In de digitale nieuwsbrief van www.vijftigplus.nl kwamen we een aardig artikeltje tegen over rimpels. Nu zijn rimpels niet alleen de natuurlijke vrienden en vijanden van vrouwen boven de vijftig; je krijgt er al mee te maken als je veel, heel veel jonger bent. Vrouwen. En mannen. Daarom plaatsen wij dit artikel van de hand van Lynn Kraaijeveld hier graag door. Want natuurlijk weet u het allemaal al. Maar met het oog op uw ‘ever lasting beauty’ is het waarschijnlijk toch goed om het nog een keer te lezen. Met bescherming kun je immers niet jong genoeg beginnen!>>

In de digitale nieuwsbrief van www.vijftigplus.nl kwamen we een aardig artikeltje tegen over rimpels. Nu zijn rimpels niet alleen de natuurlijke vrienden en vijanden van vrouwen boven de vijftig; je krijgt er al mee te maken als je veel, heel veel jonger bent. Vrouwen. En mannen. Daarom plaatsen wij dit artikel van de hand van Lynn Kraaijeveld hier graag door. Want natuurlijk weet u het allemaal al. Maar met het oog op uw ever lasting beauty  is het waarschijnlijk toch goed om het nog een keer te lezen. Met bescherming kun je immers niet jong genoeg beginnen!

11718454_ml

Er zijn talloze reclames en artikelen over anti-rimpel crèmes. Ook zijn er veel adviezen waar van ze zeggen dat uw rimpels minder worden of zelf helemaal verdwijnen. Veel onderzoeken tonen aan wat goed is voor uw huid, maar soms krijgen we zoveel informatie dat we niet meer weten wat we moeten geloven en wat fabels of feiten zijn. Daarom heb ik hier voor u een aantal fabels en feiten onder elkaar gezet.

Fabels:

 1. Vitamine C slikken en crèmes gebruiken waar vitamine C in zit kan resulteren in huid verjonging
  Vitamine C helpt de huid bij het genezen van wondjes en heeft ook zon beschermende eigenschappen. Er is alleen geen bewijs te vinden dat het de huid kan verjongen of rimpels helpen te verminderen.
 2. Zonnen onder een zonnebank is beter dan de zon
  Dit is jammer genoeg niet waar. Een zonnebank droogt uw huid namelijk uit. Het vocht in je huid verdampt en bovendien word de kwaliteit van elastine en collageen in de huid minder. Hierdoor word uw huid leerachtig.
 3. Ik hoef geen zonneproducten te gebruiken als ik weinig buitenshuis ben
  Zelfs op een bewolkte dag of als u gewoon in de auto zit dringt de UVA-straling door tot uw huid. Hierdoor krijgen rimpels sneller een kans. Gebruik daarom in de zomer een crème met SPF 30 en voor alle andere tijden in het jaar een van SPF 15. Er wordt beweerd dat het ingrediënt Avobenzone de meest effectieve UVA-blocker is. Kijk dus in verschillende crèmes of dat erin zit, het kan nooit kwaad.

Feiten:

 1. Van lachen krijgt u kraaienpootjes
  Dat klopt jammer genoeg. Wie veel fronst, lacht of met de ogen knijpt houdt daar op langere termijn fijne lijntjes aan over. Maar dat is geen reden om niet te lachen! Want veel lachen is gelukkig wel goed voor uw lichaam en geest.
 2. Stress veroorzaakt rimpels
  Collageen zorgt ervoor dat de huid er mooi en jong uitziet. In een stress periode maakt uw lichaam een stof aan die collageen afbreekt. Hoe meer stress hoe minder collageen en hoe minder collageen, hoe meer rimpels. Dus vermijd stress en behoud een strakkere huid.
 3. Van veel slapen blijft de huid jonger
  Als u vaak weinig nachtrust hebt word de huid letterlijk snel ouder. Er zijn hier verschillende onderzoeken naar gedaan. Door veel slaaptekort worden er bepaalde hormonen meer aangemaakt dan normaal. Deze verslechteren de huid conditie waardoor er huid verslapping en rimpels ontstaan.

Eenvoudig rimpels voorkomen:
Kort samengevat, gebruik altijd zonnen bescherming, zorg voor genoeg slaap en ontspanning, drink genoeg water, eet minder vet en tot slot zorg dat je genoeg fruit, groenten, bonen, vis en noten eet.

Lynn Kraaijeveld

Leave a Comment