Smartphones zijn super kwetsbare stukjes high-tech apparatuur, die honderden euro’s kosten, maar dat zou je niet denken aan de manier waarop veel mensen met hun apparaten omgaan. 18 maart is het Wereld Recycling Dag, deze dag staat in het teken van recycling en duurzaamheid. Deze dag inspireert ons om nog wat bewuster met onze spullen en telefoon om te gaan. Wij hopen dat we jou ook kunnen laten inzien om iets bewuster met je telefoon om te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld een gebroken scherm hebt, dan is dat niet meteen het einde van je telefoon. Als dat wel het geval is, dan is het belangrijk dat ook je telefoon netjes gerecycled wordt. Maar als je goed voor je toestel zorgt dan geniet je er op korte termijn meer van en je krijgt er ook meer geld voor als je gaat upgraden! Als je zelf wilt bepalen wanneer je een nieuwe telefoon wilt hebben, dan kan je beter het toestel los kopen en een abonnement sim only by Simyo aanschaffen. Het is ideaal dat Sim only maandelijks opzegbaar is en je daarom niet een jaar of twee ergens aan vast zit.

Koop een beschermhoesje

iphone-hoesje-bruin

Ontwerpteams besteden weken, maanden en soms zelfs jaren aan het perfectioneren van de uitstraling van een smartphone, dus het lijkt zonde om hem in een hoesje te stoppen.

Je zult er echter geen spijt hebben als jouw telefoon een nare val overleeft. Bovendien zien veel hoesjes er sowieso net zo goed uit (zo niet beter) dan het originele ontwerp!

Trap niet in de val door het goedkoopste hoesje te kopen. Een goede schokabsorptie is net zo belangrijk als het uiterlijk!

Houd je telefoon apart

Als je jouw mobiele telefoon in dezelfde tas of jaszak stopt als jouw sleutels, vraag je om krassen terwijl andere zware voorwerpen deuken kunnen veroorzaken. Bewaar jouw telefoon in een aparte tas of in een broekzak om onbedoelde schade te voorkomen!

Zorg voor de batterij

telefoon-iphone-gebruiken

Batterijen verliezen na verloop van tijd hun capaciteit en de gemiddelde batterij van een telefoon gaat zo’n 3 jaar mee.

Je kunt de levensduur van jouw batterij echter wel verlengen. Onderzoek van Battery University suggereert dat het cijfer van 300 – 500 echt alleen van toepassing is als je je telefoon van 0 – 100% (een ‘volledige’ ontlaadcyclus), oplaadt. Door jouw telefoon steeds maar kort op te laden en deze tussen de 40 en 80% opgeladen te houden, kun je de levensduur van jouw batterij aanzienlijk verlengen.

Je moet ook jouw telefoon loskoppelen wanneer deze 100% bereikt, aangezien ‘druppelladen’ om hem bij te vullen de batterij kan verslijten.

Neem je telefoon niet mee naar de badkamer

Badkamers worden niet altijd als de schoonste kamers van het huis gezien, daarnaast zitten ze ook vol met vocht. De potentiële gevaren zijn talrijk: je kunt het in de wasbak of onder de douche laten vallen of – het ergste van alles – in het toilet. Zelfs de stoom uit de douche kan jouw apparaat beschadigen!

Kortom: geen telefoons in de badkamer. Nooit.

Maak hem schoon

Zelfs als je je telefoon niet in de badkamer gebruikt, kan hij tijdens zijn avonturen nog steeds veel ziektekiemen oppikken.

Het is slim om geen antibacteriële doekjes te gebruiken, maar de telefoon te reinigen met een zelfgemaakte alcoholoplossing en een pluisvrij doekje. En dat hoeft maar één keer per week.

Download geen ongeautoriseerde apps

refurbished-iphone

De wereld van apps buiten de App Store en Google Play is als het Wilde Westen. Hoewel er een paar goede zijn, zijn er ook genoeg slechteriken. Onze aanbeveling: als een app niet 100% betrouwbaar lijkt, download hem dan ook niet – hij kan vol malware zitten.

Houd ook in de App Store of op Google Play je hoofd erbij. Hoewel ze allebei goed worden gecontroleerd, zijn er in het verleden wel gecompromitteerde apps doorgekomen. Nogmaals, vermijd alles dat niet helemaal betrouwbaar lijkt.

Houd de telefoon koel

Extreme temperaturen, zowel warm als koud, kunnen jouw telefoon beschadigen. Warmte is echt bijzonder slecht, omdat de hoge temperaturen het scherm, de interne componenten en de batterij kunnen beschadigen.

De oplossing is simpel: stel je telefoon niet bloot aan zonlicht of hoge temperaturen. Als je telefoon tijdens het opladen warm aanvoelt, probeer hem dan uit het hoesje te halen.

In samenwerking met Simyo

Leave a Comment