Redelijk kans dat u bij het zien van het word ‘vegan’ of ‘veganistisch’ griezelt en denkt aan bleke wereldverbeteraars op teenslippers. Die zijn er zeker ook, maar als je wat dieper in de materie van biologisch eten duikt, dan zie je dat ‘vegan’ eigenlijk een ander woord voor ‘gezonder’ is. Veganisten (vegans) maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Zij streven ernaar om helemaal af te zien van het gebruik van dieren en producten van dierlijke herkomst. Een veganist eet daarom vlees noch vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. De Belgische Stijn de Kock en Elke Aerts publiceerden zojuist een e-boek met vegan ontbijt- en lunchgerechten dat u als ClassyLife-lezer met korting kunt bestellen. Gewoon proberen!>>

lunchboekvoorbeelden

Redelijk kans dat u bij het zien van het word ‘vegan’ of ‘veganistisch’ griezelt en denkt aan wereldverbeteraars op teenslippers. Die zijn er zeker ook, maar als je wat dieper in de materie van biologisch eten duikt, dan zie je dat ‘vegan’ eigenlijk een ander woord voor ‘gezonder’ is. Veganisten (vegans) maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Zij streven ernaar om helemaal af te zien van het gebruik van dieren en producten van dierlijke herkomst. Een veganist eet daarom vlees noch vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Ook bij kleding, verzorgingsproducten en andere gebruiksartikelen worden dierlijke bestanddelen vermeden. Dus geen bont, leer, dons, wol, suède of zijde, maar ook geen gelatine, bijenwas of producten waarvoor dierproeven zijn gedaan. Waarschijnlijk zijn we allemaal meer veganistisch dan wij denken….

3bbb70aElke Aerts

ClassyLife heeft al eerder aandacht besteed aan de Belgische Elke Aerts die via digitale publicaties zoals o.a. het magazine Visita mensen meer bewust wil laten leven. Elke en Stijn De Kock zijn de auteurs van Vegan Ontbijt & Lunch en van vele andere e-books. Samen runnen ze de blog en webshop veganistischkoken.be. Hun doel is om mensen op een leuke en vooral smakelijke manier aan te sporen om (vaker) plantaardig te eten. In Vegan Ontbijt & Lunch vindt u meer dan 50 recepten voor ontbijt en lunch.
Speciaal voor u is er een korting: met de code CLASSYLIFE betaalt u geen € 17,- voor het e-book, maar € 12.- De code is een week geldig, tot en met geldig 12 mei 2016.

>> Bestel het e-book

Tegenwoordig mogen veel mensen door een allergie of intolerantie geen melk en eieren eten en voor hen is het extra moeilijk, omdat het geen bewuste keuze is. Dus dan is het boek ook handig. Alle recepten zijn vegan, dus ook lactosevrij, koemelkvrij en vrij van eieren. De meeste recepten zijn glutenvrij en/of sojavrij, deze hebben een icoontje.

Nadat u op de bestelknop heeft geklikt, krijgt u een betalingsscherm te zien. Hier ziet u een link ‘Ik heb een kortingscode’. Als u daar op klikt, kunt u de code CLASSYLIFE invoeren. U ziet dan dat het bedrag verandert.

Elke vertelde nog over haar e-book: ‘Het is zeker niet zo dat wij dagelijks een vorstelijk ontbijt of een drie sterrenlunch op tafel toveren. Het zal u echter verbazen hoe je met vaak eenvoudige ingrediënten en een tikje extra voorbereiding een 100% plantaardig ontbijt of lunchgerecht kunt klaarmaken. Wij weten als geen ander dat er nauwelijks ontbijt- en lunchgelegenheden zijn die een 100% plantaardige optie aanbieden. Hetzelfde geldt voor bedrijfskantines- en restaurants. Er is bovendien niets zo saai als iedere dag dezelfde portie plantaardige yoghurt of de gebruikelijke boterhammen met choco. Dan is ontbijten en lunchen met louter groenten, noten, zaden, fruit en granen een eindeloze ontdekkingstocht. Lekker, verrassend en eenvoudig. In het e-book Vegan Ontbijt en Lunch vindt u meer dan 50 overheerlijke ontbijt- en lunch-recepten voor onder andere:

Smeuïge smeersels (als broodbeleg of groentendip)

Smoothies en Oatmeals – snel, gezond en makkelijk om mee te nemen

Soepen – warm en koud – thermosflesje mee en huppa!

Burgers – zowel warm als koud lekker

Originele Salades en wraps

De meeste recepten zijn snel klaar en/of kunt u gemakkelijk de avond ervoor klaarmaken. Het grootste deel van de gebruikte ingrediënten vindt u bij de lokale supermarkt. Andere bij de betere natuurvoedingswinkel of in de webshop van het Belgische duo. Enfin, wellicht heeft u er iets aan en is de korting deze week een extra stimulans om wat gezonder te gaan eten. En bedenk daarbij: ook af en toe de recepten toepassen helpt uw gezondheid al.

lunchrecepten

vegan-lunch-ontbijt-recepten-kookboek-2-1

Leave a Comment