Had u weleens van Checkandpack (www.checkandpack.nl) gehoord? Wij niet, eerlijk gezegd, en dus was het maar goed dat ze met een aardig persbericht kwamen. Zo leer je nog eens wat …. en u ook. Deze website voor vakantievoorbereiding (ze zijn al behoorlijk groot) weet nu uit onderzoek waarom Nederlandse senioren bij voorkeur met caravan of camper met vakantie gaan: dan kunnen de aardappels mee…  De afgelopen maanden vulden 194.000 50-plussers hun vakantiepaklijst in op checkandpack.nl en wat blijkt: maar liefst 24% vertrekt niet zonder de geliefde Hollandse pieper. Het aloude cliché blijkt dus waar.  Voor ouderen is het thuisgevoel blijkbaar belangrijk, want op 73% van de paklijstjes prijkt ook drop als niet te vergeten item. >>

Had u weleens van Checkandpack (www.checkandpack.nl) gehoord? Wij niet, eerlijk gezegd, en dus was het maar goed dat ze met een aardig persbericht kwamen. Zo leer je nog eens wat …. en u ook. Deze website voor vakantievoorbereiding (ze zijn al behoorlijk groot) weet nu uit onderzoek waarom Nederlandse senioren bij voorkeur met caravan of camper met vakantie gaan: dan kunnen de aardappels mee…  De afgelopen maanden vulden 194.000 50-plussers hun vakantiepaklijst in op checkandpack.nl en wat blijkt: maar liefst 24% vertrekt niet zonder de geliefde Hollandse pieper. Het aloude cliché blijkt dus waar.  Voor ouderen is het thuisgevoel blijkbaar belangrijk, want op 73% van de paklijstjes prijkt ook drop als niet te vergeten item. Daarnaast is de smartphone inmiddels ook gemeengoed geworden onder de oudere reiziger: 32% vindt de smartphone een must, vooral om het contact met de kinderen en kleinkinderen te onderhouden.

Liefst 42% van de ondervraagde senioren gaat dit jaar met de camper of caravan op vakantie. Bijna 19% heeft blijkbaar nog een goede rug en vertrekt naar het zuiden met een tentje in de achterbak. Slechts 9% pakt het vliegtuig. Misschien omdat aardappels meenemen dan wel heel lastig wordt….  De meest bezochte vakantielanden onder de senioren dit jaar zijn: 1. Frankrijk; 2. Italië; 3. Portugal; 4. Duitsland; 5. Indonesië.

Het Nederlandse CheckandPack is met wereldwijd meer dan een miljoen gebruikers de nummer 1 website voor vakantievoorbereiding. Jaarlijks helpt deze website bijna een miljoen Nederlanders met het inpakken van hun koffers. Dit doen ze door uniek samengestelde inpaklijsten voor elke gebruiker. Ruim 3,6 miljoen mensen bezoeken jaarlijks de gespecialiseerde website. www.checkandpack.nl. Weet u dat ook weer!

Leave a Comment