Een belangrijke taak over het hoofd zien of een essentieel item vergeten in te pakken tijdens een verhuizing kan op zijn zachtst gezegd erg frustrerend zijn.

Tijdens de voorbereidingsperiode en vooral op de verhuisdag zelf, worden we er vaak aan herinnerd dat we slechts maar mensen met een feilbaar geheugen zijn en geen robots, die zijn uitgerust met een centrale verwerkingseenheid die NOOIT iets kan vergeten!

Maar zelfs temidden van de chaos en de stress, die door het verhuizen wordt veroorzaakt, is het belangrijk om georganiseerd te blijven en om ervoor te zorgen dat je geen essentiële dingen vergeet in te pakken, die je zeker in het nieuwe huis nodig zult hebben. Verhuisdekens goedkoop kopen is dan ook belangrijk om te doen, zodat je spullen niet beschadigen.

Om je te helpen jouw geheugen bij het inpakken voor een verhuizing fris te houden, zijn hier de tien meest voorkomende items, die mensen vergeten in te pakken wanneer ze naar een ander huis verhuizen.

1. Belangrijke documenten

white and red labeled box

Vergeet niet om belangrijke documenten in te pakken en dan vooral de documenten, die je direct na de verhuizing nodig hebt. Bereid een map voor en plaats daarin alle super essentiële documenten, die je in huis hebt:

  • persoonlijke documenten (paspoorten, geboorteaktes, huwelijksakten, rijbewijzen, diploma’s, beroepskwalificaties);
  • documenten m.b.t. tot jouw werk (arbeidscontracten, evaluatierapporten);
  • documenten m.b.t. jouw huis (eigendomsbewijzen, huurovereenkomst, hypotheekakte, verzekeringspolissen);
  • financiële documenten (bankafschriften, belastingontvangsten);
  • autopapieren (voertuigregistratie, autoverzekering) en andere cruciale documenten.

Houd die map altijd bij je – dat wil zeggen – geef hem niet aan de verhuizers. Het is jouw verantwoordelijkheid om al die essentiële documentatie te vervoeren, dus stop de map in de doos met essentiële spullen en houd deze goed in de gaten.

Controleer ook of je de vereiste documenten voor het veranderen van school voor jouw schoolgaande kinderen hebt verzameld, evenals de noodzakelijke medische gegevens voor het aanmelden bij een huisarts in de nieuwe woonplaats.

2. Geneesmiddelen

Wat je ook doet, vergeet NIET om jouw essentiële medicatie in te pakken als je de deur uit gaat.

Geloof het of niet, medicijnen worden vaak vergeten bij een verhuizing naar een ander huis of een appartement. De reden voor het niet inpakken van bepaalde medische producten is dat ze vaak tot het laatst in het medicijnkastje blijven staan en tijdens de laatste inspectie door het huis vaak worden vergeten.

Vergeet niet om al jouw medicijnen uit het medicijnkastje te halen en ze in de doos met essentiële spullen in te pakken. Zoek jouw medicijnen uit, want het heeft echt geen zin om medicijnen in te pakken die je nooit meer nodig zult hebben of nooit meer zult gebruiken.

Inspecteer elk medisch product en leg het apart als

  1. ze voorbij hun vervaldatum zijn;
  2. ze onleesbare etiketten hebben of als je niet meer weet waarvoor ze zijn; en
  3. als je al bent gestopt met het gebruik ervan.

Controleer nogmaals of je alle voorgeschreven medicatie, die je regelmatig (dagelijks) nodig hebt, hebt ingepakt. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe het vergeten van een dergelijk essentiële medicatie schadelijk voor jouw gezondheid en welzijn kan blijken te zijn.

Hoe maak je een doos met essentiële benodigdheden klaar om te verhuizen?

3. Waardevolle spullen

gouden-sieraden-armband

Wat je niet moet vergeten in te pakken bij het verhuizen omvat verrassend genoeg verschillende waardevolle spullen in jouw huis. Natuurlijk vergeet je niet om waardevolle spullen mee te nemen, die toevallig voor het grijpen liggen. Maar hoe zit het met alle waardevolle items die je misschien op geheime plaatsen bij jou in de buurt hebt opgeborgen? Het is tijd om die ook op te halen!

Ga zitten en bedenk of je waardevolle spullen voor nieuwsgierige blikken hebt verborgen? Heb je een kluisje? Een draagbare kluis? Heb je ergens in jouw woning een verstopplaats? Dergelijke waardevolle items zijn onder meer geld, sieraden en kleine familiestukken.

Dus voordat jouw verhuizers bij je aan de deur komen, moet je ervoor zorgen dat al jouw waardevolle en dure spullen veilig in de doos met essentiële spullen, die je je altijd bij je hebt, zijn verpakt.

