Van tijd tot tijd horen we over iets duurs, dat niet duizenden maar miljoenen euro’s kost. Dit kan een diamanten ring, een auto of een jacht zijn, maar heb je ooit gedacht dat het jurken voor dames zijn, die miljoenen euro’s kosten? Het klinkt misschien onwerkelijk voor je maar deze jurken, die meer dan een miljoen euro kosten, bestaan echt. Sommige van die dure jurken worden tegen hoge prijzen verkocht omdat ze zeldzaam zijn of van beroemdheden, die onze wereld hebben verlaten. Maar er zijn ook jurken, die zo duur zijn omdat ze met diamanten en andere edelstenen zijn versierd. Als je echt nieuwsgierig bent naar deze jurken, hun ontwerpers en de prijzen, die voor sommige mensen denkbeeldig en onredelijk lijken, bekijk dan de volgende top 10 van de duurste jurken ter wereld.

10. De jurk van Prinses Diana – $ 125.000

Princess Diana dress

Het is één van de beste en meest unieke jurken, die speciaal voor prinses Diana was ontworpen. De jurk is ontworpen door Catherine Walker, één van de beste modeontwerpers die ook bekend is om het ontwerpen van meer dan duizend outfits voor prinses Diana. Zelfs de zwarte jurk, waarin prinses Diana werd begraven, werd door Catherine Walker ontworpen. Prinses Diana droeg deze jurk, die is gemaakt van zijden chiffon, slechts twee keer: een keer in 1989 bij de première in Londen van de opera ‘Miss Saigon’ en de andere keer was in 1997 op het filmfestival van Cannes. De kosten van de jurk worden geschat op ongeveer $ 125.000.

9. De ‘Dirndl-jurk’ van Swarovski – $ 127.000

Swarovski “Dirndl Dress

Deze jurk werd in Duitsland gemaakt en verscheen voor het eerst in 2006 in München. Het ontwerp van de jurk is geïnspireerd op de middeleeuwse ontwerpen en is gemaakt met een korset. De jurk is bedekt met Swarovski-kristallen en kost ongeveer $ 127.000.

8. De gouden avondjurk van Ginza Tanaka – $ 245.000

Golden evening dress by Ginza Tanaka

Het is één van de meest fascinerende avondjurken, die je maar kunt vinden. Het is doorschijnend en gemaakt van gouddraad. De hele jurk weegt 1,1 kilogram en de kosten worden geschat op bijna $ 245.000.

7. Jurk met gouden munten van Ginza Tanaka – $ 267.948

This-dress-is-also-made---by-the-Japanese-craftsman-named-Ginza-Tanaka.-It-is-a-creation-of-gold-color-presented-to-the-public-in-2008.

Ontworpen en gemaakt door Ginza Tanaka, een creatieve Japanse juwelier. Deze gouden jurk is gemaakt door 15.000 gouden Australische munten te gebruiken, die het gewicht van de jurk tot ongeveer 10 kilogram verhogen. De jurk werd in 2007 tijdens de Fashion Week in Tokio getoond en kost $ 267.948.

6. De ‘Happy Birthday’ jurk van Marilyn Monroe – $ 1,3 miljoen 

JL7

Het is de 6e duurste jurk op onze lijst en de 1e dure jurk, die meer dan één miljoen dollar kost. Deze jurk is in 1961 ontworpen door Jean-Louis Berthaulto, een Amerikaanse modeontwerper. Het werd speciaal voor Marilyn Monroe gemaakt om het verjaardagsfeestje van president John F. Kennedy bij te wonen. De jurk is versierd met pailletten, die als diamanten schitteren. De oorspronkelijke prijs van deze jurk is $ 12.000, maar hij werd op een veiling voor $ 1,3 miljoen verkocht.

5. De jurk met edelstenen van Maria Grachvogel – $ 1,8 miljoen

Maria Grachvogel’s precious dress

De jurk is bezet met meer dan 2.000 diamanten en heeft een zijden korset, dat ook met diamanten is versierd. Het werd voor het eerst op de modeshow van Maria Grachvogel getoond. De kosten van de jurk worden op ongeveer $ 1,8 miljoen geschat.

4. De zwarte jurk met diamanten van Debbie Wingham – $ 5,5 miljoen

Worlds-most-expensive-dress-unveiled11

Deze jurk is door de Britse modeontwerper Debbie Wingham ontworpen en werd op de modeshow van Kiev gepresenteerd. De jurk is versierd met 1.000 zwarte en witte diamanten en het duurde wel een half jaar voordat de jurk helemaal klaar was. De jurk weegt meer dan 13 kilo en kost $ 5,5 miljoen.

3. De jurk met diamanten van Scott Henshall – $ 9 miljoen

Diamond dress by Scott Henshall showbiz-amazing-spider-man-2-premiere-samantha-mumba-3

Het is een jurk in de vorm van een web, die erg licht is in gewicht en met meer dan 3.000 diamanten is bezet. Deze jurk, die $ 9 miljoen kost, werd in 2004 tijdens de première van de film ‘Spider-Man’ door zangeres Samantha Mumbai gedragen.

2. De ‘Abaya’ van Debbie Wingham – $ 17,6 miljoen 

1916360186_1363980375

Het is de duurste ‘abaya’ of moslimjurk ter wereld en is de op één na duurste jurk. Deze abaya is door de Britse ontwerpster Debbie Wingham in Dubai ontworpen om voor haar de 2e jurk op deze lijst te zijn. De jurk is versierd met 2.000 diamanten, waaronder zwarte en witte diamanten en een rode diamant, die zeldzaam en duur is omdat het de enige in zijn soort ter wereld is. De jurk is ook voorzien van 14-karaats goud.

1. De nachtegaal van Kuala Lumpur – $ 30 miljoen

Samoe-dorogoe-v-mire-plate-Nightingale-of-Kuala-Lumpur-30-mln

Dit is de duurste jurk ter wereld en kost maar liefst $ 30 miljoen. Heb je ooit eerder dit bedrag voor een jurk gehoord? Natuurlijk niet. De jurk werd door Faiyzali Abdullah ontworpen. Het is een avondjurk, die gemaakt is van taft, satijn, chiffon en zijde. Op de jurk zitten 751 Swarovski-kristallen en een 70 karaats peervormige diamant. De jurk werd in 2009 op het festival ‘STYLO Fashion Grand Prix KL’ getoond.

Gelukkig zijn er ook nog classy en trendy jurken die betaalbaar zijn

jurken-verschillende-maten-vrouwen

Credits: WE Fashion

Zoals je misschien gemerkt hebt kunnen jurken dames behoorlijk duur zijn, maar gelukkig heeft WE Fashion prachtige jurken beschikbaar in haar dameskleding lijn. Wat je lengte, maat of figuur ook is! Van overslag- en A-lijnjurken tot overhemdjurken en getailleerde jurken.

1 reactie

Leave a Comment