Het zit er weer aan te komen. Slecht weer. In Nederland komt slecht weer helaas vaak en veel voor. Dit slechte weer is niet alleen vervelend voor mensen, maar ook dieren kunnen hier last van hebben. Mensen kunnen zichzelf makkelijk beschermen tegen de regen door een capuchon op te zetten of een paraplu mee te nemen naar buiten. Helaas hebben paarden niet de mogelijkheid om zichzelf zo te beschermen tegen slecht weer. Het is daarom aan jou de taak om jouw paard te helpen om dit slechte weer te doorstaan. De manier om dit te doen is door dekens te kopen die perfect aansluiten op jouw paard.

Bescherm jouw paard tegen weer en wind

jockey-donker-bruin-paard-sprong

Er zijn heel veel verschillende soorten paarden dekens. Het is belangrijk dat je bij het kopen van deze dekens rekening houdt met een paar dingen. Als eerst de maat. Net als mensen, zijn paarden allemaal anders en hebben deze een ander lichaam. Het is dus belangrijk dat de deken die je koopt goed past om het lichaam van het paard. Let er vooral op dat de deken niet te strak zit, omdat dit kan leiden tot schuurplekken en dat is alles behalve comfortabel. Ook moet je ervoor zorgen dat je de deken onderhoud. Anders kan slijtage ontstaan na verloop van tijd en dit kan niet fijn zijn voor het paard. Weet dus wat je koopt en kijk goed naar hoe jouw paard reageert op de deken. Deze moet er immers voor zorgen dat paarden fijner leven in deze koude tijden en niet voor extra hindering. Observeer dus vooral en luister naar wat jouw paard met jou wil delen.

Verwen jouw paard alvast voor de komende koude dagen

Je kent het wel: de regenachtige dagen in Nederland. Het is zeker geen feest, ook niet voor paarden. Zoals eerder al benoemd, zijn er speciale dekens voor paarden die je kan aanschaffen. Er zijn natuurlijk verschillende soorten dekens. Zo heb je de winterdeken die, zoals de naam al verraad, specifiek zijn gemaakt voor in de winter. Ook heb je regendekens. Dit zijn dekens die paarden goed kunnen beschermen tegen de regen. Hierdoor kan je alsnog samen naar buiten door weer en wind, maar is jouw paard wel beschermd. Zo is het niet vervelend voor het paard om buiten te zijn en kan jullie rit nog steeds een groot succes zijn. Je kan buiten rondjes lopen om nog even wat beweging te krijgen, maar blijf vooral kijken naar de behoeftes van jouw paard en wat hij of zij jou probeert te vertellen met zijn of haar acties.

Leave a Comment