Bloemenabonnementsdienst Bloomon op deze pagina is een motiverend voorbeeld van mensen die de durf hebben om rond een bijzonder product een eigen bedrijf te starten. Dit is daar ook een voorbeeld van: Frame Vintage Bikes van Justin van den Born in Utrecht (http://www.madebyframe.nl). Hij speelt slim in op de immens groeiende belangstelling voor bijzondere fietsen. De manier waarop hij dat doet is echter extra bijzonder. Frame Vintage Bikes bouwt custom fietsen die gebaseerd zijn op oude fietsframes. Er zijn steeds meer mannen en vrouwen die het leuk vinden om echt een ‘eigen’ fiets te hebben, een sieraad waarmee ze daadwerkelijk fietsen of dat een kunstvoorwerp in hun huis is. Justin bouwt dan een fiets voor hen, op basis van een al dan niet door hen aangeleverd oud frame. Er zijn wel meer bedrijfjes die oude fietsen recyclen. Wat Frame echt anders dan anderen maakt, is dat het speciaal fietsen bouwt voor klanten die er een verhaal bij hebben. Zoals de fiets ‘Jorg’ die genoemd is naar de overleden broer van een klant.>>

IMG_0258

Bloemenabonnementsdienst Bloomon  op deze pagina is een motiverend voorbeeld van mensen die de durf hebben om rond een bijzonder product een eigen bedrijf te starten. Dit is daar ook een voorbeeld van: Frame Vintage Bikes van Justin van den Born in Utrecht (http://www.madebyframe.nl). Hij speelt slim in op de immens groeiende belangstelling voor bijzondere fietsen. De manier waarop hij dat doet is echter extra bijzonder. Frame Vintage Bikes bouwt custom fietsen die gebaseerd zijn op oude fietsframes. Het idee erachter is dat door de opkomst van producten uit het verre oosten de kwaliteit van fietsen nogal achteruit is gegaan. In de laatste decennia van de vorige eeuw was het bouwen van goede fietsen nog een echt ambacht waarbij er hoogwaardig materiaal gebruikt werd. Veel van die destijds gemaakte fietsen lijden een kwijnend bestaan. Tegelijkertijd zijn er steeds meer mannen en vrouwen die het leuk vinden om echt een ‘eigen’ fiets te hebben, een sieraad waarmee ze daadwerkelijk fietsen of dat een kunstvoorwerp in hun huis is. Justin bouwt dan een fiets voor hen, op basis van een al dan niet door hen aangeleverd oud frame. Custom made naar eigen wensen en budget, en met een slim hergebruik van oude materialen.

Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er wel meer bedrijfjes zijn die oude fietsen recyclen. Wat Frame echt anders dan anderen maakt, is dat het speciaal fietsen bouwt voor klanten die er een verhaal bij hebben. Zoals de fiets ‘Jorg’ die genoemd is naar de overleden broer van een klant. Die broer was begonnen met het renoveren van een oude fiets, kon het project niet voltooien en Frame deed dat vervolgens. Andere klanten kwamen aan met een fiets die nog van hun vader, moeder of opa was geweest en die ze niet wilden weggooien. Zo’n fiets heeft een verhaal en wordt dan letterlijk en figuurlijk weer tot leven gewekt. Dat start met een gesprek over de wensen, leidt dan tot een schetsontwerp en een begroting, en vervolgens tot een fraai eindresultaat. Zeker, dat is duurder dan ergens een fiets kopen. Maar het is dan ook veel meer dan zomaar een fabrieksfiets. Verleidelijk hoor. In mijn garage staat nog de Rudge waarmee ik decennia geleden naar de middelbare school fietste. Niet meer rijdbaar, maar te dierbaar om weg te doen. Sparen maar…. Justin van den Born verdient succes met dit mooie initiatief. Hij heeft uiteraard ook een Facebook-pagina: https://www.facebook.com/pages/FRAME-vintage-bikes/923876867640107. Like!

FrameFrame2IMG_0282

Leave a Comment