We houden er allemaal van om met onze vrienden en familie samen te komen in een kamer om te genieten van een mooie dag vol plezier en spelletjes. Dus waarom geen game kamer creëren om deze herinneringen te koesteren als ze komen. Tegenwoordig zijn gamers niet alleen kinderen of nerds. Iedereen heeft een uitlaatklep nodig voor zijn dagelijkse stress.

Een game kamer is als een kleine ruimte die is uitgesneden om alle onnodige, opgekropte vijandigheid in een veilige omgeving kwijt te raken. Of je nu Zombies doodt, of auto’s racet op een virtueel asfalt, of tanks bestuurt om je land te beschermen. Video gaming kan heel therapeutisch zijn.

Je kunt ook een speciale hoek van het huis aanwijzen voor familiebijeenkomsten op een ontspannen zondagavond, of een kleine ruimte waar je vrienden en gasten samen kunnen komen voor een spelletjesavond. Het kan voor videospellen zijn, of eenvoudige bordspellen, of misschien zelfs je favoriete spellen zoals Biljart, Darten, enz. waar je binnenshuis van kunt genieten.

Daarom delen we vandaag een paar ideeën voor game kamers die elke kleine ruimte omtoveren tot een persoonlijk paradijs voor gamers. Deze ontwerp ideeën kunnen worden uitgevoerd in ideeën voor een video gamer, maar ook voor een retro game-ervaring.

Een speelruimte is niet alleen een man cave, maar ontworpen om de stress en angst van iedereen binnen het huishouden te verlichten. Neem een kijkje en verander die mooie ruimte in een speelruimte, of kerf een hoekje uit in je woonkamer om de ervaring altijd gezond te houden.

1. Houd rekening met de beschikbare ruimte in de hele kamer

moderne-game-room-toekomst

Niet iedereen van ons heeft de ruimte om een game kamer te installeren, en dat begrijpen we. Maar dat betekent niet dat je er niet naar verlangt, toch?

Houd rekening met de vierkante meters van de kleine kamer of de beschikbare ruimte in je woonkamer om een game kamer in te richten. Het kan een grote of kleine kamer zijn of gewoon een hoekje in de woonruimte met een klein gaming bureau of zelfs een klein gedeelte van je thuiskantoor. Hoe dan ook, je huisinrichting en plattegronden kunnen worden aangepast aan de benodigde speelruimte.

Denk na over de spelopstelling, het meubilair en de consoles die je kiest. Hoewel deze ruimte bedoeld is om tegemoet te komen aan de grillen van je familie en vrienden, moet je nadenken over de indeling die in de hele kamer beschikbaar is om je speelruimte in onder te brengen.

Als je geen groot entertainment centrum met spelconsoles, luidsprekers enz. kunt inpassen, overweeg dan een minimalistisch inrichtingsplan. Je kunt een computerbureau inpassen met een game stoel, wat gerichte LED-verlichting, misschien wat zitzakken, en rekken om al je videospellen, bordspellen, beste spelsystemen, enz. op te bergen.

Aan de andere kant, als je een speciale kamer hebt voor je spelsessies, installeer dan gerust een groot entertainment centrum en creëer een game kamer met al je Nintendo, Xbox, PlayStation, PC-spellen, bordspellen, biljart en wat al niet meer.

Je kunt er zelfs wat rekken of zelfs gesloten kasten in verwerken om al je favoriete spelletjes in op te bergen. De Stormtrooper figuurtjes uit de epische Star Wars trilogie zijn een geweldige aanvulling op ideeën voor de inrichting van de game kamer.

2. Verlichting maakt een enorm verschil

mario-game-kamer-spelkast

Gamen is een etherische ervaring. Je moet een ambiance creëren om van de hele game-ervaring te kunnen genieten. Of het nu gaat om een klein hoekje van je woonkamer of een volwaardige gamekamer, overweeg je verlichtingsopties voor de effectiviteit. Natuurlijk licht is geen erg natuurlijke keuze als het gaat om een speelruimte. De helderheid kan de beelden verstoren en de algehele spelervaring verpesten.

De kamerverlichting moet altijd gericht zijn op het soort spellen dat je speelt. Als je speelruimte bedoeld is voor videospelletjes, dan kunnen LED-strips, overheadverlichting en zelfs discolampen beter passen bij de inrichting van de kamer.

Houd er echter rekening mee dat de RGB-spectrumvervormingen de ogen kunnen belasten. Hoewel de lampen de spelervaring niet mogen verpesten, moeten ze voldoende zijn om het interieur van de spelkamer te verlichten om ernstige optische schade te voorkomen. Spelsessies duren meestal lang, daarom is gerichte omgevingsverlichting je beste vriend.

