Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en vlogger. Hij werd geboren op 8 juni 1993 en is dus pas 30 lentes jong, maar beschikt nu al over een ongelooflijk vermogen. Een vermogen dat hij bij elkaar heeft weten te krijgen met video’s over zijn dagelijks leven. Enzo laat zien hoe zijn leven eruitziet en weet daarmee elke keer weer honderdduizenden kijkers te trekken. Sommige van zijn video’s hebben zelfs miljoenen views opgeleverd.

We kunnen ons dan ook voorstellen dat je je afvraag hoe rijk Enzo Knol is en wat zijn vermogen precies is. Daarom vertellen wij je wat hij maandelijks ongeveer verdient, wat hij op zijn bankrekening heeft staan en nog veel meer details over de loopbaan van Enzo. Eén tipje van de sluier lichten we daarbij alvast op: jaarlijks kan Enzo rekenen op een inkomen van meer dan een half miljoen euro. En zijn geschatte vermogen? Dat is niet helemaal zeker, maar het zou rond de 6,6 miljoen liggen. Van beroep is Enzo officieel vlogger, maar ook dankt hij een deel van zijn inkomen aan de lucratieve deals en samenwerkingen die uit zijn bekendheid zijn voortgevloeid.

Wie is Enzo Knol?

Hoe Rijk is Enzo Knol

Laten we eerst eens beginnen met wat informatie over Enzo zelf. De 30-jarige vlogger werd geboren in het Drentse Rolde en groeide daar ook op. Enzo leeft nu een glansrijk leven, maar ooit was dat wel anders. De middelbare school heeft hij nooit afgemaakt. Enzo volgde de havo, maar stopte hiermee voor hij de eindexamenperiode bereikte. Toen hij 17 was, heeft hij een tijdje in een gesloten instelling doorgebracht wegens problemen met agressie en drugs. Enzo’s ouders waren gescheiden en op zijn 18e verbrak Enzo het contact met zijn biologische vader. Hij nam de achternaam van zijn moeder aan. Zijn oudere broer Milan maakte al wat langer filmpjes voor op internet en toen Enzo 20 jaar oud was, postte ook hij zijn eerste video op YouTube.

De rest is geschiedenis. Al 7 keer in de Nederlandse YouTube-geschiedenis won Enzo een prijs. Ook heeft hij een boek geschreven over zijn leven en zijn bestaan als YouTube-vlogger. Dat boek heet Knolpower. Het vloggen is en blijft echter zijn grootste bron van inkomsten. Dat doet hij overigens samen met zijn vriendin, die officieel bij hem in dienst is.

De vriendin van Enzo Knol

enzo knol met vriendin

Enzo’s vriendin heet Myron Koops. De twee bevestigden hun relatie officieel ruim twee jaar geleden. Myron was eerst professioneel langebaanschaatsster, maar voelde op een gegeven moment de behoefte om het roer om te gooien. En dat deed ze! Myron behaalde een certificaat als personal trainer en deelt op haar eigen YouTube-kanaal allerlei filmpjes over fitness en lifestyle. Je vindt Myrons kanaal onder de naam KP Active, wat eigenlijk staat voor Knol Power Active. Je kunt het kanaal wel een beetje zien als een uitbreiding van Enzo’s eigen bedrijf.

De loopbaan van Enzo Knol

Hoe Rijk is Enzo Knol

Goed, terug naar Enzo zelf. Inmiddels weet je al een beetje meer van hem, maar wanneer begon het nu echt? In 2013 (Enzo was toen dus 20 jaar) uploadde hij zijn eerste filmpje op YouTube. Het was het startsein van wat nu al een imposante carrière is. Een jaar later werd Enzo op slag nóg een stuk bekender dan hij al was, nadat hij een vlog online zette van een fietsstunt waarbij hij zijn arm brak. Vanaf dat jaar, 2014, begon hij met het dagelijks posten van een vlog. Dat doet hij altijd om 16.00. Een goede beslissing, want doordat hij zo consistent post, kon eigenlijk niemand meer om hem heen.

