Er is heel wat te vertellen over deze bijzondere voertuigen en de vraag naar dure auto’s. Wij hebben een lijst van de 20 duurste auto’s ter wereld voor je samengesteld. Als je de kans krijgt om een van deze snelheidsduivels te besturen zul je merken dat je heel wat bekijks hebt! Uiteraard kan je ook altijd nog kiezen voor een shortlease particulier, waarbij je de mogelijkheid hebt om zelfs voor maar 1 maand te leasen!

Als je voor één dag zou mogen kiezen in welke auto je mag rondrijden, voor welk model zou je dan kiezen?

20. McLaren P1 – €1.150.000

Onze lijst van de 20 duurste auto’s ter wereld begint met de McLaren P1. In navolging van de iconische McLaren F1 werd deze limited edition hybride super auto in oktober 2013 uitgebracht door de Britse fabrikant McLaren Automotive. Interessant is dat 34% van alle auto’s werd gekocht door eigenaren in de Verenigde Staten, op de voet gevolgd door 26% in Europa. Alle 375 auto’s waren binnen een maand nadat het model p de markt kwam al uitverkocht! Je moet hier in ieder geval behoorlijk veel geld voor over hebben, namelijk €1.150.000.

19. Ferrari LaFerrari – €1.400.000

De eerste Ferrari op onze lijst is de Ferrari LaFerrari of Ferrari “The Ferrari of de Ferrari” als je het vertaalt. Met deze hybride sportwagen val je zeker op en deze beperkte productie was een van Ferrari’s meest ambitieuze projecten. Volgens Ferrari was het doel van het op de markt brengen van deze auto om een stapje verder te gaan als het gaat om technologie. Het is zeker een knap stukje meesterwerk!

18. Zenvo TS1 GT — €1.900.000

De Zenvo TS1 GT is gebouwd door de Deense automofabrikant en is een sportwagen met een beperkte oplage. Voor het eerst getoond op de Autosalon in Genève in 2016, heeft het bedrijf gemeld om slechts 5 auto’s per jaar uit te brengen om zo de exclusiviteit ervan te kunnen behouden. De Zenvo TS1 lijkt qua vormen er op zijn voorganger, de ST1, maar heeft wel een luxer interieur en een 5,8 liter twin-supercharged V8-motor.

17. Koenigsegg One – €2.000.000

Door Koenigsegg zelf beschouwd als de ‘Worlds first Mega Car’, heeft de Koenigsegg One een 5,0-liter V8 twin-turbomotor en genereert hij 940 pk. De auto werd geïntroduceerd in 2014 en was toen een van de meest exclusieve producties in de autoindustrie. Een mooie en dure sportwagen van Koenigsegg en hij is zijn plaats in onze lijst met duurste auto’s ter wereld zeker waard.

16. Lamborghini Sesto Elemento – €2.200.000

Deze auto is echt een schoonheid! Lamborghini zei dat deze auto de toekomst van supersportwagens opnieuw zal definiëren. De Sesto Elemento was voor het eerst te zien op de Autosalon in Parijs in 2010 en is een lichtgewicht auto. De naam verwijst naar het atoomnummer van koolstof, als erkenning van het wijdverbreide gebruik van koolstof in auto’s. De Sesto Elemento is uitgerust met een 6-traps semi-automatische transmissie en een 5,2-liter V10-motor. Op topsnelheid haalt hij maar liefst 340 km/u!!

15. Ferrari LaFerrari Aperta – €2.400.000

Het is geen verrassing om nog een ander model van Ferrari op de lijst te zien aangezien het merk enkele van de duurste auto’s ter wereld maakt. Dit keer is het de Ferrari LaFerrari Aperta, een versterkte versie van zijn voorganger, uitgebracht om de 70ste verjaardag van Ferrari te vieren.

14. Mercedes-AMG One – €2.500.000

Om hun 50e verjaardag te vieren, besloten de jongens van Mercedes Benz AMG een hybride sportwagen te maken. De AMG One werd onthuld op de International Motor Show in 2017 in Duitsland en toen zijn alle 275 auto’s verkocht. Het bedrijf zal het model ook niet meer produceren om zo de exclusiviteit te behouden. Dat jet model zo snel was uitverkocht kan iets te maken hebben met Lewis Hamilton die heeft geholpen bij het ontwikkelen van de auto, of de 1,6-liter 90 -V6-motor met turbocompressor die een topsnelheid van 345 km/u produceert!