Maak nooit de fout om aan professionele verhuizers waardevolle spullen toe te vertrouwen, die je zelf ook kunt meenemen. Wat betreft de grotere waardevolle items, zoals bijvoorbeeld antiek meubilair of kunstwerken van onschatbare waarde, kun je voor een gerust gevoel een aanvullende verhuisverzekering aanvragen.

4. Artikelen die nog bij de stomerij hangen

Controleer of je spullen naar jouw favoriete stomerij hebt gebracht.

Interessant genoeg zijn dingen, die je niet moet vergeten om in te pakken, ook items die op het moment van inpakken die niet in je huis aanwezig zijn. Met andere woorden, vergeet niet om kledingstukken, die je mogelijk hebt achtergelaten bij de stomerij, op te halen voordat je honderden of duizenden kilometers verderop bent verhuisd.

Bij de stomerij is het relatief gemakkelijk om kleding te vergeten. Waarom? Omdat al jouw gedachten door de verhuizing in beslag worden genomen en dat je overweldigd zult zijn door zoveel andere taken, die voor een succesvolle verhuizing moet afronden.

Houd er rekening mee dat het vergeten van items bij de stomerij meestal gebeurt wanneer je kleding brengt, die je niet direct nodig hebt of die je alleen bij speciale gelegenheden gebruikt. Dat zijn hoe dan ook jouw eigen kledingstukken, dus je moet ze bij de rest van je kleding inpakken.

Neem de taak ‘Kleding bij de stomerij ophalen’ in jouw checklist op. Als je niet zeker weet of je nog items bij de stomerij hebt liggen, bel ze dan gewoon op en vraag het hen.

5. Papieren borden en wegwerpbestek

Eén van de meest voorkomende items, die mensen vergeten in te pakken wanneer ze verhuizen, zijn wegwerpborden, kopjes en bestek voor een fatsoenlijke maaltijd totdat je weer bij jouw serviesgoed en glaswerk in het nieuwe huis kunt.

Bij aankomst in de nieuwe residentie kun je in de verleiding komen om pizza te bestellen of Chinees eten af te halen totdat je je bestek terugkrijgt. In dergelijke gevallen is het handig om papieren borden en wegwerpbestek te hebben zodat je, vooral als je nog steeds geen afwasmiddel of sponzen hebt, niets hoeft af te wassen.

Ook kunnen wegwerpbestek, plastic bekers en papieren of plastic borden je tijdens de verhuizing goed van pas komen, wanneer je ervoor hebt gekozen om zelf naar het nieuwe huis te rijden. Hoe dan ook, maak een notitie om de vervangers van jouw porselein en glaswerk in de open eerste doos te doen en gooi er dan ook een pak servetten in om te voorkomen dat het te rommelig wordt.

6. Items uit bergruimtes

zolder-appartement

Ga door jouw bergruimtes en controleer nogmaals of je misschien iets vergeet in te pakken dat de moeite waard is om naar het nieuwe huis te verhuizen.

Het is niet verrassend dat dingen, die mensen altijd vergeten in te pakken als ze verhuizen, items zijn die in diverse bergruimten in huis zijn opgeborgen zoals in garages, kelders, zolders, schuren en zelfs in inloopkasten.

Jij hoeft die fout niet te maken – in plaats daarvan moet je ervoor zorgen dat je alle bergruimtes in jouw huidige huis of appartement doorloopt, de opgeslagen items erin sorteert en vervolgens de dingen, die je wel wilt meenemen, inpakt.

Zoals je misschien al weet, zijn de bergruimtes in huis de allereerste kamers, die moeten worden uitgezocht en ingepakt, simpelweg omdat ze vaak de moeilijkste zijn om in te pakken. Waarom? De uitdaging om items uit bergruimtes in te pakken of weg te doen is een direct gevolg van de spullen, die erin worden aangetroffen.

Hoewel diverse artikelen tijdelijk zijn opgeslagen, zullen er zeker enkele belangrijke en essentiële artikelen zijn, die je graag inpakt en naar het nieuwe huis verhuist. Als je ergens in de buurt al een bergruimte hebt gehuurd, vergeet dan niet om ook voor die opgeslagen items te zorgen.

7. Opladers voor de telefoon en laptop

Geloof het of niet, maar opladers voor de essentiële elektronica die je bezit, zijn één van de vaak vergeten items die je tijdens het verhuizen moet inpakken. Die oplaadapparaten blijven ofwel in het stopcontact zitten of ze raken verward in de massa ongewenste items en halen nooit de nieuwe woning.

Om het onaangename moment te vermijden dat je je realiseert dat de batterij van jouw telefoon, tablet of laptop leeg is en de oplader ontbreekt, controleer je nogmaals of je ze veilig samen met het bijbehorende elektronische apparaat hebt verpakt.

