Mazda is één van de relatief weinig automerken die wij ClassyLife-waardig vinden. Zij bouwen namelijk geen dertien-in-een-dozijn auto’s, maar brengen producten op de markt die doordacht in elkaar zitten en die ook net even wat meer rijplezier bieden dan veel andere auto’s. Twee nieuwtjes delen wij graag met u. Allereerst is de prijs bekend gemaakt van de vierde generatie van de Mazda MX-5, de compacte roadster die nu eens niet alsmaar groter, dikker en zwaarder is geworden maar die bij zijn oorsprong bleef. Hij komt begin augustus in ons land op de markt, op tijd voor een lekker open en mooi najaar, en kost vanaf € 28.990,-. In dat geval gaat het om de 1.5 SKYACTIV-G 131 met handgeschakelde zesversnellingsbak. Dat is de lichtste motorisering, maar de MX-5 weegt niet veel en met deze versie kunt u al veel puur plezier hebben. Het tweede nieuwtje? Dat gaat over de CX-3. Leest u verder!>>

mx-5_2015

Mazda is één van de relatief weinige automerken die wij wel ClassyLife-waardig vinden. Zij bouwen namelijk geen dertien-in-een-dozijn auto’s, maar brengen producten op de markt die doordacht in elkaar zitten en die ook net even wat meer rijplezier bieden dan veel andere auto’s. Twee nieuwtjes delen wij graag met u. Allereerst is de prijs bekend gemaakt van de vierde generatie van de Mazda MX-5, de compacte roadster die nu eens niet alsmaar groter, dikker en zwaarder is geworden maar die bij zijn oorsprong bleef. Hij komt begin augustus in ons land op de markt, op tijd voor een lekker open en mooi najaar, en kost vanaf € 28.990,-. In dat geval gaat het om de 1.5 SKYACTIV-G 131 met handgeschakelde zesversnellingsbak. Dat is de lichtste motorisering, maar de MX-5 weegt niet veel en met deze versie kunt u al veel puur plezier hebben. Er komt ook een 2.0 versie en wie zichzelf echt wil verwennen, kiest de GT-M met climate control, Lane Departure Warning, High Beam Control, Smart Keyless Entry, Bose® audiosysteem, DAB+ digitale radio-ontvanger en een geïntegreerd navigatiesysteem, en op de 2.0 bovendien 17-inch lichtmetalen velgen, een Bilstein onderstel, een limited sperdifferentieel, i-stop en i-ELOOP, het regeneratieve remsysteem van Mazda. Ons idee: kies ‘m lekker eenvoudig en steek het bespaarde geld in deelname, met die MX-5, aan een mooie reis van bijvoorbeeld www.petrolandwine.nl . Dit is een auto om puur en simpel te houden. Zeker, er wordt bij het zien van mensen in een open auto die niet piepjong meer zijn nog weleens gedacht aan de effecten van een midlife crisis, maar zo’n MX-5 kun je, mits nog gemakkelijk bewegend, ook dagelijks rijden en dat kost dan hetzelfde als een saaie vijfdeurs maar is oneindig veel leuker!

Nog een nieuwtje, voor een nieuw model waarvan eveneens veel wordt verwacht: de compacte CX-3 crossover kost vanaf € 20.990,- voor de tweewielaangedreven CX-3 2.0 SKYACTIV-G 120 S met handgeschakelde zesversnellingsbak. Er komt ook één versie met dieselmotor: de 1.5 SKYACTIV-D 105 SKYLEASE GT voor zakelijke rijders (20 % fiscale bijtelling). Voor € 28.290,- heeft de auto dan erg veel voorzieningen, zoals: 18 inch lichtmetalen velgen; Smart City Brake Support; Lane Departure Warning; licht- en regensensor; volledige LED-verlichting (koplampen, dagrijverlichting, mistlampen en achterlichten); privacy glass; parkeersensoren achter en achteruitrijcamera; MZD Connect met HMI Commander en 7-inch touch screen; geïntegreerd navigatiesysteem; climate control; cruise control; DAB+ (Digital Radio+) audiosysteem met 6 speakers, CD-speler, USB- en AUX-aansluiting; Active Driving Display (head-up display); zwart kunstlederen interieur met verwarmbare voorstoelen en  Smart Keyless Entry. Niet te geloven, tot heel kort geleden was zo’n uitrusting alleen te realiseren bij auto’s die drie, vier keer zo duur waren! U gaat ‘m veel zien.

All-new Mazda CX-3_SP_2015_Action_22__jpg72

Leave a Comment