Sta je op het punt om een dure verlovingsring te kopen voor jouw aanstaande? Of is de grote flat screen televisie kapot? Het kopen van dure producten is een grote en belangrijke financiële beslissing. Je wilt er zeker van zijn dat jouw aankoop vertrouwd en veilig gebeurt. Het is dan ook belangrijk om verschillende beschikbare betalingsopties te overwegen, waardoor een veilige transactie gegarandeerd is. Een optie die veel consumenten overwegen, is het gebruik van een creditcard. Creditcards bieden verschillende voordelen bij het kopen van dure producten, zoals een fraudedetectiesysteem en verschillende garanties en verzekeringen. Zo brengt de creditcard extra veiligheid en gemoedsrust. Wil je weten waarom het belangrijk is om jouw dure aankopen met een creditcard te volbrengen? Je leest het in deze blog.

Veiligheidsfuncties

betalen-creditcard

Een groot voordeel van het creditcardgebruik bij dure aankopen is de veiligheid. Creditcards bieden namelijk verschillende veiligheidsfuncties om de consument te beschermen. Zo zorgt het fraudebeschermingssysteem dat ongeautoriseerde transacties snel worden gedetecteerd en voorkomen. Bovendien bieden veel creditcardmaatschappijen virtuele rekeningnummers aan, die een extra beveiligingslaag bieden voor de gebruiker. Je gebruikt namelijk een uniek, tijdelijk creditcardnummer voor de online transacties die je maakt. Hierdoor voorkom je dat jouw creditcardgegevens worden gedeeld met verkopers.

Aankoopverzekering

Wist je dat je kunt profiteren van verschillende verzekeringen bij een creditcard? De aankoopverzekering is er één van. De aankoopverzekering dekt items die beschadigd, gestolen of verloren zijn binnen een bepaalde tijdspanne vanaf de datum van de aankoop. Zo krijg je jouw geld terug in het geval van een probleem met jouw aankoop, bijvoorbeeld als je deze niet ontvangt, is beschadigd of afwijkt van het oorspronkelijke product. In dat geval kun je aanspraak doen op zogeheten terugvorderingsrechten. Wanneer jouw dure verlovingsring of flat screen televisie niet aankomt, kun je jouw geld terugvragen.

Aflevergarantie

vrouw-creditcard-online-shoppen

Een laatste voordeel van een creditcard als betaalmethode is dat je bij aankoop van dure producten gebruik kunt maken van een aflevergarantie. Veel creditcardmaatschappijen bieden een verzekering voor producten die beschadigd raken of verloren gaan tijdens verzending. Hierdoor ben je er als consument zeker van dat jouw aankoop veilig is. Wanneer dit het geval is, kun je jouw geld terugvragen. Ook wanneer er een geschil ontstaat tussen jou als consument en de verkoper, kan een creditcardmaatschappij helpen bij het oplossen van het probleem. In hoeverre de aflevergarantie voor jou van geval is, is afhankelijk van jouw creditcardmaatschappij. Lees daarom de algemene voorwaarden grondig door.

Leave a Comment