De Ford Transit Custom Transit is een van de best verkopende bestelwagens allertijden, en dat is niet voor niets. Wanneer je op zoek gaat naar een handige bedrijfswagen voor je onderneming, is het daarom zeker de moeite waard om ook te kijken naar dit model. We bespreken een aantal goede redenen om voor de Ford Transit Custom te kiezen.

Prettige rijeigenschappen

Een hele goede reden om voor Ford Transit Custom lease of aanschaf te kiezen, is zijn buitengewoon zeer prettige rijeigenschappen. Als je in een Transit Custom rijdt, is het net alsof je in een personenauto aan het rijden bent, wat het rijden erin laagdrempeliger maakt. De dieselmotor van de Transit Custom biedt veel trekkracht bij lage toeren, waardoor je beter kunt optrekken. Ook in winterse omstandigheden kun je er prettig in rijden, omdat je dankzij een mechanisch sperdifferentieel in de aandrijflijn minder snel slipt op een gladde ondergrond. Ook heeft de Ford Transit Custom een wat korte wielbasis, waardoor hij veel wendbaarder is dan de gemiddelde bestelwagen.

Veel keuzemogelijkheden in uitvoeringen

Ford Transit Custom grijs

Bron: Ford.nl

Er bestaat niet één type Ford Transit Custom. Dankzij allerlei keuzemogelijkheden is deze wagen in verschillende uitvoeringen te krijgen. Wil je dus profiteren van de degelijkheid van Ford en de prettige rijeigenschappen van de Transit Custom, maar heb je specifieke wensen, dan is het alsnog mogelijk om een passende Transit Custom te vinden. Zo is het mogelijk het model te vinden met een dubbele cabine of als combi. Ook zijn er uitvoeringen met een verhoogd dak (H2) en uitvoeringen met en verkorte wielbasis (L1). Daarnaast zijn er ook verschillende laadcapaciteiten mogelijk, variërend tussen drie en de acht kuub. Wil je een sterkere dieselmotor in je bedrijfswagen? Ook op het gebied van de motorinhoud zijn er diverse keuzemogelijkheden.

Lange traditie en hoge populariteit

Ford Transit Custom

Ford staat voor betrouwbare kwaliteitswagens. Dat op zich is al een aanbeveling om te kiezen voor de Transit Custom. Net als het feit dat er al meer dan acht miljoen exemplaren van de Transit (Custom) verkocht zijn: de populariteit van deze bestelwagen bewijst dat het een goede investering is. Hoe kan het ook anders met een wagen die zijn oorsprong heeft vele jaren geleden in 1965 en daarna alleen nog maar verbeterd is.

De Ford Transit Custom is dus een bestelwagen die betrouwbaar is en bijzonder prettig rijdt. Naast natuurlijk het zeer ruime laadvermogen zijn dat uitstekende redenen om dit model te kiezen als je nieuwe bedrijfswagen!

Leave a Comment