U zal zich wellicht herinneren dat wij enkele weken geleden met een stand aanwezig waren op de warme ZomerFair Soestdijk. Wij lieten daar het publiek kennismaken met super betaalbaar elektrisch rijden met de uit Californië geïmporteerde Fiat 500 E (zie www.500efiat.com). Onze overburen waren een jong stel uit Rotterdam, zij Portugees, met een collectie prachtige eigen schoenen voor dames en heren, en ook nog andere lederwaren zoals tassen en portemonnees. De collectie is naar eigen zeggen ‘Created in Holland. Handmade in Portugal. To walk around the world.’ Hun bedrijfje is het resultaat van een heuse lovestory: elkaar backpackend ruim drie jaar geleden in Cambodja ontmoet en niet meer uit elkaar gegaan. Tjerk en Joana begonnen hun bedrijf From Portugal Shoes in mei 2015 en ze kozen voor een aanpak die aanspreekt: twee collecties per jaar, af en toe iets bijzonders ertussendoor, hoge kwaliteit voor een scherpe prijs, weinig overhead. Lees snel verder!>>

U zal zich wellicht herinneren dat wij enkele weken geleden met een stand aanwezig waren op de warme ZomerFair Soestdijk. Wij lieten daar het publiek kennismaken met super betaalbaar elektrisch rijden met de uit Californië geïmporteerde Fiat 500 E (zie www.500efiat.com). Onze overburen waren een jong stel uit Rotterdam, zij Portugees, met een collectie prachtige eigen schoenen voor dames en heren, en ook nog andere lederwaren zoals tassen en portemonnees. De collectie is naar eigen zeggen ‘Created in Holland. Handmade in Portugal. To walk around the world.’ Hun bedrijfje is het resultaat van een heuse lovestory: elkaar backpackend ruim drie jaar geleden in Cambodja ontmoet en niet meer uit elkaar gegaan. Tjerk en Joana begonnen hun bedrijf From Portugal Shoes in mei 2015 en ze kozen voor een aanpak die aanspreekt: twee collecties per jaar, af en toe iets bijzonders ertussendoor, hoge kwaliteit voor een scherpe prijs, weinig overhead.

Zij verkopen hun producten op fairs zoals in Soestdijk (volg www.facebook.com/fromportugalshoes voor de agenda) en in twee concept stores in Amsterdam. Een eigen webshop is er nog niet, maar komt als er wat geld verdiend is. Wilt u hen snel zien, dan zijn dit de twee volgende evenementen:

18th June – Museum Market Amsterdam (Museumplein, Amsterdam)

23rd to 25th June – Bluegrass Festival (Pijnackerplein, Rotterdam)

 

Joana kende in Portugal de weg naar kleine artisanale leerbewerkers en schoenenfabriekjes, vooral in de omgeving van Porto. Zij wil de kwaliteit en creativiteit van haar moederland uitdragen en doet dat met verve en charme. Tjerk is de meer commerciële en samen willen zij van hun merk echt een MERK maken. Zij hebben voor dames een collectie lederen brogues in bijzondere kleurencombinaties en uni’s, en voor heren zowel formele als casual schoenen in leer en suede. Het leuke daarbij is dat ze goed ogende lage en halfhoge suede schoenen hebben in bijvoorbeeld olijfgroen, oranjerood en jeansblauw, voor hoogst attractieve prijzen, namelijk vanaf € 129,-. Brogues voor vrouwen, in stijlvolle kleuren en in  combinaties van leer en suede, zijn identiek geprijsd; je bent voor deze fraaie handgemaakte schoenen voor de meest prijzige exemplaren nooit meer kwijt dan maximaal 180 euro. Op de ZomerFair zagen wij een aantal mensen schoenen kopen die al eerder bij dit paar slaagden. Binnenkort moet er ook een conceptstore in Rotterdam open gaan en wij hebben zo het idee dat die webshop en een digitaal collectie-overzicht niet meer zo lang op zich laten wachten. Binnenkort is From Portrugal Shoes een begrip. Dus als u nu koopt, kunt u zeggen dat u aan de basis stond van een beroemd merk en dat u Joana en Tjerk vooruit heeft geholpen. Doen!

 

 

 

Leave a Comment