Fotografie als kunstvorm is in hoog tempo ‘hot’ aan het worden en daarop wordt uiteraard ingespeeld. De galerie-organisatie Kunsthuizen met locaties in Amsterdam, Leiden en Breda mocht onlangs al de befaamde fotograaf Rankin in ons land en met een expositie in Amsterdam verwelkomen, en nu volgt een bijzondere nieuwe expositie, in Leiden deze keer. De befaamde Amerikaanse fotograaf Oscar Abolavia (1935) signeert op 10 december het boek ‘Icons’ ter ere van zijn expositie die van 9 december tot 14 januari gehouden wordt in Leiden, de geboortestad van zijn vrouw Joke. U kunt er een magische privécollectie bekijken uit de schatkamer van deze New Yorkse fotograaf.>>

Fotografie als kunstvorm is in hoog tempo ‘hot’ aan het worden en daarop wordt uiteraard ingespeeld. De galerie-organisatie Kunsthuizen met locaties in Amsterdam, Leiden en Breda mocht onlangs al de befaamde fotograaf Rankin in ons land en met een expositie in Amsterdam verwelkomen, en nu volgt een bijzondere nieuwe expositie, in Leiden deze keer. De befaamde Amerikaanse fotograaf Oscar Abolavia (1935) signeert op 10 december het boek ‘Icons’ ter ere van zijn expositie die van 9 december tot 14 januari gehouden wordt in Leiden, de geboortestad van zijn vrouw Joke. U kunt er een magische privécollectie bekijken uit de schatkamer van deze New Yorkse fotograaf.

Oscar Abolavia werd bekend door iconische portretten van onder andere de Kennedy’s, Warhol, Elvis en Robert Redford. Hij bracht kortgeleden het boek ‘Icons’ uit, met een selectie uit de meer dan 300.000 foto’s die hij maakte tijdens de roerige jaren ‘60 en ’70. Op de gelijknamige expositie toont Kunsthuis Leiden tot 14 januari 2018 een selectie van meer dan 60 (waaronder nooit eerder geëxposeerde) werken. Abolavia heeft op een persoonlijke en indringende manier beslissende gebeurtenissen kunnen vastleggen die de wereld veranderden, maar geeft ook een vrolijk en intiem beeld van celebrity’s in hun persoonlijke habitat uit de jaren 60 en 70. Denk hierbij aan beelden van o.a. Salvador Dalí, Liz Taylor, Jack Nicholson, Diana Ross, Audrey Hepburn en Elvis Presley.Hij heeft nu de mooie leeftijd van 83 en is vastbesloten nog duizenden foto’s te maken. Kunsthuis Leiden voelt zich bevoorrecht om hem te ontvangen en om bezoekers de mogelijkheid te bieden om zelf de anekdotes over zijn ervaringen aan te horen. De signeersessie vindt op zondag 10 december plaats tussen14.00 en 16.00 uur in Kunsthuis Leiden, Nieuwstraat 35. De tentoonstelling is van zaterdag 09 december 2017 tot zondag 14 januari 2018 gratis te bezichtigen.

Oscar Abolafia, ‘Icons’

08.12.2017 – 14.01.2017

Kunsthuis Leiden, Nieuwstraat 35, Leiden

Kunsthuis Leiden is van woensdag tot en met zondag geopend voor publiek. Meer informatie vindt u op www.kunsthuisleiden.nl of op www.oscarabolafia.nl.

 

Leave a Comment