Je kunt ook lavalampen en strijklicht gebruiken, omdat die het decor van de game kamer niet verstoren, maar voldoende helderheid geven om hem goed verlicht en uitnodigend te houden. Je kunt ook wat reflecterende verlichting gebruiken op je verzamelobjecten om schaduweffecten te creëren in je gameruimte.

3. Het entertainmentcentrum en de units kiezen

Bij het selecteren van het entertainment centrum of het thuisbioscoopsysteem voor games heb je verschillende keuzes. Deze units kunnen kant-en-klare stukken zijn van Ikea of je kan je eigen doe-het-zelf project beginnen en er een vanaf de grond opbouwen.

Een entertainment center is ontworpen om naast de computer of het TV-scherm ook allerlei andere zaken te dragen. Let er bij het kiezen van je persoonlijke meubel op dat je rekening houdt met de TV-standaard en hoeveel rekken je nodig hebt voor de accessoires.

Er zijn spelconsoles, zoals je Nintendo, PS3, Xbox en elke PlayStation die je leuk vindt. Er zijn ook spel-cd’s als je de voorkeur geeft aan retro-spelletjes zoals Mario, Mario kart, Prince of Persia, enz.

Je zou ook kunnen denken aan flipperkasten of Nederlandse gokkasten. Dit zijn populaire toevoegingen aan een game kamer omdat ze een klassiek en nostalgisch element toevoegen aan de ruimte. Bovendien bieden ze een leuke en uitdagende ervaring voor spelers van alle niveaus. Ze zijn ook geschikt voor zowel individueel spelen als voor sociale gelegenheden met vrienden en familie. Daarnaast zijn ze duurzaam en kunnen ze jarenlang meegaan zonder dat er veel onderhoud of reparatie nodig is.

Om deze talrijke voorwerpen op te bergen, kun je overwegen een entertainment centrum te kiezen met meerdere kasten en rekken. Het is ideaal om schermen of kastdeuren te hebben, want die beschermen je kostbare spelaccessoires tegen stof en spetters.

Als daarentegen je computerbureau ook dienst doet als speeltafel, kies dan voor een bureau met meerdere uittrekbare laden en kasten. Midden in je game sessie is het niet ideaal om door het huis te moeten rennen op zoek naar je reserve spelconsoles en toebehoren.

Terwijl je het Entertainment center kiest, wil je misschien ook een router in het apparaat zelf installeren. Dit is niet alleen een uitstekende manier om vertraging tijdens je spelsessie te voorkomen, maar dient ook goed voor je thuisbioscoop. Het is gemakkelijker en veel functioneler om een gevoed netwerk te hebben wanneer je wilt overschakelen van gamen naar wat online entertainment.

4. Geluidsisolatie voor persoonlijke ruimte

De gamekamer kan een behoorlijk lawaaierige zone zijn. Het is niet zo dat je kunt spelen terwijl je het volume laag houdt. De essentie van het spelsysteem berust op realistische geluidssporen.

Maar we kunnen de andere bewoners van het huis of zelfs de vredelievende buren niet negeren. Daarom is geluidsisolatie een geïnspireerde oplossing voor dit probleem.

Eenvoudige lambrisering of rubberen bekleding van de deuren en ramen kan gemakkelijk helpen om je spelervaring beperkt te houden tot de kamer. Als je geneigd bent, kun je houten of glazen schuifdeuren in je game kamer laten plaatsen. Als ze goed geoptimaliseerd zijn, maken ze niet alleen de ruimte geluiddicht, maar creëren ze ook een buitengewone game ervaring.

Als je bijvoorbeeld geïnvesteerd bent in een van je space-age spellen, creëert dat een virtual reality beeld dat je je in het ruimtestation of de Enterprise bevindt, terwijl je op je scherm (in dit geval is het een glazen deur) de drukte van het dagelijkse leven bekijkt.

Geluidsisolatie kan verlichting bieden aan de mensen buiten je game kamer en creëert tegelijkertijd een prachtig effect op je spelervaring. Niemand zal je storen in je game kamer en niemand zal er bezwaar tegen hebben dat je urenlang aan de spelconsoles zit. Ga in je gamestoel zitten en voel je als een koning zolang je wilt, wanneer je maar wilt, of het nu midden in de nacht is of een zalige zondagmiddag.

5. Het juiste thuisbioscoopsysteem kiezen

playstation-game-kamer

De helft van de game-ervaring komt van de gadgets en schermen die je kiest. Het surround geluid, het high-definition tv-toestel, de geavanceerde spelconsoles dragen allemaal bij aan de beste spelervaring.

Daarom is het kiezen van het juiste thuisbioscoopsysteem belangrijk. Niet iedereen kan echter een 60-inch televisietoestel of computerscherm in zijn game kamer installeren. De meesten van ons moeten genoegen nemen met systemen die passen bij de kleine kamer of de beperkte ruimte op het computerbureau.