Je kunt jouw laptop oplader het beste samen met de draagbare computer in de laptoptas stoppen. Wat betreft de opladers voor de telefoon en de tablet – die vaak identiek zijn, verpak ze in de doos of tas met essentiële spullen, want je zult je smartphone zeker bij je houden tijdens het verhuizen.

8. Toiletartikelen en douchegordijnen

Als je jouw douchegordijn vergeet in te pakken, kan dit ‘rampzalige’ gevolgen hebben.

Het is onvermijdelijk dat je de meeste van jouw badkamerartikelen, zoals shampoo, douchegel, haarconditioner, tandenborstel en tandpasta, enzovoort tot het laatste moment zult gebruiken en dat is precies waarom je misschien het douchegordijn op de dag van de verhuizing vergeet mee te nemen.

Ook is het douchegordijn waarschijnlijk het meest vergeten item om in te pakken bij een verhuizing. De reden voor die ‘prestigieuze’ titel is duidelijk: je douchegordijn hangt gewoon daar in de badkamer en je realiseert je misschien niet eens dat het één van de essentiële badkamerartikelen is om in te pakken en te verhuizen. Dat klopt, je hebt je douchegordijn nodig zodra je besluit om die eerste verfrissende douche in het nieuwe huis te nemen.

Een ander veelvoorkomend badkamerartikel, dat je tijdens het verhuizen misschien vergeet in te pakken, is de badkamermat. Vermijd dus frustrerende of ongemakkelijke momenten in de nieuwe badkamer door jouw huidige badkamer nog een keer te controleren voordat het tijd is om te verhuizen.

9. Kamerplanten

planten-ophangen-tuin

Soms zijn de dingen die je vergeet in te pakken tijdens het verhuizen juist de dingen die je elke dag ziet. Zoals jouw kamerplanten bijvoorbeeld. Je zorgt elke dag voor je groene vrienden en je hebt er echt plezier in om vol ontzag naar hun schoonheid te staren en toch kun je ze gewoon per ongeluk achterlaten, omdat je ze altijd hebt beschouwd als een deel van het huis.

Je moet weten dat de meeste potplanten te kwetsbaar zijn om een lange afstandsverhuizing te overleven en professionele verhuizers zullen dan ook geen planten verhuizen – kamerplanten vallen in die categorie van items die verboden zijn voor transport. Het is dus belangrijk om te beslissen wat je met die van jou gaat doen voordat het te laat is.

Ga je er een vriend of een buurman mee verrassen?

Schenk je ze aan een school, een ziekenhuis of een verpleeghuis in de buurt?

Of neem je gewoon het risico door ze zelf naar de nieuwe woning te verhuizen, vooral als je maar een klein stukje gaat verhuizen?

Volg onze handleiding voor het verpakken en het verhuizen van planten, zodat je jouw bloemen en planten, die je besluit om mee te nemen, beschermt.

10. Allerlei voorwerpen

verhuis-doos-hond-verhuizen

Zoals je je kunt voorstellen, zijn er ook nog andere dingen, die je niet mag vergeten in te pakken bij een verhuizing. Naast de bovengenoemde meest voorkomende dingen, die mensen vergeten in te pakken, zijn hier enkele andere waardige kandidaten voor die ultieme titel:

Het niet achterlaten van belangrijke sleutels, is echt de sleutel om geen zenuwinzinking te krijgen.

Tuingereedschap. Als je die buiten het huis bewaart, blijft jouw tuingereedschap misschien gewoon op de plaats waar je het bewaart, wachtend tot je het inpakt en naar het nieuwe huis verhuist. Controleer jouw bergruimtes buiten jouw huis nogmaals op vergeten items.

Handgereedschap. Heb je al het handgereedschap, dat je in huis hebt, ingepakt? De beste manier om handgereedschap te verhuizen, is door ze in een handige gereedschapskist te plaatsen. Laat een tang, een hamer en een set schroevendraaiers achter voor de dag van de verhuizing – misschien heb je ze gewoon nodig.

Sleutels. Het is relatief gemakkelijk om tijdens een verhuizing al jouw sleutels mee te nemen. Maak een korte lijst van alle sleutels die je hebt en controleer vervolgens of je elke set sleutels klaar hebt liggen om mee te nemen. Sleutels, die kunnen worden vergeten, zijn onder meer sleutels voor het nieuwe huis, autosleutels, kluissleutels, kastsleutels, enzovoort.

Een mes. Het is een goed idee om te onthouden om een universeel zakmes in te pakken, zodat je die dozen met plakband, zodra ze worden afgeleverd, kunt gaan uitpakken. Het gebruik van een schaar zal ook werken, maar stanleymessen zullen het uitpakken van jouw items zeker versnellen.

Leave a Comment