bling ring op de rode loper. Maar ook thuisblijvende moeders waarderen die kleine steen en kunnen niet wachten om het tijdens een speciaal avondje uit te dragen. Er zijn veel redenen om een diamant te kopen. Als je het kunt betalen, doe het dan en koop er een want je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Leave a Comment