Frenkie de Jong heeft het ver geschopt binnen de voetbalwereld, waardoor hij een bizar salaris heeft weten binnen te halen. De Jong is 27 jaar en hij speelt als middenvelder bij FC Barcelona. Hij is geboren in het dorpje Arkel en begon al op zesjarige leeftijd aan zijn voetbal avontuur bij de amateurvereniging, ASV Arkel. Tien jaar later maakt de Jong zijn grote doorbraak in 2013 toen hij zestien jaar was. Hij heeft toen zijn eerste profcontract ondertekend bij Willem II. En sindsdien bloeide zijn carrière als profvoetballer op. Kom meer te weten over Frenkie de Jong en ontdek wat zijn bizarre salaris is!

Het verhaal van Frenkie de Jong

Zoals je misschien al wel had verwacht loopt het verhaal van Frenkie de Jong verder door dan zijn eerste profcontract. Op zijn achttiende debuteerde de voetballer bij Ajax. Tijdens zijn tijd bij Ajax heeft hij zijn eerste prijs gewonnen: de Gouden Stier. Deze prijs heeft hij mogen ontvangen, omdat hij de grootste talent in de Eerste Eredivisie was. In 2018 mocht hij deel uitmaken van Nederlands elftal. Hij debuteerde destijds tijdens een oefenwedstrijd tegen Peru. Uiteindelijk had hij in 2019 zijn transfer gemaakt naar FC Barcelona. Dit was ook echt het geluksjaar van De Jong, want hij had meerdere prijzen gewonnen, zoals de beker met Ajax en hij werd uitgeroepen tot grootste talent tijdens de Nations League, eerste editie.

Frenkie de Jong bij FC Barcelona

In 2019 werd Frenkie voor een enorm bedrag weggekocht van Ajax. Het ging hier om 86 miljoen euro. Maar vlak daarna kwam de coronacrisis die Barcelona ook zwaar heeft geraakt. Het kwam zelfs zo hard aan dat de huidige spelers van Barca een deel van hun salaris moesten inleveren en de Jong leverde uiteraard ook netjes een bijdrage, maar de Jong had uiteindelijk wel het recht om het volledige bedrag op een ander moment terug te krijgen.

Wat is nu het salaris van Frenkie de Jong?

Toen hij zijn contract tekende bij FC Barcelona had de Jong recht op een jaarlijks salaris van veertien miljoen euro, maar door de coronacrisis is de club volgens Marca nog verplicht om een bedrag van 88,58 miljoen euro terug te betalen. In de eerste drie seizoenen dat hij bij de club speelde werd zijn salaris verlaagd naar 12, 3 en 9 miljoen euro. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de Jong zijn volledige salaris krijgt. Om dit te realiseren heeft FC Barcelona het contract van de middenvelder met twee jaar verlengd. Hierdoor ontvangt hij nu 16 miljoen euro per jaar, maar dit blijft niet hierbij. Door loyaliteit- en prestatiebonussen kan dit verhoogd worden naar een jaarlijks bedrag van 19 miljoen euro.

Leave a Comment