Mensen die bereid zijn miljoenen uit te geven, kiezen voor de ultieme luxe cruise. Luxe jachten komen met ongelooflijke voorzieningen zoals onderzeeërs, helipads, zwembaden, filmzalen, en de nieuwste nautische technologie. Ben je gepassioneerd door boten of wil je de wereld rondvaren in een extravagante jacht, dan zijn hier de tien duurste jachten ter wereld! Uiteraard kan je ook gewoon een boot huren ;-).

10. Pelorus (€ 291 miljoen)

Pelorus-jacht

Pelorus is de tiende duurste zeilboot op deze lijst. Het werd gebouwd door Lürssen Shipyard, te water gelaten in 2003, en gekocht door Roman Abramovich in 2004. Het mega jacht is verschillende keren van eigenaar veranderd, en Samuel Tak Lee uit Hong Kong is de huidige eigenaar. Perilous is 114 meter lang, heeft een breedte van 17 meter, en een verbijsterend gewicht van 5517 ton. Het heeft een paar luxe voorzieningen zoals een landingsbaan, twee helipads, en jetski’s.

9. Al Said (€ 291 miljoen)

Al Said jacht

Al Said komt op nummer negen op onze lijst van de duurste jachten ter wereld. Het luxe superjacht werd gebouwd door Lurssen Yachts en in 2008 geleverd aan Qaboos Bin Said Al Said (Qaboos Bin Said Al Said). Redman Whiteley Dixon ontwierp het interieur, en Espen Oeino verzorgde de styling van het exterieur. Volgens Superyacht is Al Said het meest koninklijke mega jacht. Het is 155 meter lang, heeft een breedte van 23 meter en een diepte van 5 meter, en kan een maximum snelheid halen van 22 knopen. Over de interieur kenmerken van het jacht is niet veel bekend, behalve de aanwezigheid van een grote concertzaal.

8. Radiant (€310 miljoen)

RADIANT-jacht

Radiant werd in 2009 door Lürssen op maat gebouwd en in 2010 aan de eigenaar (Abdulla Al Futtaim) afgeleverd. Ze is ongeveer 109 meter lang, met een breedte van 16 meter en een bruto tonnage van ongeveer 5027. Glen Pushelburg stylede het interieur, en Tim Heywood deed het exterieur ontwerp. Het luxe vaartuig omvat een schoonheidssalon, fitnessruimte, bioscoop, airconditioning, beach club, en een lift. De Radiant jacht heeft een romp en aluminium opbouw, teakhouten dekken, en stabilisatoren aan een anker. Het kan 16 knopen varen en een maximumsnelheid van 21 knopen bereiken.

7. Serene (€320 miljoen)

Serene-jacht

De Serene is eigendom van Mohammed bin Salman, prins van Saoedi-Arabië, en is een van de duurste jachten ter wereld. Ze werd door Fincantieri, een Italiaanse scheepswerf, op maat gemaakt voor Joeri Shefler, een Russische Wodka magnaat, en in 2011 te water gelaten. Serene is 133 meter lang, heeft een breedte van 18 meter, en een bruto tonnage van 8230. Espen Oeino ontwierp haar elegante buitenkant, en Reymond Langton gaf haar exquise interieurs. Serene heeft twin-screw voortstuwing, meerdere zwembaden waaronder een zeewaterbad, en twee helipads die in een zwembad of een dansvloer kunnen veranderen. Dit superjacht heeft ook een sneeuwkamer, onderzeeër, jetstream zwembaden, spabaden, sauna, bioscoopzaal, conferentiezalen, een bar, en verschillende speelruimtes.

6. MY Dubai (€ 387 miljoen)

Dubai is eigendom van Mohammed Rashid al-Maktoum, de sjeik van Dubai. Aanvankelijk was dit mega jacht een gezamenlijk project van de scheepswerven Voss, Blohm, en Lürssen en werd het in 2006 te water gelaten. Het is 161 meter lang, 9 meter hoog, en heeft een breedte van 21 meter. Dubai heeft een helikopterplatform, een zwembad met op maat gemaakte tegels, en een prachtige ronde glazen trap die oplicht als hij van boven verlicht wordt. Het jacht omvat ook verschillende sociale en VIP ruimtes, een apart eigenaarsdek, en gastensuites.

5. ‘A’ (€484 miljoen)

Zeiljacht ‘A’, ontworpen door Philippe Stark, is een van de duurste jachten ter wereld. Ze maakte deel uit van het ‘787 project’ en werd in 2017 afgeleverd aan Andrej Melnichenko, een Russische miljardair. ‘A’ is een futuristisch superjacht dat 142 meter lang is, een breedte heeft van 24 meter, en een tonnage van 12.558 gt. Volgens Nobiskrug is zeiljacht ‘A’ de belichaming van Duitse superjachten gemaakt voor de 22e eeuw. Het heeft acht dekken met verschillende liften en kan een maximumsnelheid van 20 knopen bereiken zonder de zeilen te gebruiken. Het schitterende zeiljacht heeft een helikopterplatform, een onderwater observatiepod, een intrekbaar dak, en een digitaal besturingssysteem met aanraakscherm dat het hijsen en strijken van de zeilen vergemakkelijkt.

