Femke Bol heeft vorige week zaterdag tijdens de Nederlandse estafetteploeg goud in de pocket gehaald tijdens het WK atletiek. Deze uitzonderlijke topatlete heeft de liefde van haar leven gevonden tijdens de pandemie in 2020. Ze is tot de dag van vandaag samen met de enige echte Ben Broeders. Ook hij is net zoals zijn vriendin een topatleet. Ben Broeders is een 28 jarige Belg en polsstokhoogspringer die ondertussen het kampioenschap in België heeft veroverd. Hij heeft onder andere in 2017 de 1ste plaats gekregen in de Europese Kampioenschappen en in 2023 de 1ste plaats in het Belgisch Kampioenschap Indoor AC. Ondanks dat hij zelf een topatleet is denken wij niet dat hij zijn vriendin kan bijhouden, want Femke Bol had zelfs een nieuw wereldrecord verbroken op een 400 meter indoor. Ontdek hier meer over de knappe vriend van Femke Bol!

Hoe hebben Femke Bol en haar vriend elkaar ontmoet?

Femke Bol en Ben Broeders hebben elkaar ontmoet tijdens een best heftige periode in de wereld, want in de pandemie waren er natuurlijk heel veel plekken gesloten, waardoor het lastig was om nieuwe mensen te ontmoeten. Toch hebben Femke en Ben elkaar gevonden tijdens de coronaperiode. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de Diamond League-wedstrijden op het vliegveld van Stockholm. Femke vertelt dat het direct tussen de twee klikte en tijdens hun eerste date gingen ze golfen. Ze zijn inmiddels al ruim vier jaar samen en hebben ze grote plannen voor de toekomst. De tortelduifjes gaan namelijk samenwonen! Ze hebben een huis gekocht in Arnhem vlak bij Sportcentrum Papendal, wat natuurlijk ideaal is voor twee atleten. Femke Bol heeft al eerder in de relatie gezegd dat ze zeker op een dag wil trouwen met Ben Broeders.

Ben Broeders over Femke Bol

Femke Bol krijgt nu natuurlijk ontzettend veel aandacht, omdat ze onlangs wereldkampioene is geworden op de baan van 400 meter. Haar vriend Ben Broeders heeft hier ook wat op te zeggen: “Als je zo hard loopt als Femke, kun je ook niet verwachten dat je geen wereldster wordt”. Hij zegt ook dat alle aandacht een “part of the game” is. Broeders zegt hier ook bij dat hij denkt Femke altijd nuchter zal blijven, ondanks dat ze een grote naam heeft in de sportwereld. “Altijd heel nuchter zal blijven. Dat is gewoon haar persoonlijkheid. Ze is wie ze is, heel oprecht”, aldus Ben Broeders.

Daarnaast vertelt Broeders ook hoe het is om in een relatie te zitten met iemand die ook topsportwereld zit. Hij zegt dat dit voor- en nadelen heeft. Een voordeel die hij benoemd is dat ze beide op de hoogte zijn van hoe deze wereld in elkaar zit, maar Ben vind het wel jammer dat hij niet altijd naar haar races kan toe gaan, omdat hij het zelf ook druk heeft als atleet. Gelukkig hebben ze wel vaak de mogelijkheid om elkaar te zien buiten de races om. Ook tijdens het WK Glasgow zat het atletiekstel in hetzelfde hotel, waardoor ze elkaar regelmatig konden zien en spreken. Broeders zegt dat de gesprekken tussen hem en Femke echt niet alleen over sport gaan, de ene keer is het juist meer ontspannen. Hij vindt het ook fijn dat ze hier samen een gezonde balans in hebben, want altijd volledig de focus houden is niet te doen.

Leave a Comment