De PR-machine van de Zwitserse horlogefabrikant Frederique Constant (met Nederlandse roots, want Nederlandse eigenaren) weet ClassyLife goed te vinden. Binnen enkele uren ontvingen wij informatie over drie nieuwe horloges die te mooi zijn om niet aan u te laten zien. Natuurlijk heb je dan altijd je voorkeuren en wij verhelen het niet: met name de nieuwe Alpina Startimer Pilot maakt ons onbetamelijk hebberig. Maar wilt een horloge dat minder opvalt, behalve door allure, dan zijn er ook daarvan fraaie nieuwe exemplaren. >>

alpina_startimer_pilotchronograph_automatic_al-725gr4s6

De PR-machine van de Zwitserse horlogefabrikant Frederique Constant (met Nederlandse roots, want Nederlandse eigenaren) weet ClassyLife goed te vinden. Binnen enkele uren ontvingen wij informatie over drie nieuwe horloges die te mooi zijn om niet aan u te laten zien. Natuurlijk heb je dan altijd je voorkeuren en wij verhelen het niet: met name de nieuwe Alpina Startimer Pilot maakt ons onbetamelijk hebberig. Alpina is het tweede merk (tweede in de zin van ‘ernaast’, niet van ‘minder’) van Frederique Constant en is gespecialiseerd in meer sportieve horloges. Dat is dit nieuwe model zeker, al kan het door zijn allure ook prima met een fraai pak gecombineerd worden.

alpina_startimer_pilot_chronographautomatic_al-725b4s6

De Startimer serie van Alpina is er sinds 2011. Dit nieuwe model kreeg een AL-725 automatisch chronograaf uurwerk en wordt geleverd in drie verschillende uitvoeringen: Air Force, Naval Aviation en Bush Flying met respectievelijk een zwarte, blauwe en groene wijzerplaat. De roestvaststalen kast heeft een diameter van 44 mm, een saffier kristal glas en het horloge is waterdicht tot op een diepte van 100 m. De prijzen moeten nog bekend worden gemaakt, wij schatten zo rond de Sfr 2.500,-.

fredstaal

fredgoud

Ook van deze twee nieuwe modellen in de collectie van Fréderique Constant hebben wij nog geen prijzen, maar als ze u bevallen maakt een bezoekje aan de website www.frederiqueconstant.com u een stuk wijzer. Het eerste nieuwe model is de Classics Heart-Beat Automatic in staal of goldplate. In beide gevallen gaat het om een klassieke dresswatch met een FC-312 Heart Beat automatisch uurwerk; Romeinse cijfers en een fraaie ‘sunray guilloche’ wijzerplaat. Een uitermate stijlvol horloge waarvoor wij op de website een prijs zien vanaf Sfr 1.800,- met lederen band.

fredivoor

frederique_constant_2016_slimlinline_moonphase_manufacture_release_fc-705bg4s6_1

Mag het nog wat klassieker, dan is er de Frederique Constant 2016 Slimlinline Moonphase Manufacture; een uitermate plat horloge met een prachtige ivoorkleurige wijzerplaat. Het heeft een zelf ontwikkeld automatisch FC-705 uurwerk met als bijzonderheid dat alles wordt bediend met een centrale kroon. Natuurlijk is het uurwerk aan de achterkant zichtbaar. En u ziet dat zowel de datum als de maanstand worden weergegeven. Wij vinden het een schitterend uurwerk, richtprijs Sfr 3.390,-.

Leave a Comment