Ivo Staudt, de musicus/horlogemaker uit Twenthe, heeft zojuist een prachtig nieuw handgemaakt horloge uitgebracht. Een jaar na de lancering van zijn Praeludium-collectie komt hij nu met het voorlopige Masterpiece van Staudt Watches, de zeer exclusieve Staudt Praeludium Guilloche. De horlogekast is gemaakt van 18 karaats massief roségoud en met de hand afgewerkt. Het uurwerk is in eigen beheer vervaardigd en op het hoogste niveau gedecoreerd. De Praeludium Guilloche is gelimiteerd op 25 exemplaren. Ieder horloge wordt zowel op de horlogekast als op de wijzerplaat genummerd en voorzien van een certificaat. Prachtig!>>

staudt-praeludium-guilloche-product-small

Ivo Staudt, de musicus/horlogemaker uit Twenthe, heeft zojuist een prachtig nieuw handgemaakt horloge uitgebracht. Een jaar na de lancering van zijn Praeludium-collectie komt hij nu met het voorlopige Masterpiece van Staudt Watches, de zeer exclusieve roségouden Staudt Praeludium Guilloche. Yvo Staudt verzamelde een select groepje van ambachtslieden om zich heen waarmee hij intensief heeft samengewerkt om dit fraaie horloge tot werkelijkheid te maken.

staudt-3

Het is uiteraard volledig met de hand vervaardigd. Voor de wijzerplaat is de eeuwenoude techniek Guilloche gebruikt. Ieder lijntje van het corn- en burstpatroon is zorgvuldig handmatig uitgesneden uit massief zilver. Vervolgens wordt het zilver gebleekt door middel van een vlam, waardoor het pure zilveroxide het zilver een zachte witte kleur geeft. De zilverkleurige ringen zijn weer schoon geslepen. De horlogekast is gemaakt van 18 karaats massief roségoud en met de hand afgewerkt. Het uurwerk is in eigen beheer vervaardigd en op het hoogste niveau gedecoreerd. De 3/4e brug is voorzien van circulaire Côtes de Genève, chatons de rubis, een zwanenhals-fijnregulering en verguld met rosegoud. Italiaanse ambachtslieden hebben de alligatorlederen horlogeband vervaardigd, waarmee dit exclusieve horloge zich elegant om uw pols vormt. Ieder horloge is door Yvo en zijn team geassembleerd in het Staudt-atelier in Enschede.

De Praeludium Guilloche is gelimiteerd op 25 exemplaren. Ieder horloge wordt zowel op de horlogekast als op de wijzerplaat genummerd en voorzien van een certificaat. De prijs van de Staudt Praeludium Guilloche is 14.000,00 euro. Als u vragen heeft of de Staudt Praeludium Guilloche live wilt bekijken kunt u contact opnemen met Yvo Staudt, via [email protected]. Zwitsers hebben de naam als horlogebouwers, maar zo langzamerhand beginnen wij met Pellikaan, Staudt, Van der Klaauw, Van der Gang, Steiner, Fromanteel en vele andereneen echt horlogeland te worden. Bij ClassyLife zijn wij dol op mooie horloges, dus dat stemt ons buitengewoon blij!

staudt1

Leave a Comment