Het is op zich natuurlijk wat vreemd als je als digitaal magazine mensen adviseert om vaker hun smartphone of tablet weg te leggen. Dat kan je immers lezers kosten. Anderzijds, als je ClassyLife heet, sta je voor kwaliteit en dat betekent ook kwaliteit van leven. Nu weten we allemaal hoezeer de smartphone en tablet binnen enkele jaren ons leven heeft veranderd. Zie om je heen, en je ziet heel veel mensen soms vrijwel permanent op hun telefoon kijken, bellen, appen, enzovoorts. Het leidt vaak tot levensgevaarlijke situaties en bovendien is het ongelooflijk ongezellig. Bij gezinnen aan tafel thuis, in restaurants, op het werk: overal ligt de telefoon onder handbereik, er wordt tussendoor vaak op gekeken en soms zit een half gezin, vooral de kinderen, tijdens het eten vrijwel alleen te appen en te snapchatten. In een lokale krant lazen wij over een ‘ei van Columbus’. Bianca van Dijk werd in haar gezin knettergek van de smartphone verslaving van kinderen en daaruit ontstond het idee van een afsluitbare box, waarin gedurende bepaalde tijden de telefoons en tablets werden opgeborgen. Zie hier het resultaat: de Quality Time box!>>

Het is op zich natuurlijk wat vreemd als je als digitaal magazine mensen adviseert om vaker hun smartphone of tablet weg te leggen. Dat kan je immers lezers kosten. Anderzijds, als je ClassyLife heet, sta je voor kwaliteit en dat betekent ook kwaliteit van leven. Nu weten we allemaal hoezeer de smartphone en tablet binnen enkele jaren ons leven heeft veranderd. Zie om je heen, en je ziet heel veel mensen soms vrijwel permanent op hun telefoon kijken, bellen, appen, enzovoorts. Het leidt vaak tot levensgevaarlijke situaties en bovendien is het ongelooflijk ongezellig. Bij gezinnen aan tafel thuis, in restaurants, op het werk: overal ligt de telefoon onder handbereik, er wordt tussendoor vaak op gekeken en soms zit een half gezin, vooral de kinderen, tijdens het eten vrijwel alleen te appen en te snapchatten.

In een lokale krant lazen wij over een ‘ei van Columbus’. Bianca van Dijk werd in haar gezin knettergek van de smartphone verslaving van kinderen en daaruit ontstond het idee van een afsluitbare box, waarin gedurende bepaalde tijden de telefoons en tablets werden opgeborgen. Die werd ontwikkeld en gemaakt samen met Jan van Benthem en leidde al snel tot interessante gedragsverandering. En … tot het initiatief om de houten box op de markt te brengen en zo beschikbaar voor anderen te maken, onder de naam Quality Time. Er zijn nu drie versies: de gezinsbox, de restaurantbox en schoolunits. In de Family Quality Timer passen zes smartphones en twee tablets. Er is een uitsparing voor de oplaadkabels, waardoor je als de box weer open gaat een ‘volle’ telefoon of tablet hebt. In de restaurantbox, die al met veel succes wordt ingezet, passen zes telefoons en ook voor scholen zijn er units voor zes telefoons die meteen opgeladen worden. Uiteraard zal er in het begin vooral bij jongeren iets overwonnen moeten worden, maar al snel blijkt dan dat een tijdje zonder telefoon je leven bepaald niet minder maakt. De Familybox is te bestellen via www.qualitytime.shop en kost incl. BTW en verzending rond de 35 euro. Het proberen waard!

Leave a Comment