Amy Egbers is de knappe dochter van presentator en auteur Tom Egbers. We kennen deze man vooral van het programma NOS Studio Sport, maar ook van andere televisieprogramma’s, waaronder Toms Ierland en Toms Engeland. De presentator werd geboren op 18 oktober 1957 in Almelo en in de jaren ’80 studeerde hij af in Utrecht, aan de School voor Journalistiek. Zijn examinator stelde hem voor bij de NOS en al snel zagen we hem bij Studio Sport als presentator. Laten we eens verder kijken naar het leven van Tom Egbers en naar zijn dochter, Amy Egbers.

Carrière van Tom Egbers als presentator

Tom Egbers stapte in 1990 over naar Veronica om zijn eigen programma ‘Stop de Persen’ te gaan presenteren. Dit leek niet goed te bevallen, want twee jaar later werd hij opnieuw sportverslaggever bij de NOS. We hebben hem vaak kunnen zien bij de wedstrijden van het Nederlands Elftal. We kennen Tom Egbers dan ook vooral als verslaggever en presentator in de wereld van sport. Toch is dit niet het enige waar Tom Egbers zich mee bezig heeft gehouden in zijn leven. Hij heeft namelijk ook een carrière als auteur.

Carrière van Tom Egbers als auteur

Sommige mensen presteren het best voor de schermen, andere mensen doen dit het best achter de schermen. Dan zijn er ook nog de personen die hier een combinatie van maken, en daar komen de Tom Egbers tegen. Voor de schermen is hij presentator en verslaggever, maar achter de schermen weet hij ook indruk te maken als auteur. Hij schreef onder meer een boek over Steve Mokone, een Zuid-Afrikaanse voetballer, met de titel ‘De Zwarte Metafoor’. Het boek bleek succesvol en werd zelfs verfilmd. Daarnaast kwam er een vervolg op dit boek in 2002, met de titel ‘Twaalf Gestolen Jaren’. Egbers heeft daarnaast ook korte verhalen geschreven en in 2012 kwam zijn boek ‘Rory Storm’ uit.

Wie is de vrouw van Tom Egbers?

Tom Egbers trouwde in 1991 met Janke Dekker. Deze vrouw is zeker niet onbekend. Janke is presentatrice, actrice en theaterproducente. Tom en Janke kregen twee kinderen, een dochter en een zoon, en hebben lange tijd in Amsterdam gewoond. Nadat de kinderen het ouderlijk huis hadden verlaten, hebben de twee de woning in Amsterdam verkocht en hebben zij hier een woonboerderij voor terug gekocht. Zij wonen nu samen op de boerderij in de plaats Huizen. Leuk om te weten is dat de woning in Amsterdam ooit werd gekocht voor nog geen vier ton, terwijl deze werd verkocht voor 1,5 miljoen euro. Zij kochten de woonboerderij voor een bedrag van negen ton.

Wie is de dochter van Tom Egbers?

Tom Egbers heeft niet alleen een bekende vrouw, maar ook een bekende dochter. Zijn dochter heeft Amy Egbers en ze is een succesvol operazangeres. Daarnaast is zij ook actief in de theaterwereld, net als haar moeder. Zo heeft ze samen met haar moeder een theaterconcert opgezet met de leuke titel ‘Help! Mijn dochter zingt opera!’. Tom Egbers heeft eerder eens gedeeld dat zijn dochter niet de makkelijkste was in haar jeugd. Ze kon slecht tegen regels en was zeer extravert. Wel heeft Tom er altijd vertrouwen in gehad dat het goed zou komen met zijn dochter, die meer op haar moeder dan op haar vader lijkt. Gezien de mooie carrière van Amy Egbers heeft Tom daar gelijk in gehad.

Wie is de zoon van Tom Egbers?

De dochter van Tom Egbers, Amy Egbers, is het oudste kind. Vier jaar na haar geboorte werd haar broertje geboren en hij kreeg de naam Rick. Rick Egbers lijkt niet de ambitie te hebben ook bekend te worden. Hij wordt vooral gezien als ‘de eeuwige student’ en hij heeft dan ook al een heel studieverleden achter zich liggen. Rick volgde twee studies tegelijk en aan de Universiteit van Amsterdam behaalde hij zijn diploma in European Studies. Vervolgens haalde hij zowel zijn bachelor als zijn master in European Policy. Overigens lijkt er inmiddels wel een einde zijn gekomen aan de fulltime studietijd van Rick. Tegenwoordig werkt Rick Egbers bij Pacific Amsterdam, als floor manager.

Tom Egbers is trots op dochter en zoon

De Margriet heeft Tom Egbers eerder geïnterviewd en tijdens dit interview ook gevraagd naar de dochter en zoon van Tom Egbers. Hij gaf in dit interview aan dat hij het niet noodzakelijk vond dat zijn kinderen ergens in uit zouden blinken. Tom gaf aan dat het hem vooral gelukkig maakt te zien dat ze sterk, gezond en groot zijn. Hij vertelde dat hij nog goed weet hoe zijn kinderen als baby’s en peuters waren, waardoor hij er soms zelf van staat te kijken dat het nu al een ‘mooie dame’ en ‘grote meneer’ zijn. Tom Egbers vertelde aan Margriet zeer trots te zijn op zowel zijn dochter, Amy Egbers, als zijn zoon, Rick Egbers.

Leave a Comment