13. La Ferrari FXX K – €2.700.000

Ontworpen door Marco Fainello, Flavio Manzoni en architect Evan Rodriguez, is de FXX K gebaseerd op de LaFerrari. De FXX K is het onderzoeks- en ontwikkelingsvoertuig van Ferrari en de K verwijst naar het kinetische energieterugwinningssysteem (KERS) dat wordt gebruikt om de prestaties te maximaliseren. Er werden in totaal tussen 2015 en 2017 40 auto’s geproduceerd en deze worden door Ferrari zelf onderhouden en een deel van de afspraak was dat ze beschikbaar zijn voor hun eigenaars om op circuitdagen te gebruiken. Bereikt een topsnelheid van 450 km/u!

12. Bugatti Chiron – €2.700.000

De Bugatti Chiron is een supersnelle auto met een middenmotor die is geproduceerd door Bugatti Automobiles S.A.S. Voor het eerst getoond op de Autosalon in Genève in 2016, moesten kopers een aanbetaling van € 200.000 doen om voor een exemplaar in aanmerking te komen. De eerste 200 stuks waren uitverkocht vóór de eerste levering van de auto. De snelheid van de Chirons is elektronisch beperkt tot 420 km/u, of 430-450 km/u zonder de vergrendeling. Er wordt echter gespeculeerd dat de werkelijke topsnelheid kan oplopen tot 455 km/u!

11. Pagani Huayra BC – €2.800.000

Het is een van de duurste auto’s die ooit zijn ontworpen en de Pagani Huayra BC is echt een epische prestatie in de autoindustrie. Geïnspireerd door de Zonda R, en met zijdelings openslaande deuren, heeft Pagani ook het vermogen verhoogd, het chassis en de remmen herzien en een nieuwe versnellingsbak met 7 dwarsversnelling opgenomen. Het model dankt zijn naam aan een van de oorspronkelijke investeerders van Pagani, Benny Caiola, die ook de eerste klant en vriend van Pagani was. Met een 6,0 liter twin-turbo V12-motor is het gemakkelijk om te zien hoe deze supercar in staat is om snelheden van 420 km/u te halen!

10. Ferrari Pininfarina Sergio – €3.000.000

In de top tien staat de Ferrari Pininfarina Sergio, een van de duurste auto’s op de lijst. De Pininfarina Sergio werd in 2013 geïntroduceerd als een concept auto en werd onthuld op de Autosalon in Genève in 2013. Het was een eerbetoon aan de voormalige voorzitter van het bedrijf en Sergio Pininfarina, de legendarische auto-ontwerper die slechts een jaar eerder stierf. Het ontwerp was gebaseerd op de Ferrari 458 Spider. Er werden er slechts zes gemaakt en alle auto’s werden verkocht aan een groep vermogende particulieren.

9. Aston Martin Valkyrie – €3.200.000

Dit is een auto op onze lijst die het resultaat is van een samenwerking tussen verschillende fabrikanten. De Britse autofabrikant Aston Martin werkte samen met Red Bull Racing en verschillende andere fabrikanten om dit beest te kunnen creëren! Ontwikkeld alseen auto om mee te scheuren mag er natuurlijk ook mee op de weg gereden worden. Het herbergt een 6,5-liter V12-motor op maat gemaakt door Cosworth en heeft een vermogen van 1.130 pk! Er zijn slechts 150 auto’s gemaakt.

8. Bugatti Veyron by Mansory Vivere – €3.300.000

Wat een schoonheid! De Bugatti Veyron Mansory Vivere limited edition is gewoon prachtig. De auto is gebasseerd op de Grand Sports Vitesse Roadster en heeft een 8.0 L W16-motor die 1.200 pk produceert. Het is een van de snelste auto’s ter wereld en de originele versie werd de auto van het decennium 2000-2009 genoemd. Het haalt een topsnelheid van 407 km / u en staat op nummer 8 in onze lijst met duurste auto’s.

7. Lykan Hypersport – €3.400.000

Wauw … gewoon Wauw! Kijk zelf naar! Woorden kunnen zelfs niet beschrijven hoe prachtig dit is. Het is het product van W Motors, een Libanees motorbedrijf dat samenwerkte met zowel Libanese als Italiaanse ingenieurs. De HyperSport was de eerste auto ter wereld met koplampen met diamanten (15karaat). Kopers hadden ook de keuze uit robijnen, gele diamanten en saffieren. De twin-turbo gemonteerde 3.8-liter motor produceert 780pk. Al die kracht betekent dat de auto snelheden tot 385 km/u kan bereiken!

6. McLaren P1 LM – €3.600.000

De McLaren P1 LM is min of meer de meer bruikbare versie van de McLaren P1 GTR die alleen op een baan mag rijden. Een Brits bedrijf, Lanzante, kocht de originele P1 en bouwde deze om voor de verkoop. In totaal werden er zes LM’s gemaakt. Vijf werden er verkocht aan particuliere kopers en de zesde codenaam ‘XP1 LM’, het prototype P1 LM, wordt nu gebruikt voor ontwikkelings- en testdoeleinden. De P1 LM beschikt over een grotere V8-motor met dubbele turbo dan de P1 en P1 GTR en bereikt een beperkte topsnelheid van 340 km/u!

