Als een relatie eindigt, kun je veel pijn doormaken. Een relatiebreuk kan een mix van emoties veroorzaken, zoals woede, verdriet, gevoel van verraad, en verwarring. Hoewel het moeilijk is om het verleden te vergeten en verder te gaan, wat als je tekenen merkt dat je ex je terug wil? Hoe kun je weten of je ex je mist? Ze kunnen een sms laten vallen, je om hulp vragen, of ook een poging doen om contact te houden. Maar hoe kun je zeker weten of ze je terug willen in hun leven?

Deze 20 tekenen kunnen je helpen begrijpen of je ex oprecht wil dat je terugkomt. Neem een kijkje.

Hier zijn 20 tekenen dat je ex je terug wil:

1. Ze brengen plotseling een toekomst met jou ter sprake in elk gesprek

Dit is waarschijnlijk een van de grootste tekenen dat je ex weer bij je terug wil komen. Als ze blijven praten over hun toekomst met jou, betekent dit dat ze nog steeds aan je hangen en weer bij elkaar willen komen.

2. Ze vertellen je hoe ver ze zijn gekomen

sollicitatie-gesprek

Er is niets mis mee als een ex belijdt hoe ver ze zijn gekomen in het leven en als persoon. Maar als ze dat doen door subtiele hints te laten vallen, proberen ze je misschien te vertellen dat ze volwassen zijn geworden, uitgegroeid tot een beter mens, en het ook in alle opzichten goed doen. Dit kan erop wijzen dat ze je willen laten weten hoe ze een sterkere en gezondere partner zouden blijken te zijn als de relatie opnieuw zou worden aangeknoopt.

3. Ze houden je op de hoogte

Heeft je ex je ge-sms’t dat ze een nieuw huisdier hebben gekregen? Of opgebeld om te bespreken dat ze de film hebben gekeken die jij altijd hebt aangeraden? Blijven ze persoonlijke details delen en zich openstellen over hun leven? Zo ja, dan is de kans groot dat ze proberen weer romantisch contact met je te maken. Dit betekent dat ze niet verder zijn gegaan en aan je denken en je in hun leven willen hebben.

4. Ze willen je jaloers maken

Als je ex vrienden met je wil blijven, zullen ze niet beïnvloed worden als ze zien dat je verder bent gegaan en met iemand anders aan het daten bent. In plaats daarvan zullen ze ondersteunend zijn en je misschien het beste wensen voor de toekomst. Maar als ze zich jaloers gedragen of voelen, is de kans groot dat ze nog steeds gevoelens voor je hebben en misschien zelfs hopen dat ze weer bij elkaar komen.

Als je ex zijn sociale media bombardeert met hun happening leven of feestavonden en doet alsof hij gelukkig is zonder jou, dan probeert hij je misschien jaloers te maken. Dit is een van de belangrijkste tekenen dat je ex weer bij elkaar wil komen.

5. Ze doen alsof ze je hulp nodig hebben

koppel-intiem

Alleen naar een ex uitreiken voor wat hulp moet je niet lezen als een teken dat ze weer bij je terug willen na een breuk. Maar als je ex excuses lijkt te verzinnen om je te zien en doet alsof hij om hulp vraagt voor domme dingen, confronteer hem dan en vraag hem wat hij wil – misschien zegt hij dat hij je erg gemist heeft en weer bij elkaar wil komen.

6. Ze blijven bij wederzijdse vrienden checken hoe het met je gaat

Als je ex nog steeds geïnteresseerd is in hoe het met je gaat en blijft checken bij jullie wederzijdse vrienden voor updates, beschouw het dan als een ander belangrijk teken dat hij of zij zich misschien wil verzoenen. Dit geldt vooral als jullie twee al lange tijd daten en een gemeenschappelijke innerlijke kring van mensen hebben.

Hoewel deze hechte banden enige tijd kunnen blijven hangen, zal iemand die verder is gegaan ze misschien niet opnieuw willen bezoeken. Als je ex nog steeds contact onderhoudt met je inner circle of people, betekent dit dat hij het moeilijk vindt om ze los te laten. Zelfs als ze je naam niet expliciet ter sprake brengen, hopen ze stiekem meer te weten over je verblijfplaats.

Ongeacht hoe het gesprek eruit ziet, als ze volhardend zijn in het onderhouden van contact met je geliefden, is dat een teken dat ze de romantiek weer willen aanwakkeren.

7. Ze erkennen hun rol in de breuk

Als je ex zijn fout toegeeft en erkent waar hij in de fout is gegaan, kan dat zijn omdat hij nog niet over de relatie heen is en niet wil dat er een einde aan komt. Het kan ook betekenen dat ze nog steeds uitkijken naar een toekomst waarin jullie beiden weer bij elkaar kunnen komen.