Ook maakt hij vanaf dat moment wel eens zijn opwachting op televisie -zo mocht hij in 2014 al aanschuiven bij RTL Late Night- en brengt hij in 2015 zijn eigen merchandise uit. Dat hij inmiddels al een flinke fanbase had opgebouwd, bleek wel uit het feit dat hij in datzelfde jaar ook een meet & greet in de Utrechtse Jaarbeurs had. Uiteindelijk bleek 2015 een jaar met een gouden randje, want Enzo behaalde toen ook het imposante aantal van een miljoen volgers. Hij werd daarmee de grootste Nederlandse YouTuber van dat moment.

Drie jaar later, in 2018, tikt hij de 2 miljoen aan. Ook startte hij in 2018 een tweede YouTube-kanaal, dat speciaal voor games is bedoeld. Daar heeft hij rond de 700.000 volgers. Enzo speelt games en laat zien hoe hij dat doet. Daar geeft hij dan ook uitgebreide reviews over. Overigens doet hij daar nu een stuk minder mee dan vlak na de oprichting van dat kanaal. In 2020 won Enzo Knol nog de titel van grootste Nederlandse YouTuber. Inmiddels heeft Enzo Knol al meer dan 5.500 video’s gemaakt en heeft hij 2,75 miljoen abonnees.

Wat verdient Enzo Knol?

Hoe Rijk is Enzo Knol

Toen Enzo in 2013 begon met het uploaden van video’s op YouTube, zag die wereld er nog heel anders uit. De verdiensten waren toen nog iets minder aantrekkelijk, maar tegenwoordig hoeft Enzo zich om zijn inkomen echt helemaal geen zorgen meer te maken.

Overigens gingen zijn eerste video’s over spellen zoals Minecraft en focuste hij pas wat later op zijn belevenissen in het dagelijks leven. Van promoties, sponsordeals en reclames was toen ook nog veel minder sprake. Per miljoen views ontvangt een YouTuber rond de 1.000 euro. En je raadt het al: Enzo’s video’s worden dagelijks ongeveer een miljoen keer bekeken. Een mooi inkomen dus!

Samenwerkingen en sponsordeals

Hoe Rijk is Enzo Knol

Ook al zijn Enzo’s vlogs zijn belangrijkste bron van inkomsten, ook op andere manieren verdient hij zijn geld. Zo doet hij regelmatig een meet & greet en verkoopt hij via zijn webshop knolpower.nl zijn eigen merchandise. Daarnaast profiteert Enzo Knol van lucratieve sponsordeals. Zo had hij al eens een pop-up store in verschillende Jumbo-supermarkten en verkocht hij samen met die supermarkt ook back-to-school spullen. Ook met Sony en Yamaha ging hij een samenwerking aan. Enzo heeft daarnaast z’n gezicht meermaals geleend aan pretparken en evenementen. In een interview met BNR liet Enzo ooit eens weten dat dit alles bijna de helft van zijn inkomen uitmaakt.

Wat voor bedragen daaraan verbonden zijn, weten we niet precies. Van YouTuber Gio (die 1,25 miljoen abonnees heeft) weten we dat het grootste bedrag dat hij ooit voor een sponsordeal ontving, 60.000 euro is. Kun je nagaan op welk bedrag de nog bekendere Enzo mocht rekenen! Tot slot werkt Enzo Knol ook als stemacteur. Je kunt hem onder andere horen in Verschrikkelijke Ikke 3.

Wat is het maandsalaris van Enzo Knol?

Hoe Rijk is Enzo Knol

De YouTube vlogs, verkoop van zijn eigen merchandise en succesvolle sponsordeals zorgen er samen voor dat Enzo ongeveer 45.000 euro per maand verdient. Wanneer je dat omrekent naar het inkomen per dag, is dat 1500 euro. Het zal je dan ook niet verbazen dat Enzo van zijn leven geniet. Zo zie je hem in zijn vlogs vaak rondrijden in een Lamborghini Urus, die meer dan 330.000 euro heeft gekost. Ook had hij ooit een Jeep Trackhawk en een Porsche Panemera 4S. Enzo Knol heeft een eigen appartement in Zeist en betaalde de koopprijs van 430.000 euro contant. Het appartement heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter. Niet verkeerd, toch?

Leave a Comment