Het Zwitserse horlogemerk Longines leidt een beetje een schaduwbestaan naast merken die meer lawaai maken en die blijkbaar ook daardoor meer de fantasie prikkelen. Maar kenners weten dat het uitstekende horloges zijn, met een ingetogen stijlvolle uitstraling en een acceptabel prijsniveau. Het merk brengt nu nieuwe versies uit van twee horloges waarmee het in het verleden veel naam maakte. Het zijn zogeheten duikhorloges, dus wat stoerder van uitstraling en opgewassen tegen talloze activiteiten boven en onder water. Zowel de nieuwe HydroConquest modellen als de Legend Diver Watch (in zwart onze absolute favoriet) zijn waterbestendig tot een diepte van 300m meter. >>

Het Zwitserse horlogemerk Longines leidt een beetje een schaduwbestaan naast merken die meer lawaai maken en die blijkbaar ook daardoor meer de fantasie prikkelen. Maar kenners weten dat het uitstekende horloges zijn, met een ingetogen stijlvolle uitstraling en een acceptabel prijsniveau.

Het merk brengt nu nieuwe versies uit van twee horloges waarmee het in het verleden veel naam maakte. Het zijn zogeheten duikhorloges, dus wat stoerder van uitstraling en opgewassen tegen talloze activiteiten boven en onder water.

 

Zowel de nieuwe HydroConquest modellen als de Legend Diver Watch (in zwart onze absolute favoriet) zijn waterbestendig tot een diepte van 300m meter. Hoe het u vergaat weten wij uiteraard niet, maar dat lijkt ons meer dan voldoende. De Longines Legend Diver Watch  is een heruitgave van het originele duikhorloge uit 1960.

 

Ook de HydroConquest-collectie toont afhankelijk van het kodel meer of minder nadrukkelijk de traditionele stijl van duikhorloges. Ze hebben een eigen kaliber L633 automatisch uurwerk en uiteraard een flinke gangreserve en saffierglas. De nieuwe Diver Watch heeft een stalen Milanaise band, maar uiteraard zijn er ook andere typen banden leverbaar, in staal, leder of rubber. De Diver Watch kost in de getoonde uitvoering € 2.100,–, de HydroConquest modellen zijn er vanaf een goede 800 tot 1.800 euro. Zo hebben horlogeliefhebbers nog weer meer keuze!

Leave a Comment