8. Ze hebben nog steeds hun bezittingen bij jou thuis

Als ze de relatie zouden beëindigen, zouden ze de spullen die ze bij jou hebben achtergelaten komen halen. Als ze dat echter niet hebben gedaan, kan dat een excuus zijn om het contact met jou te onderhouden en de relatie niet helemaal te beëindigen.

9. Ze werken een beetje te veel aan zichzelf

Als ze plotseling onvermurwbaar zijn om aan zichzelf te werken, is dat een teken dat je ex weer bij elkaar wil komen en zich erop richt een beter mens te worden. Het betekent ook dat ze hun fouten hebben erkend, er spijt van hebben, en ervoor willen zorgen dat ze die niet herhalen.

Als er bepaalde kwesties of fouten waren waarvoor ze zich nooit bij jou hebben verontschuldigd, kan je ex dat nu wel doen. Ze zullen proberen al je zorgen aan te pakken en al je klachten of verzoeken die je ooit had toen jullie samen waren, op te lossen.

10. Ze vinden willekeurige excuses om contact met je op te nemen

telefoon-iphone

Als je ex met je wil praten en willekeurige excuses zoekt om contact met je op te nemen, laat dat duidelijk zien dat ze van plan zijn om naar je terug te keren. Je krijgt misschien rare sms-berichten van hem of haar waarin hij of zij vraagt naar de namen van willekeurige plaatsen waar jullie samen zijn geweest of tips over boodschappen doen enzovoort.

De manier waarop je op deze berichten reageert kan je vertellen hoe je je voelt over je ex. Je kunt je blij voelen om deze teksten te krijgen of juist geïrriteerd. Bijgevolg is het altijd goed om te beslissen op basis van hoe je je over hen voelt nadat je relatie is beëindigd.

11. Ze tonen te veel interesse in je liefdesleven

Over het algemeen, als exen elkaar ontmoeten, besteden ze de meeste tijd aan het bijpraten over grote levensgebeurtenissen of het herinneren van de tijd die ze samen doorbrachten, in plaats van het bespreken van nieuwe liefdesinteresses. Maar als ze een beetje te veel interesse tonen in je liefdesleven of over de nieuwe persoon in je leven, kan dat zijn omdat ze willen uitzoeken hoe jij je voelt over je nieuwe liefdesinteresse. Dit kan ook betekenen dat ze proberen uit te zoeken of ze nog een kans maken om je terug te krijgen.

Een van de belangrijkste tekenen dat je ex je terug wil is dat ze blijven hameren op het feit dat ze single zijn. Ze vergeten nooit expliciet hun relatiestatus te noemen tijdens jullie gesprekken en teksten om te laten zien dat ze beschikbaar zijn.

12. Ze bellen je dronken

Men gelooft dat alcohol een manier heeft om je eerlijker te maken met je emoties en woorden. Dus, als je ex je bericht en belt als ze dronken zijn, dan willen ze je waarschijnlijk terugpakken. Als dit vaak gebeurt, kun je er zeker van zijn dat ze je terug willen, maar je niet kunnen vertellen wanneer ze nuchter zijn.

Als je dronken smsjes krijgt van je ex met allerlei lieve berichtjes, dan missen ze je stiekem, en de kans is groot dat ze je terug willen, maar niet bereid zijn om dat toe te geven.

13. Ze gaan met niemand meer uit sinds jullie uit elkaar zijn gegaan

Een breuk kan moeilijk zijn, en iedereen heeft een adempauze nodig na het doormaken van deze zware fase. Hoewel het best moeilijk is om meteen verder te gaan met een nieuwe partner, is het volledig vermijden van daten ook een teken van problemen.

Als het al lang geleden is dat jullie uit elkaar gingen en je ex sindsdien vermijdt om met iemand uit te gaan, dan is dat een teken dat hij je nog steeds mist. Dit gebeurt meestal als ze hebben ervaren wat ze beschouwen als de ideale relatie met jou, en het wordt moeilijk voor hen om zich uit te sloven voor een nieuwe start. Dit kan ook betekenen dat je ex hoopt jullie relatie nieuw leven in te blazen.

14. Ze verontschuldigen zich te veel

koppel-relatie

Sommige mensen nemen geen verantwoordelijkheid voor hun daden, vooral niet na een breuk. Ze zijn of onverschillig tegenover jou of geven jou de schuld van alles wat er mis ging in de relatie. Maar als je partner zich verontschuldigt en zich schuldig voelt over zijn daden, dan willen ze waarschijnlijk koste wat het kost weer bij elkaar komen.