4. Topaz (€510 miljoen)

Topaz-jacht

Topaz is een prachtig zeilschip, gebouwd door Lurssen Yachts en in 2012 in Duitsland te water gelaten. Tim Heywood ontwierp het exterieur, en Terrance Disdale stileerde het interieur. Topaz is 146 meter lang, met een brutotonnage van 11.589- en 21 meter balklengte. Zijn dubbele Pielstick dieseltechniek heeft een krachtpatser van 7990 PK die kan trekken met een dienstsnelheid van 22,9 knopen, en kan versnellen tot een maximumsnelheid boven 25,5 knopen. Het elegante vaartuig is uitgerust met twee dieselgeneratoren, die de stabilisatoren voor de navigatiesystemen en alle apparatuur aan boord aandrijven. Het heeft ook een diesel noodgenerator voor extra redundantie. De Topaz beschikt over een zwembad, een grote jacuzzi op het hoofddek, een ultramoderne fitnessruimte, dubbele landingsplaatsen voor helikopters, een bioscoopzaal, en een vergaderzaal.

3. Azzam (€630 miljoen)

Azzam-jacht

Azzam is een luxe lijnschip dat onlangs door Lürssen Yachts afgeleverd werd aan de president van de VAE, Sjeik Khalifa bin Zayed al-Nayan Emir van Abu Dhabi. De makers van deze zeilboot beweren dat “het meest gesofisticeerde en uitdagende jacht ooit gebouwd”, Azzam de krantenkoppen haalt, niet alleen vanwege haar astronomische prijskaartje, maar ook vanwege haar enorme afmetingen. Met een lengte van 180 meter is deze drijvende extravagantie ‘s werelds grootste privé-jacht, en verdringt daarmee de Eclipse van de eerste plaats. Bovendien wordt aangenomen dat deze spectaculaire zeilboot een van de snelste op de planeet is, en snelheden haalt van meer dan 35 mph of 30 knopen. Christophe Leoni, een Franse binnenhuisarchitect, zit achter het interieurontwerp van Azzams.

2. Eclips (1 miljard euro)

Het is de op één na duurste zeilboot en is eigendom van Roman Abramovitsj, een Russische miljardair. Eclipse is 163 meter lang en gebouwd door Blohm en Voss uit Hamburg. De enorme afmetingen van het vaartuig maken het ruim genoeg voor tal van weelderige voorzieningen, waaronder twee zwembaden, 24 gastenhutten, een discozaal, en verschillende bubbelbaden. Het beschikt ook over drie lanceerboten, twee helikopterplatforms, en een mini-onderzeeër die tot 50 meter onder water kan duiken. Eclipse is uitgerust met inbraakdetectie apparatuur en een raketafweersysteem om maximale veiligheid te garanderen. Het heeft ook kogelvrije ramen en pantserbepantsering aangebracht in de hoofdslaapkamer en de brug. Het unieke luxejacht is voorzien van een anti-paparazzi-schild, met lasers die de aangrenzende gebieden schoonvegen.

1. History Supreme ( 5 miljard euro)

Bovenaan onze lijst van duurste jachten staat de History Supreme. Volgens Atlanticyatchandship is dit het duurste jacht dat er is. Het spectaculaire vaartuig is het grootste ter wereld, ongeveer 30 meter lang, en gemaakt van 10.000 kg massief goud en platina. Het werd ontworpen voor Robert Knok (de rijkste man van Maleisië) door Stuart Huges, een prominente Britse luxe ontwerper. De bouw van History Supreme nam ruwweg drie jaar in beslag en omvat talrijke luxe-elementen zoals trappen, eethoek, anker, en rails. Een van de meest superlatieven van deze schitterende zeilboot is de ouderslaapkamer, die pocht met een wand van meteorietrotsen. De slaapkamer heeft ook een beeld dat gemaakt is van authentieke botten van de Tyrannosaurus Rex. Bovendien wordt ze opgeluisterd door een 24-karaats gouden Aquavista Panoramisch Muur Aquarium.

Conclusie

Tot de top tien duurste jachten die in dit artikel zijn opgesomd, behoren prachtige vaartuigen die ontworpen en gebouwd zijn door bekende experts in de industrie. Ze hebben de nieuwste technologie en zijn voorzien van ongelooflijk luxueuze kenmerken. De meeste worden aangepast aan de eisen en voorkeuren van de eigenaars.

Leave a Comment