Zo in deze verkiezingstijd komt weer regelmatig het begrip ‘rekeningrijden’ voorbij. Afscheid nemen van de bestaande belastingen op auto’s en op autorijden en deze vervangen door een bedrag dat je betaalt per afgelegde kilometer. Daar zit wel wat in. BMW Financial Services en Allianz verzekeringen nemen er feitelijk al een voorschot op met een nieuwe verzekering die beide bedrijven introduceerden voor de elektrisch aangedreven BMW i3, de Flex Cover verzekering. Wij hebben zo het vermoeden dat dit voorbeeld gevolgd zal gaan worden, en dat maakt het interessant om er even bij stil te staan.>>

Zo in deze verkiezingstijd komt weer regelmatig het begrip ‘rekeningrijden’ voorbij. Afscheid nemen van de bestaande belastingen op auto’s en op autorijden en deze vervangen door een bedrag dat je betaalt per afgelegde kilometer. Daar zit wel wat in. BMW Financial Services en Allianz verzekeringen nemen er feitelijk al een voorschot op met een nieuwe verzekering die beide bedrijven introduceerden voor de elektrisch aangedreven BMW i3, de Flex Cover verzekering. Wij hebben zo het vermoeden dat dit voorbeeld gevolgd zal gaan worden, en dat maakt het interessant om er even bij stil te staan.

De Flex Cover verzekering is nu puur bedoeld voor eigenaren van een BMW i3. Deze nieuwe all-risk verzekering is ontwikkeld in samenwerking met Allianz Nederland, die tevens optreedt als risicodrager. De verzekering is voor gebruikte en nieuwe BMW i3’s, zowel voor zakelijke rijders als particulieren. Als eigenaar betaal je hierbij alleen voor de gereden kilometers. Daarmee biedt BMW als eerste fabrikant in Nederland een flexibele ‘PAYD’ (Pay As You Drive) autoverzekering aan. De Flex Cover verzekering biedt daarnaast:

  • 3 jaar vergoeding van nieuwwaarde of aanschafwaarde
  • Geen eigen risico
  • Schadeherstel bij de eigen BMW i Service Partner
  • Gratis vervangend vervoer
  • Schade aan de laadpaal is meeverzekerd
  • Hulpverlening bij een lege batterij

Een groot verschil met andere verzekeringsmaatschappijen die PAYD aanbieden, is dat zij werken met een dongel die moet worden aangesloten op de OBD-poort in het interieur van de auto. Daarmee is de dongel direct verbonden met het brein van de auto om er kilometerinformatie aan te onttrekken en door te sturen naar een centrale computer. Vaak moet de klant voor deze dongel betalen. Het unieke van de Flex Cover verzekering is dat de BMW i3’s af fabriek al ‘connected’ zijn dankzij BMW ConnectedDrive. De kilometerinformatie wordt automatisch en beveiligd doorgestuurd naar de BMW back-end via de standaard ingebouwde simkaart. Bovendien betreft het louter de kilometerstand die gebruikt wordt voor de BMW Flex Cover verzekering. De privacy van de klant is dus gewaarborgd. Dat is een niet te onderschatten pluspunt.

De BMW Flex Cover verzekering biedt keuze uit verschillende kilometerbundels van 6.000, 12.000, 18.000 of 24.000 kilometer per jaar. De gebruiker krijgt maandelijks een overzicht per e-mail van zijn kilometerverbruik. Wordt het aantal kilometers uit de gekozen bundel niet gehaald, dan wordt de teveel betaalde premie aan het einde van de looptijd (één jaar) terugbetaald. Dit geldt niet als er minder dan 6.000 kilometer per jaar wordt gereden. Rijd je meer kilometers dan in de bundel, dan kun je die bundel verhogen of achteraf bijbetalen. De extra gereden kilometers boven 24.000 kilometer per jaar zijn gratis. Verdere informatie (inclusief een video met uitleg) en een calculator om de premie te berekenen staan op bmw.nl/flexcover. Interessante ontwikkeling!

Leave a Comment