Als je ergens een leuke sfeer wilt creëren, dan is het de eetkamer wel. Je eet er samen met je familie of drinkt er een drankje met vrienden. Wij helpen je een handje op weg om dit plekje in je huis een luxere en sfeervolle uitstraling te geven.

1. Durf anders te zijn

eetkamer-modern-luxe

Een eenvoudige houten eettafel omringd door bijpassende stoelen is misschien wel de gemakkelijkste manier om een eetkamer in te richten, maar het heeft ook de minste impact en is eigenlijk een beetje saai. In plaats van genoegen te nemen met een bijpassende set, kun je ook stijlvolle stoelen zoeken zoals een mooie grijze eetkamerstoel, die bij je tafel past en die te combineren met een andere stoel die niet precies dezelfde stijl heeft. Als je echt lef hebt, kies dan voor een weelderige stof zoals bijvoorbeeld fluweel.

2. Maak minstens één gewaagde keuze

Of je er nu voor kiest om je muren in een verrassende tint te schilderen of liever een statement maakt met metalen accessoires, de eetkamer is de perfecte ruimte om eens een gewaagde keuze te maken – vooral als je de ruimte niet elke dag gebruikt.

3. Pronk met je favoriete stukken

eetkamer-zwart-hout

Bewaar jij die mooie schalen, die je van je oma hebt gekregen en al die andere mooie accessoires voor op tafel, in een dichte servieskast? Laat ze dan zien. Integreer ze in het ontwerp van de eetkamer, zet ze op je tafel of op een dressoir en laat ze schitteren.

4. Hang een kroonluchter op

Een glamoureuze kroonluchter, die direct boven de tafel hangt, doet wonderen in een verder kale ruimte. Als je maar één ding aan je eetkamer wilt veranderen, zou dit het moeten zijn.

5. Creëer dezelfde sfeer als in je favoriete restaurant

luxe-eetkamer-zeezicht

Er gaat niets boven een chique maaltijd in je favoriete restaurant, maar je kunt datzelfde gevoel natuurlijk ook gemakkelijk in je eigen huis creëren. Zorg ervoor dat de lichten gedimd zijn. Gebruik geen felle fluorescerende lampen. Zo kun je een romantische sfeer creëren, waardoor elke maaltijd aanvoelt als een speciale gelegenheid.

6. Hang kunst op

Maak je eetkamer helemaal af met opvallende kunstwerken. Een galeriewand of zelfs een groot kunstwerk, zorgt ervoor dat de kamer helemaal af is en het voegt ook meer esthetische aantrekkingskracht toe.

7. Vind het perfecte vloerkleed

Een prachtig ontworpen vloerkleed is de perfecte manier om een ruimte echt een eigen uitstraling te geven. Het maakt de ruimte minder saai en interessant en het zorgt voor een middelpunt in de ruimte, zodat je de rest van je meubels daaromheen kunt rangschikken.

Leave a Comment