Op ClassyLife besteden wij graag aandacht aan horloges. Inderdaad, dat is ook een beetje hobby: als je van horloges houdt ben je geïnteresseerd in alles dat rond is, de tijd aangeeft en onderscheidende kwaliteiten biedt. Ruim een jaar geleden schreven wij hier over het micro horlogemerk Schaftenaar, dat in Harderwijk gemaakt wordt door horlogemaker Arnold Vos. Hij heeft een juwelierszaak op de Markt in deze Gelderse stad en kijkend in de etalage, met een opvallend ruim aanbod aan horloges, kwamen wij ineens dit eigen merk tegen. Er is nu een fraaie uitbreiding van het programma waarmee dit merk opnieuw aandacht verdient.>>

Op ClassyLife besteden wij graag aandacht aan horloges. Inderdaad, dat is ook een beetje hobby: als je van horloges houdt ben je geïnteresseerd in alles dat rond is, de tijd aangeeft en onderscheidende kwaliteiten biedt. Ruim een jaar geleden schreven wij hier over het micro horlogemerk Schaftenaar, dat in Harderwijk gemaakt wordt door horlogemaker Arnold Vos. Hij heeft een juwelierszaak op de Markt in deze Gelderse stad en kijkend in de etalage, met een opvallend ruim aanbod aan horloges, kwamen wij ineens dit eigen merk tegen. Er is nu een fraaie uitbreiding van het programma waarmee dit merk opnieuw aandacht verdient.

Arnold Vos bouwt sinds 2017 zijn eigen horloges met gebruikmaking van bewezen goede onderdelen, zoals het automatische Soprod of Schild S280 uurwerk met een gangreserve van 40 uur, handgemaakte lederen banden en fraaie wijzerplaten. Hij begon met de Traveller en de Journey met prijzen vanaf resp. € 2.895,- en € 1.450,- en hij is ronduit tevreden over de vraag naar zijn horloges. Begrijpelijk, want hoe leuk is het om een Nederlands tophorloge te dragen dat exclusiever en betaalbaarder is dan de horloges van de meer bekende merken! Maar uiteraard kwamen er ook vragen naar horloges die hij nog niet kon leveren. Zoals een damesversie en een chronograaf. Er werd dus een schepje bovenop gedaan.

Eind afgelopen jaar werd de Schaftenaar Lady-S uitgebracht, in vijf uitvoeringen, en hoewel Vos er niet veel over kwijt wil verwachten wij dat er dit jaar nog een chronograaf volgt. Knap hoor.

Ronduit attractief
Topkwaliteit en handwerk kunnen onmogelijk goedkoop zijn. Toch mag de prijs van de volautomatische Lady-S, vanaf € 1.495,- ronduit attractief worden genoemd. Geen wonder dus dat er flink wat exemplaren met kerstmis onder de boom of fraai verpakt op tafel lagen…

De Lady-S is een 35 mm horloge (elegant voor een damespols, niet te klein en niet te groot) met het genoemde Schild S280 volautomatische uurwerk met datum, een fraai afgewerkte kast in roestvast staal en keus uit vijf wijzerplaten: zwart, donkerblauw, wit, Mother of Pearl blauw en Mother of Pearl wit. Deze kunnen worden gecombineerd met keus uit acht lederen banden, al dan niet met een contrasterend stiksel of met een Milanaise stalen band.

De leren banden, van kalfsleer, paardenleer, struisvogel of krokodil zijn ook los te koop, waardoor je nog eens kunt wisselen. De prijzigste is de band van echt krokodillenleer, kalfsleer kost daar met een prijs vanaf € 99,– een derde van. Wij denken overigens dat u, als u Arnold Vos aardig aankijkt, hem ook kan verleiden om voor u iets te maken dat helemaal uniek en exclusief is.

Een echt trouvaille, dit adres. Goed om op te merken: de genoemde prijzen dateren van november 2018, dus het kan zijn dat ze nog een keer wat aangepast worden. Meer info op www.schaftenaarwatches.nl of .com.
Daar vindt u ook de adressen van de vier dealers in het land die deze horloges ook verkopen. Maar hoewel we hen niet willen benadelen, wij zouden hiervoor naar Harderwijk rijden! Auto parkeren in de Houtwalgarage (mooiste garage van ons land) en vijf minuutjes het centrum inlopen. Leuke en gezellige stad, veel horeca inclusief Michelin sterrenrestaurants en die kleine ‘Aladdins Cave’ van Schaftenaar en zijn ‘créateur’ Arnold Vos. Daar zo’n horloge kiezen en aanschaffen verhoogt de vreugde enorm.

Leave a Comment