Je wurmt je een paar minuten voor 9 uur op kantoor, met een grote koffie in je hand en een blik van bezorgdheid op je gezicht. Met deadlines die je moet halen en klanten die je moet ontmoeten, kan jezelf de hele dag productief houden een opgave op zich worden. Hoewel velen van ons eigenlijk wel plezier hebben in hun werk, kan het vinden van dat productieve ritme soms een strijd zijn. Om ervoor te zorgen dat je productiviteit niet belemmerd wordt, is het afsluiten van goed zakelijk internet een must.

Gelukkig zijn er dingen die we zelf (en onze leidinggevenden) kunnen doen om ons te helpen onze werklast de baas te blijven zonder dat we bang hoeven te zijn dat de stress zich opbouwt. Veel van de hieronder opgesomde voorwerpen zijn eenvoudige zaken die mensen van thuis kunnen meebrengen en die onze algemene productiviteit een flinke boost kunnen geven.

1. Een ergonomische stoel

bureau-laptop-mooi-uitzicht

Voor ons kantoorpersoneel zijn we het grootste deel van de dag zittend in onze bureaustoel te vinden. Langdurig zitten kan tal van gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral als we niet goed zitten en/of een slechte bureaustoel hebben die ons niet goed ondersteunt. Werknemers voorzien van speciaal gemaakte ergonomische stoelen zal niet alleen de dagelijkse productiviteit verbeteren, maar in zijn geheel ook de jaarlijkse productiviteit, omdat de werknemers minder vrij zullen hebben door gezondheidsproblemen veroorzaakt door slecht zitten.

2. Laptop

Afhankelijk van de aard van je werk kan een desktop computer de beste manier zijn, maar voor sommigen kan het gebruik van een laptop de keuzevrijheid vergroten als het erom gaat te kiezen waar en wanneer je gaat zitten om te werken. Voor grote organisaties met grote open kantoorindelingen kun je het moeilijk vinden je te concentreren met alles wat er om je heen gebeurt. Mensen op verkoopgesprekken, anderen op een vroege lunch of mensen die gewoon in het algemeen een praatje maken kunnen allemaal een afleiding worden.

Een laptop verlicht deze problemen echter, want je kunt jezelf naar een rustiger plek in het kantoor verplaatsen. Zodat je je kunt concentreren op de taak die je te doen hebt.

3. Waterfles

person holding bottle pouring water on drinking glass

De hele dag door volledig gehydrateerd zijn is de sleutel om productief te blijven en je concentratie op peil te houden. Onze hersenen bestaan voor 80% uit water, terwijl ons lichaam voor 65% uit water bestaat, dus het is gemakkelijk te begrijpen waarom we ons waterpeil op peil moeten houden. Veel voorkomende uitdrogingsproblemen bij werknemers zijn: hoofdpijn, slaperigheid en prikkelbaarheid. Deze veel voorkomende problemen kunnen gemakkelijk de productiviteit beïnvloeden, dus is het verstandig om een waterfles in de buurt te houden voor als je dorst moet lessen. Zelfs als je op dat moment geen dorst hebt, kan het klaar hebben van een volle waterfles je helpen om je aan te moedigen meer water te drinken.

4. Kladblok

Of je nu achter je bureau zit, in een vergadering of aan het kletsen bent met klanten, je moet altijd een notitieblok bij de hand hebben, klaar om belangrijke informatie op te schrijven die je toegeworpen wordt. Je weet nooit wanneer je iets belangrijks moet noteren, en als je de informatie werkelijk moet terugroepen, kun je er met een blik op je notitieblok naar kijken. De productiviteit zal toenemen omdat je minder tijd nodig hebt om dingen te proberen te onthouden en meer tijd om te handelen naar de informatie die je gegeven wordt.

5. Een paar sportschoenen

Het is heel gemakkelijk voor ons om in onze lunchpauze aan ons bureau te zitten, onze lunch te eten en op het internet te surfen, maar we zouden productiever moeten zijn met deze tijd die ons gegeven wordt. Houd een paar sportschoenen bij je op het werk en trek ze tijdens de lunch aan en ga een eindje wandelen. Adem de frisse lucht in en laat de zon op je gezicht schijnen. Tegen de tijd dat je terugkomt van een wandeling van 20 minuten zul je je frisser voelen, wakkerder en energieker om je middag uitdagingen aan te gaan. Niet alleen dat, het helpt je ook fit en gezond te blijven.

