De feestdagen staan weer voor de deur. Ja, we halen de lichtjes tevoorschijn en we beginnen allerlei plannen te maken.

Voordat je helemaal opgaat in het winkelen, het decoreren en het bakken, is het ook erg belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat je hoogstwaarschijnlijk tijdens de feestdagen ook ergens naartoe gaat. Het is onvermijdelijk een onderdeel van de tradities rondom de feestdagen geworden en het mag geen verrassing zijn dat met jou nog duizenden mensen er heerlijk op uit zullen trekken.

Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je veilig op reis kunt. Voor degenen, die met de auto reizen, hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet zodat je er tijdens de leukste dagen van het jaar ontspannen op uit kunt.

De beste tips voor een vakantie met de auto.

1. Plan de route

audi-auto-rijden

Je weet dat iedereen tijdens de vakantieperiode op stap gaat, dus plan je reisje goed. Gebruik een tool als Google Maps om je reis te plannen en om de drukste routes te kunnen vermijden. Bepaal ook wat de beste tijd is om te vertrekken. Is het misschien beter om op de heenweg ‘s nachts en op de terugweg ‘s ochtends te vertrekken? Afhankelijk van hoe lang de rit duurt en wanneer er in bepaalde gebieden files ontstaan, moet je je reis plannen. Daarnaast moet je ook bekijken hoeveel keer je moet laden wanneer je met een elektrische auto rijd. Dit kan je makkelijk uitzoeken met een laadpalen app.

Een ander iets om in gedachten te houden is, dat alternatieve routes ook een gelegenheid kunnen zijn om toeristische bestemmingen, waarvan je misschien het bestaan niet eens wist, eens te bezoeken. Dit is een geweldige manier om de rit leuker te maken en de kinderen iets te geven om naar uit te kijken.

2. Plan meerdere activiteiten voor de kinderen in

De kinderen bezighouden tijdens een lange autorit, kan best lastig zijn. Toch kan de sfeer tijdens de rit het verschil maken als je op je bestemming aankomt. Kleurboeken en boeken over reizen, zijn een geweldige manier om voor wat afleiding te zorgen. Houd er rekening mee dat als je van plan bent om elektronische apparaten mee te nemen, deze moeten zijn opgeladen, opladers beschikbaar moeten zijn en dat je extra batterijen bij je moeten hebben. Download, als back-up, enkele apps op je smartphone voor het geval al het andere niet lukt.

3. Probeer in plaats van meer cafeïne te drinken een dutje te doen

Het is moeilijk als je er even doorheen zit en denkt dat een kopje koffie alles is wat je nodig hebt om op te fleuren en door te kunnen rijden, maar dit is niet altijd je beste of veiligste optie. Het is verbazingwekkend wat een dutje van 15 minuten voor je alertheid en je vermogen om veilig te kunnen rijden, kan doen. Volgens de AAA Foundation for Traffic Safety zijn slaperige chauffeurs in bijna 17% van de dodelijke ongevallen de oorzaak. Dus in plaats van een kopje koffie te pakken, kun je beter een dutje van 15 minuten doen om daarna weer door te kunnen rijden.

4. Verzend voordat je vertrekt de cadeaus

cadeaubonnen

In plaats van te proberen uit te zoeken hoe je alle cadeaus die je wilt meenemen moet inpakken, kun je die natuurlijk ook al van tevoren verzenden. Dit bespaart je ruimte en hoofdpijn wanneer je probeert om je beschikbare ruimte te maximaliseren. Houd ook wat ruimte in de kofferbak vrij, want met beetje geluk neem je ook weer cadeautjes mee naar huis.

5. Koop voor de mobiele telefoon een oplader voor in de auto

Een mobiele telefoon waarvan de batterij leeg is, is volkomen nutteloos. Als je er nog geen hebt, koop dan voor je mobiele telefoon een oplader voor in de auto. Een goedkopere optie voor het kopen van een complete autolader (als je telefoonoplader dat toelaat) is om een universele USB-adapter te kopen, die op je sigarettenaansteker kan worden aangesloten. Dit geeft je opties om elk apparaat, dat op een USB-poort kan worden aangesloten, op te laden.

6. Ken de wetten

De wetten van sommige staten kunnen, zodra je de grens overgaat, aanzienlijk veranderen. Wees van tevoren voorbereid om zo onnodige problemen met de wet te voorkomen.

7. Pak eten in

four clear plastic bowls with vegetables

Het kan duur zijn om elke keer dat je honger krijgt voedsel te moeten kopen. Neem een koelbox vol met eten mee, zodat je onderweg kunt picknicken. Het bespaart je geld en als je goed pakt, is het ook veel gezonder. Het geeft je ook de kans om je uit te strekken, te ontspannen en je ogen een pauze van die witte lijnen op de weg te geven. Houd ook wat gezonde snacks bij de hand voor dat moment dat je een snelle hap nodig hebt.

8. Draag comfortabele kleding

Het is geen modeshow. Reizen met de auto is geen glamoureus evenement, waarvoor je je moet kleden. Draag wat comfortabel is, maar zorg er wel voor dat je bij de pomp wel een beetje netjes uit de auto kunt. Geloof me, hoe comfortabeler je kunt rijden, hoe fijner de rit zal zijn.

9. Geef je auto van tevoren een beurt

auto-reparatie

Er is niets erger dan aan de kant van de weg komen te staan met een stel angstige kinderen en een volle auto. Als je je het kunt veroorloven om te reizen, kun je je het ook veroorloven om je auto een beurt te geven. Breng de auto naar de garage en laat de olie verversen, de lichten controleren, de banden nakijken etc.

10. Controleer het weer

Begin een aantal dagen voordat je vertrekt met het controleren van het weerbericht. Als er een grote storm aankomt, is het misschien beter om een dag eerder of een dag later te vertrekken om onnodige situaties te voorkomen. Er is niets dat je kan voorbereiden op vervelende weersomstandigheden op de snelweg.

Leave a Comment