Na 20 winkels en 2 cafés in Duitsland en Oosterrijk maakt multi-brand conceptstore Kauf Dich Glücklich de oversteek naar de Benelux – met als eerste lancering: Amsterdam. De concept store staat in Duitsland bekend om een toonaangevende selectie aan mode-, interieur- en cosmeticamerken, en om de eigen collectie. Vanaf 31 mei is de nieuwe winkel te vinden aan de Raadhuisstraat 40 in Amsterdam. In een tijd waarin alles alleen maar meer digitaal lijkt te worden, is dat een mooie ontwikkeling, zo vinden wij.>>

Na 20 winkels en 2 cafés in Duitsland en Oosterrijk maakt multi-brand conceptstore Kauf Dich Glücklich de oversteek naar de Benelux – met als eerste lancering: Amsterdam. De concept store staat in Duitsland bekend om een toonaangevende selectie aan mode-, interieur- en cosmeticamerken, en om de eigen collectie. Vanaf 31 mei is de nieuwe winkel te vinden aan de Raadhuisstraat 40 in Amsterdam. In een tijd waarin alles alleen maar meer digitaal lijkt te worden, is dat een mooie ontwikkeling, zo vinden wij.

Het verhaal van Kauf Dich Glücklich begint wanneer oprichters Andrea Dahmen en Christoph Munier elkaar leren kennen tijdens hun studietijd. Zij wonen samen en deelden een interesse in vintage meubels. Door de jaren heen weten zij een indrukwekkende verzameling op te bouwen. Toen er op een gegeven moment een gebrek aan ruimte in hun bescheiden studentenkamer ontstond en ze hun diploma op zak hadden, besloten ze hun collectie geleidelijk te verkopen. Met de opbrengst openden ze een wafel en ijswinkel, en gaandeweg ontstond  het idee voor het Kauf Dich Glücklich concept: de combinatie van een café en een interieurwinkel. Nu, 16 jaar later, kunnen mensen nog steeds wafels, ijs en meubilair kopen in deze eerste Kauf Dich Glücklich winkel in Berlijn. Het enige verschil is dat er inmiddels een 19-tal winkels bijgekomen is, en dat men er nu ook kleding, cosmetica en andere meubels kan kopen. Sinds 2012 kunnen mensen zelfs items onder eigen label aanschaffen.

Nieuw tijdperk in de Benelux
“Het is altijd al onze droom geweest om een winkel in Amsterdam te openen. Onze vergaderzaal in Berlijn is zelfs vernoemd naar deze kosmopolitische stad,” legt Andrea Dahmen uit over de keuze om naar Amsterdam te komen. “Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen tussen Amsterdam en Berlijn: het zijn beide creatieve steden in een omgeving waar we van houden en waar we ons thuis voelen. Daarom zijn we ook blij dat we de perfecte winkellocatie hebben weten te vinden.”

In een winkel die interieuritems verkoopt, mag de koper veel verwachten van de inrichting. Er is daarom over ieder detail nagedacht en er heerst een hoge feel good sfeer. Het op Scandinavisch design geïnspireerde interieur is ontworpen in de werkplaats in Berlijn, en de inrichting bevat talloze onderdelen die mensen meteen kunnen kopen. ”Bij het bezichtigen van dit pand waren we onmiddellijk verliefd. De winkel heeft grote ramen en heeft iets weg van Berlijn – het is er niet helemaal gepolijst, en er zijn nog wel wat rauwe randjes,” vertelt Munier, die ook nog goed nieuws heeft voor de Belgische markt. “Wij spelen ook met de gedachte om een winkel in Antwerpen te openen.”

Over Kauf Dich Glücklich
In 2002 opende multi-brand winkel Kauf Dicht Glücklich haar eerste café, waarna het concept uitgroeide tot 20 winkels in onder andere Hamburg, Berlijn, Frankfurt en nu ook Amsterdam. Er werken meer dan 400 mensen dagelijks om bezoekers te begeleiden door de unieke collectie van meubels, mode en cosmetica. Naast producten van het eigen merk vind je er ook merken als Vila, MbyM, Nowadays en Mads Norgaard vinden, gefocust op Scandinavische stijl. Zie ook: https://www.kaufdichgluecklich-shop.de/

 

 

Leave a Comment