6. Snacks

cooked beans

Gezonde snacks horen in elk kantoor in het hele land aanwezig te zijn. Snacks helpen de werknemers gelukkig, gemotiveerd en vol energie te houden. Hongerige mensen hebben de neiging moe te worden, ongeduldig en zijn ongeconcentreerd. Gelukkig zijn er prima hersen- en energievoedingsmiddelen om ons in de loop van een werkdag in toom te houden. Hier zijn enkele suggesties:

Amandelen – Geweldig hersenvoedsel

Vijgen – Helpt een hoog energieniveau te behouden

Lijnzaad – Geweldig voor je ogen. Verhindert dat ze uitgedroogd aanvoelen en helpt je je fris te voelen

7. Een kalender

Een kalender aan de muur hebben hangen of er een op je bureau hebben staan kan een geweldige stimulans zijn voor je productiviteit. Kalenders herinneren je er meteen aan wanneer iets klaar moet zijn en omdat je er het grootste deel van de dag zicht op hebt, is het gewoon zinvol er een bij te houden. Alleen al het hebben van een fysieke kalender helpt de stress te verlichten van het proberen te onthouden wanneer deadlines gehaald moeten worden, en maakt je op je beurt productiever en georganiseerder.

8. Mobiele telefoon van de zaak

Werknemers een mobiele telefoon van de zaak geven is een prima manier om hun persoonlijke leven persoonlijk te houden en hun professionele leven, professioneel. Tenzij er zich een noodgeval voordoet, moeten persoonlijke problemen uit het kantoorleven worden weggehouden, en een bedrijfs- mobieltje zal een heel eind op weg zijn om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. De geest van de werknemers zal meer gericht zijn op het werk dat ze doen, dan op zorgen over persoonlijke zaken. En dat niet alleen, met de technologie die tegenwoordig in mobiele telefoons is ingebouwd, kunnen ze een uiterst krachtig organisatie- en communicatiemiddel worden (of het nu via spraak, instant message of e-mail is).

9. Planten

kantoor-planten-licht

Planten kunnen een verrassend effect hebben op mensen in kantoren. Jij als werknemer realiseert het je op dat moment misschien niet, maar het hebben van planten op kantoor kan je productiviteit met 15% verhogen. Studies hebben zelfs aangetoond dat de prestaties van werknemers op het gebied van geheugenbehoud en andere basistests aanzienlijk verbeteren.

Werknemers kunnen het op zich nemen om een bureauplant op hun werkplek te zetten, of werkgevers kunnen helpen door overal op kantoor planten te plaatsen om het kantoor te helpen met hun algemene productiviteit.

10. Koptelefoon

Muziek is een van die dingen waar veel mensen verdeeld over lijken te zijn. Voor sommigen kan het luisteren naar muziek de productiviteit bevorderen, terwijl het voor anderen een afleiding veroorzaakt. Maar onderzoek heeft aangetoond dat muziek de productiviteit juist kan helpen verhogen, vooral als het gepaard gaat met repetitieve en alledaagse taken, zoals het beantwoorden van veel e-mails. De reden waarom ik voorstel een koptelefoon te gebruiken in plaats van het hele kantoor collectief naar de radio te laten luisteren bijvoorbeeld, is dat sommige onderzoeken beweren dat het niet de achtergrondruis van de muziek zelf is, maar meer dat de verbeterde stemming van je favoriete muziek de bron is in een stoot van productiviteit. Stel je voor dat je naar muziek luistert die je echt verafschuwt omdat een collega die mooi vindt, denk je dan dat je productiviteit erop vooruit zou gaan? Ik betwijfel het. Dus telkens als je voor een repeterende & saaie taak staat, sluit je je koptelefoon aan, kies je een afspeellijst en luister je naar jouw persoonlijke favoriete deuntjes.

Conclusie

Hoewel we voor velen van ons zo productief kunnen zijn als we willen, kan het geen kwaad jezelf en je werknemers te omringen met voorwerpen die helpen de productiviteit te bevorderen, bewust of onbewust.

We werken allemaal op verschillende manieren en worden door verschillende dingen aangespoord, daarom raad ik je aan deze hier opgesomde voorwerpen met een op vallen en op opstaan gerichte geest aan te nemen. Je kunt jezelf niet dwingen deze voorwerpen te gebruiken in de hoop dat ze je op magische wijze productiever zullen maken.

Je kunt ze echter wel gebruiken waar ze voor bedoeld zijn, je er een tijdlang aan houden en vervolgens peilen of ze een verschil hebben gemaakt in je beroepsleven.

Leave a Comment