De vakanties achter de rug, kortere dagen in het verschiet, meer behoefte aan gezelligheid in huis, wellicht ook in de vakantie geconcludeerd dat het interieur wel een update verdient. Kortom, u piekert een beetje over wat nieuwe kleuren op de wanden thuis, en wellicht ook wel op enig meubilair. Dan kun je naar de bouwmarkt of naar de verfspecialist, maar u leest niet voor niets ClassyLife en dus weet u inmiddels dat wij graag aandacht aan stijlvolle zaken besteden, maar ook aan duurzaamheid. En dat kan prima samengaan, zo lazen wij in een bericht van het Perscentrum Wonen. Dit besteedde namelijk aandacht aan de krijtverf van het Nederlandse merk Amazona en wij vonden het interessant genoeg om met u te delen.>>

amazona2

De vakanties achter de rug, kortere dagen in het verschiet, meer behoefte aan gezelligheid in huis, wellicht ook in de vakantie geconcludeerd dat het interieur wel een update verdient. Kortom, u piekert een beetje over wat nieuwe kleuren op de wanden thuis, en wellicht ook wel op enig meubilair. Dan kun je naar de bouwmarkt of naar de verfspecialist, maar u leest niet voor niets ClassyLife en dus weet u inmiddels dat wij graag aandacht aan stijlvolle zaken besteden, maar ook aan duurzaamheid. En dat kan prima samengaan, zo lazen wij in een bericht van het Perscentrum Wonen. Dit besteedde namelijk aandacht aan de krijtverf van het Nederlandse merk Amazona en wij vonden het interessant genoeg om met u te delen.

“Terwijl wij al vaak bewust voor duurzaam kiezen in de keuken, kledingkast en ons interieur, verven we muren en meubels nog steeds met ‘chemische troep’ zo vertelt Christel van Bragt in een bericht van het perscentrum. De styliste startte daarom haar eigen verflabel Amazona, met een ecologische krijtverf die alleen uit natuurlijke bestanddelen bestaat. Die natuurlijke kleurpigmenten geven levendige, diepe kleuren – die afhankelijk van de lichtinval telkens net iets anders zijn – en geven een perfecte dekking, zonder meubels te hoeven schuren of ontvetten. Ook op de muur is één laag verf vaak al genoeg. Het kleurenpalet, samengesteld door Christel Van Bragt, is als een sneltoets voor een hip huis met 20 on trend kleuren. Met grijs beton voor op de muur, het matzwarte Black Pearl om vintage meubels een modern tweede leven te geven en accentkleuren als Citron en Rose.

Amazona1

Amazona Krijtverf is superdekkend en geeft een prachtige kleurintensiteit. De krijtverf is snel droog en zeer economisch in verbruik. Daarnaast is het lichtecht, perfect egaal, nat afwasbaar, ademend, onbrandbaar, anti-allergisch. Amazona Krijtverf is vrij van oplosmiddelen en weekmakers en draagt daardoor bij aan een beter leefmilieu. De verf is geschikt voor muren (stucwerk, behang e.d.) en hout. Hout, metaal, glas e.d. dient u wel eerst te reinigen. Amazona adviseert daarvoor Amazona Ecoclean. De krijtverf kun je gewoon met de kwast of roller aanbrengen, en kwetsbare oppervlakken kun je beschermen met neutrale Ecofinish, een ultra matte ecologische vernis. Voor een mooi gepatineerd effect  op meubels kun je de verf afwerken met een Amazona Colourwax of kalkwas. Of met een kleurloze Amazona kwaliteitsboenwas voor een intensief kleureffect.

Amazona4

Door de minerale basis is de verf niet schadelijk voor het milieu. De verfresten van Amazona krijtverf zijn geen chemisch afval en kunnen gewoon in de vuilcontainer, in tegenstelling tot acrylverven en andere krijtverven. De verf wordt in Nederland op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hoe dichter bij huis, hoe minder transport nodig is en hoe beter dat is voor de ecologische footprint van een product. Daarnaast wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijk geproduceerde verpakkingsmaterialen. Zo zijn de verfemmers geproduceerd van recyclet kunststof, etiketten gemaakt van suikerriet, is vulmateriaal van verpakking in water oplosbaar. Lege emmers doe je bij het plastic afval. De blikken waar de was in is verpakt, zijn voor 90% te recyclen doordat ze met magneten of wervelwinden uit het ander huishoudelijk afval gehaald worden. Lege blikken doe je bij restafval, in de zwarte container. Deze materialen hebben bij verbranding geen schadelijke effecten op het milieu of zijn geschikt voor recycling. Op de website www.krijtverf-kalkwas.nl vindt u alle informatie en de verkoopadressen. Overigens, er is een speciaal magazine met tips en adviezen dat voor u wellicht ook interessant is.

amazona5

 

En zeker, er zijn nog meer fabrikanten van ecologisch verantwoorde verf: voel u altijd vrij om ons daarover van informatie te voorzien!

 

Leave a Comment