Domotica is meer dan gadgets voor mensen die slecht ter been zijn, of hulpbehoevend zijn. Heel mooi dat er zoveel apparaten en diensten zijn die het leven aangenamer maken voor deze doelgroep, maar wie denkt er aan al die mannen die nooit echt volwassen geworden zijn en de wonderen van moderne technologie gebruiken voor kinderachtige pleziertjes in het leven? Deze pagina is speciaal bedoeld voor al die mannen die eigenlijk niets te kort komen, maar toch nét iets meer willen. Hier zijn zeven domotica gadgets waar iedere man warm van wordt.

1. Somfy TaHoma

Iedere smart home begint met een slim brein als middelpunt. En dat doen we niet zelf, dit gaan we mooi uitbesteden aan de eerste gadget; een Somfy TaHoma laat je tot wel honderd apparaten bedienen, je kunt ook tot veertig programma’s instellen. Dit apparaat werkt niet alleen met andere Somfy apparatuur zoals hun garagedeuropener, de IP camera buiten en elektrische rolgordijnen, maar ook met smart home producten van andere fabrikanten. Koppel er bijvoorbeeld Echo dots aan voor besturing via de Amazon Alexa spraakassistent. Nu zijn we op goed op weg naar een slimme woning die ons lekker in de watten gaat leggen!

2. Apple Watch

Waarom geen Android Watch van Samsung of een ander merk? Als je dat graag wilt moet je dat zeker doen, wij kiezen persoonlijk liever voor de Apple Watch omdat er meer ‘serieuze’ apps zijn waaronder uiteraard die van Apple zelf. Je kunt ook SmartThings van Samsung installeren voor het beste van twee werelden. De Honeywell Lyric app is ook ideaal, daarmee kun je een slimme thermostaat bedienen. Daarnaast werken Honeywell domotica thermostaten ook met de Somfy TaHoma bridge.

3. Sonos One luidsprekers

Het luidsprekermerk Sonos is al jarenlang populair bij muziekliefhebbers. Een goede geluidskwaliteit in een mooie behuizing, de Sonos One kan ook nog naar je luisteren. Dat kun je van andere gezinsleden niet altijd zeggen… Oorspronkelijk werkte de Sonos One alleen met Alexa van Amazon, tegenwoordig kun je ook gebruik maken van Google Assistant. Als je dus liever een goede speaker hebt met een slimme assistent in plaats van een spraakassistent die toevallig ook als luidspreker dienst doet, dan ga je voor deze Sonos One. Of beter nog, koppel twee luidsprekers voor een prachtig stereo beeld.

4. Philips Hue gekleurde lampen

Afbeeldingsresultaat voor Philips Hue gekleurde lampen

Je kent ongetwijfeld de Philips Hue smart lights, de gouden standaard op het gebied van slimme verlichting. Er zijn koel-wit lampen en warm-wit lampen, maar wij worden pas echt warm van de kleuren LEDs met maar liefst 16 miljoen kleurschakeringen om uit te kiezen. Kijk naar voetbal met een groene tint of naar Avatar met een blauwe gloed, of toch weer de Smurfen als de kinderen zeuren dat de Na’vi saai zijn. Uiteraard kun je deze lampen koppelen aan jouw smart speakers voor een handsfree bediening of zelfs als disco verlichting!

5. IP camera buiten

Wil je weten wat er buiten te zien is? Met een IP camera buiten via wifi kun je de planten in de tuin tot bloei zien komen, je legt mogelijke inbrekers vast en je kunt checken of de kids veilig spelen in de achtertuin. Met een IP camera buiten kun je zelfs dieren van mensen onderscheiden, of op je werk controleren of de buurjongen het gras al voor je gemaaid heeft. De Somfy outdoor camera zal beelden direct uploaden naar de cloud, eventueel naar je eigen online drive wat erg handig is. Big Brother spelen kan heel leuk zijn! Let wel op met de privacywetgeving, je mag niet verder filmen dan je eigen woning en tuin. Dus de overbuurvrouw moet je met rust laten, die heeft trouwens al elektrische gordijnen gekocht…

6. Vleesthermometer

Een echte grillmeister krijgt een kick van de iGrill 2, een smart vleesthermometer van Weber. Je kunt tot wel vier slimme sensoren in de gaten houden (er worden standaard twee meegeleverd) met één smartphone app. Dit gaat veel nauwkeuriger dan met standaard prikkers, zo kun je niet alleen de interne temperatuur checken maar ook het verloop van de temperatuur in het vlees. De sensor meet van 30 graden onder het vriespunt tot aan 300 graden zinderende hitte. Zo krijg je de meest sappige steaks en speklapjes zonder risico op voedselvergiftiging.

7. Slim koffiezetapparaat

Afbeeldingsresultaat voor smart koffiezetapparaat

Haal een persoonlijke barista is huis met een slim koffiezetapparaat. Zo is er een smart Melitta Barista espresso machine die allerlei soorten koffiespecialiteiten kan maken. Bedien het apparaat via een smartphone app, je kunt voor meerdere personen maatwerk recepten samenstellen voor altijd weer een perfect bakkie. Als ze ook nog de bediening aan tafel kunnen automatiseren is het leven compleet!

Dit waren zeven slimme gadgets gadgets waar iedere man voor warm loopt. Voor jezelf … of als cadeau!

Leave a Comment