5. Lamborghini Veneno Roadster – €4.500.000

Met Lamborghinis giftige Veneno beginnen we onze top vijf af te tellen. Veneno betekent vergif of gif in het Spaans en de auto verspreidt zeker een dodelijke aanwezigheid. Gebaseerd op de Aventador, werd de Veneno gemaakt om het 50-jarig jubileum van Lamborghini te vieren en hij werd voor het eerst geïntroduceerd op de Autosalon in Genève in 2013. Hij kan in 2,9 seconden 95km/ u bereiken en dankzij het prijskaartje is hij een van de duurste auto’s ter wereld!

4. Koenigsegg CCXR Trevita – € 4.800.000

De CCXR Trevita, waarvan het de bedoeling was dat er slechts drie exemplaren zouden worden gemaakt kostte zoveel om te produceren dat Koenigsegg besloot de auto nog exclusiever te maken en het aantal te beperken tot slechts twee. Sommige van de functies zijn onder meer een diamantgeweven koolstofvezelafwerking, een unieke dubbele carbon achtervleugel, een inconell uitlaatsysteem, carbon keramische remmen met ABS en een bandbewakingssysteem. De bovenstaande auto komt uit de persoonlijke verzameling van Floyd Mayweather. Het heeft een topsnelheid van 408 km/u!

3. Bugatti Divo – €5.800.000

De Bugatti Divo is een middenmotor sportwagen ontwikkeld met een baangerichte benadering en vervaardigd door Bugatti Automobiles S.A.S. Het is vernoemd naar de Franse autocoureur Albert Divo, die in de jaren 1920 tweemaal de Targa Florio-race won voor Bugatti. Volgens Bugatti is de DIVO de meest wendbare en dynamische auto die ze ooit hebben gemaakt. Er zijn er maar 40 van gemaakt en de auto werd voor de lancering al verkocht aan Chiron-eigenaars door speciale uitnodiging van de dealers. Het was op de eerste dag al helemaal uitverkocht Topsnelheid – een verminderde 410 kmp/u!

2. Mercedes Benz Maybach Exelero – €8.000.000

Op de tweede plaats op onze lijst van duurste auto’s staat de Maybach Exelero van Mercedes Benz. Ondanks zijn bijzondere uiterlijk, is het een geweldige high-performance sportwagen met vier zitplaatsen en V12 twin-turbomotor. Het werd in opdracht van een Duitse dochteronderneming van Goodyear, Fulda, getest om hun nieuwe Carat Exelero-bandengamma te testen. De Exelero komt voor in een van de muziekvideo’s van Jay-Z en is volgens Top Gear gekocht door rapper Birdman. Het behaalt een indrukwekkende topsnelheid van 430 km/u.

1. Rolls Royce Sweptail – €13.000.000

De toppositie in onze lijst met de duurste auto’s domineert, wat alleen kan worden omschreven als een verbluffend prachtig stuk handgemaakte magie. De Rolls-Royce Sweptail is maar eenmaal gemaakt in het Verenigd Koninkrijk door Rolls-Royce Motor Cars in opdracht van een jacht- en vliegtuigspecialist, wiens identiteit Rolls-Royce niet prijsgeeft.

Samenvatting

We hopen dat je genoten hebt van onze lijst met de 20 duurste auto’s ter wereld.

Hier is een korte samenvatting van de 20 duurste auto’s ter wereld:

 1. Rolls Royce Sweptail  – 13 miljoen
 2. Mercedes Benz Maybach Exelero – 8 miljoen
 3. Bugatti Divo – 5.8 miljoen
 4. Koenigsegg CCXR Trevita – 4.8 miljoen
 5. Lamborghini Veneno Roadster – 4.5 miljoen
 6. McLaren P1 LM – 3.6 miljoen
 7. Lykan Hypersport – 3.4 miljoen
 8. Bugatti Veyron by Masory Vivere – 3.3 miljoen
 9. Aston Martin Valkyrie – 3.2 miljoen
 10. Ferrari Pininfarina Sergio – 3 miljoen
 11. Pagani Huayra BC – 2.8 miljoen
 12. Bugatti Chiron – 2.7 miljoen
 13. La Ferrari FXX K – 2.7 miljoen
 14. Mercedes-AMG One – 2.5 miljoen
 15. Ferrari LaFerrari Aperta – 2.4 miljoen
 16. Lamborghini Sesto Elemento – 2.2 miljoen
 17. Koenigsegg One – 2 miljoen
 18. Zenvo TS1 GT — 1.9 miljoen
 19. Ferrari LaFerrari – 1.4 miljoen
 20. McLaren P1 – 1.15 miljoen

Leave a Comment