15. Ze zijn niet gelukkig na de breuk

Als je ex zelfs na lange tijd moeite heeft om weer normaal te doen, denken ze waarschijnlijk nog steeds aan je en zijn ze in ontkenning dat jullie het hebben uitgemaakt. Enkele van de indicatoren dat ze niet gelukkig zijn, kunnen sombere berichten op sociale media zijn, gemeenschappelijke vrienden die je benaderen en vragen om met hen te praten, of hun geliefden bellen je op over hoeveel je ex je mist.

Als hun familie of goede vrienden je benaderen om je te laten weten hoe ellendig ze zich zonder jou voelen, is er een mogelijkheid dat je ex bij je terugkomt als je ze een kans geeft.

16. Je loopt ze vaak tegen het lijf

De kans dat je je ex tegen het lijf loopt is kleiner, tenzij je op dezelfde universiteit, werkplek of plaats bent. Maar als je ex nog steeds aan je vastzit, is er een redelijke kans dat hij/zij bij je vrienden informeert naar de plaatsen die je bezoekt of de evenementen die je bijwoont.

Als je merkt dat je je ex veel tegen het lijf loopt, begrijp dan dat het waarschijnlijk gepland is, en misschien zoeken ze een manier om zich te verzoenen. Hoewel het niet erg is om soortgelijke gevoelens te hebben, kan het ingewikkeld worden als je van hen weg wilt.

Ook al zijn jullie uit elkaar, ze voelen zich genoodzaakt je aan te raken als ze je zien. Of misschien doen ze er wat discreter over, maar het lukt ze nog steeds om je dij aan te raken of je hand tegen de hunne te borstelen. Het is duidelijk dat er nog steeds een band is, en waarschijnlijk proberen ze de vlam die ooit tussen jullie twee brandde weer aan te wakkeren.

17. Ze zitten overal op je sociale media

black iphone 4 on brown wooden table

Misschien zijn jullie op goede voet uit elkaar gegaan en zijn jullie elkaar blijven volgen op sociale media. Als je echter merkt dat ze overal op je sociale media-accounts te vinden zijn, is de kans groot dat ze je terug willen.

In tegenstelling tot de tijd dat je samen was met je ex, als je te veel likes krijgt, reacties op elk van je berichten, ze al je Instagram stories ziet controleren, of je ex voortdurend in je meldingen ziet verschijnen, betekent dat duidelijk dat ze proberen contact te maken en weer bij je terug willen komen.

18. Ze doen pogingen om contact te houden

Als je ex er nog steeds voor zorgt om je te berichten of te bellen om te zien hoe het met je gaat, kan dat een teken zijn dat ze je missen. Hoewel het altijd een goed idee is om direct na een breuk je eigen ruimte te hebben, laten de voortdurende pogingen van je ex om contact met je te hebben zien dat ze om je geven en niet verder zijn gegaan.

Als ze contact met je blijven opnemen om een goed gesprek te voeren over wat er in je leven speelt en oprecht geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt, is dat een teken dat je ex je terug wil.

19. Ze blijven jullie herinneringen samen ter sprake brengen

Als ze alle mogelijke manieren vinden om te praten over de gelukkige herinneringen die in het verleden samen zijn gemaakt, kan dat een teken zijn dat je ex je terug wil en daar hints over laat vallen. Als ze je bijvoorbeeld sms’jes sturen, vooral ‘s avonds laat, waarin ze herinneringen ophalen aan de goede tijden die ze samen hebben doorgebracht, is dat een aanwijzing dat je zeker in hun gedachten bent. Ze zijn emotioneel niet verder gegaan en zijn nostalgisch geworden.

Afgezien daarvan zouden ze ook graag dingen met je delen. Of je nu een back-up telefoon nodig hebt, een boek, of hun auto voor een noodreis, ze zullen graag willen helpen. Dit kan hun manier zijn om je weer als een stel te laten voelen.

Het is echter helemaal aan jou hoe dichtbij je ze wilt hebben. Denk dus aan hoe je je voelt tijdens het praten over je herinneringen als je beslist hoe je met deze nieuwe dynamiek omgaat.

20. Ze complimenteren je nog steeds

koppel-strand-zonsondergang

Weer verliefd worden op een ex maakt dat iemand een zachte hoek voor hem of haar ontwikkelt. Je zult misschien vaak zien dat je ex je complimenteert met subtiele dingen. Het kan van alles zijn, van je gevoel voor kleding, subtiele veranderingen in je kapsel, of unieke details over je persoonlijkheid. Als ze zulke dingen opmerken en complimenteren, betekent het dat ze aandacht voor je hebben en nog steeds om je geven.

Ze maken grapjes dat ze je weer leuk vinden. Voordat ze echter besluiten om actie te ondernemen, zullen ze moeten weten wat je gevoelens voor hen zijn. Als gevolg daarvan zullen ze iets zeggen over dat ze je leuk vinden, maar op een manier waardoor ze elke ongunstige reactie van je kunnen weglachen.

Leave a Comment