Bij ClassyLife houden wij van auto’s, dat is geen geheim. Wij houden van leuke bijzondere auto’s waarmee je gewoon moet tanken, maar ook van elektrisch aangedreven auto’s. Want die rijden doorgaans superlekker en hun uitstoot is minimaal. Probleem van volledig elektrische auto’s was tot dusver de vaak veel te beperkte actieradius. Tesla heeft daarin verandering gebracht, met krachtige batterijen en een netwerk van snelladers. De fabrikant heeft daarmee ook andere autofabrikanten gestimuleerd om met elektrische auto’s te komen die je gewoon kunt gebruiken. Rutger Middendorp van o.a. Bright, werd door Eneco gevraagd om te testen of je in één dag naar de wintersport kunt rijden met een elektrische auto. Dat deed hij, hij reed met een Tesla van Utrecht naar Interlaken, zo’n 1.000 km. Zijn verslag is natuurlijk reclame voor Eneco, maar ook zo informatief dat wij zijn reportage graag met u delen.>>

Bij ClassyLife houden wij van auto’s, dat is geen geheim. Wij houden van leuke bijzondere auto’s waarmee je gewoon moet tanken, maar ook van elektrisch aangedreven auto’s. Want die rijden doorgaans superlekker en hun uitstoot is minimaal. Zeker, voor de productie van de auto en de accu en voor de stroom die ze gebruiken is brandstof nodig en die vervuilt het milieu ook. Maar als je de auto hebt en zonder enige uitstoot door de stad, je woonwijk of een natuurgebied rijdt, dan geeft dat een prettig gevoel en het levert een aanzienlijke bijdrage aan beperking van lokale luchtvervuiling. Dat geldt overigens ook voor het rijden in een auto met hybride technologie. In de door veel mensen vermaledijde Toyota Prius kun je kilometers emissievrij afleggen, vervolgens met gemak boven de 1 op 20 uitkomen en bovendien lekker rijden. Probleem van volledig elektrische auto’s was tot dusver de vaak veel te beperkte actieradius.

Tesla heeft daarin verandering gebracht, met krachtige batterijen en een netwerk van snelladers. De fabrikant heeft daarmee ook andere autofabrikanten gestimuleerd om met elektrische auto’s te komen die je gewoon kunt gebruiken. Rutger Middendorp van o.a. Bright, werd door Eneco gevraagd om te testen of je in één dag naar de wintersport kunt rijden met een elektrische auto. Dat deed hij, hij reed met een Tesla van Utrecht naar Interlaken, zo’n 1.000 km. Zijn verslag is natuurlijk reclame voor Eneco, maar ook zo informatief dat wij zijn reportage graag met u delen.

Leave a Comment