Let daarom bij de keuze van je thuisbioscoopsysteem op de hele kamer, het entertainmentapparaat, de luidsprekers en de aansluitingen die je ook tot je beschikking hebt.

Kies een thuisbioscoopsysteem dat comfortabel zit in je entertainmentcentrum of gaming bureau. Bedenk hoeveel ruimte je verder kunt vrijmaken voor je luidsprekers, accessoires, enz. Je hoeft geen concessies te doen aan de spelervaring door een pixelig thuisbioscoopsysteem te kiezen of een met een lage RGB-verhouding, maar je moet er zeker een vinden die gemakkelijk in de beschikbare ruimte past.

Ook met een kleiner tv-scherm kun je je spelervaring verbeteren. Compenseer gewoon met een geluidssysteem in je thuisbioscoop en kies een high-definition TV, ongeacht de grootte.

6. Een uitnodigende game kamer opstelling

Een game kamer opselling kan van alles zijn om je persoonlijke stijl en voorkeuren te weerspiegelen, net als de rest van je huis. Maar het belangrijkste is dat je een passend en uitnodigend thema kiest.

Je kunt bijvoorbeeld een game kamer hebben die gericht is op fysieke activiteiten zoals Darts, Biljart, Virtueel Bowlen, enz. Deze spellen creëren een kroegachtig effect dat je game kamer onbedoeld omtovert tot een feestzone voor als er gasten over de vloer komen.

Evenzo kun je gaan voor een geek-achtig retro-thema met een Pac-Man Machine, Super Mario, Zork, enz. Deze grote machines en opstelling creëren een arcade-achtig gevoel dat je doet denken aan je kindertijd en al het plezier dat je had. Haal herinneringen op met je vrienden en koester de voorbije momenten.

Een ander uitstekend inrichtingsplan voor je game kamer opstelling is een futuristisch thema. Koop de nieuwe PlayStation, Xbox, Nintendo, wat heb je, en combineer het met enkele Virtual Reality programma’s. Schaf de accessoires aan voor middeleeuwse of ruimtetechnologische rollenspellen en breng de dag door met je geliefden om een scène uit een van je favoriete spellen na te spelen.

De game kamer kan ook een minimalistisch thema volgen als je hem in je thuiskantoor of een hoekje in de woonkamer wilt maken. Je kunt projectoren en wat eenvoudige apparatuur installeren en de verlichting en het thuistheater de sfeer van je spelsessie laten bepalen.

7. Denk aan het wanddecor

game-kamer-wanddecoratie-inrichting-verlichting

Het wanddecor in je gamekamer kan een afspiegeling zijn van verschillende van je favoriete spellen en de bijlagen die je misschien hebt. Naast het ophangen van enkele van je favoriete verzamelobjecten, kun je overwegen de muren te bekleden met wat kunst.

Tegenwoordig zien we veel muurstickers in de plaats komen van muurkunst. Je kunt verschillende spelwerelden combineren en een allesomvattend effect creëren. Je kunt de wanddecoratie ook scheiden om verschillende werelden weer te geven.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een van de vier muren bedekt (ervan uitgaande dat je game kamer een gewone rechthoekige kamer is in plaats van een verlengde vijfhoek of zo) met muurkunst uit het Marvel Universum. Voor de andere muur kun je de DC wereld gebruiken, voor de derde misschien retro spelwerk, en voor de vierde een massief universumpatroon.

Zo kun je de verzamelobjecten toevoegen aan de respectievelijk gethematiseerde wanddecoratie en een rijk van verbeelding en ingénue creativiteit in de hele kamer creëren. Ideeën voor een gamer zijn sterk afhankelijk van het creëren van een veilige ruimte om je horizon te verkennen. Laat het ontwerp van de game kamer al je werelden verbinden waar jij de regerende koning of koningin bent.

8. Het hoeft niet alleen voor video games te zijn

Wie zegt dat gamekamers alleen voor video games zijn?

Gamen is leuk en avontuurlijk. Of het nu je gewone Nintendo is, de favoriet uit je kindertijd, Mario, of de uitgebreidere bordspellen met rollenspel zoals Dungeons and Dragons, het is allemaal voor het animo.

Een game kamer is bedoeld om alle leden van je familie bijeen te brengen of misschien om je vrienden en geliefden te ontvangen als je wat tijd wilt doorbrengen met lachen, spelen en herinneringen maken.

Je kunt de game kamer zo inrichten dat elke manier van spelen mogelijk is, of het nu gaat om games of bordspelletjes. Het kan een leuke ruimte zijn om te zitten en zelfs Monopoly, Rummy, Poker en Schaken te spelen. Je kunt je horizon verbreden met Risk of Star Wars. Misschien is de speelruimte perfect voor je kinderen om met hun kameraden te socialiseren over Candyland en Operatie.

Het belangrijkste om te onthouden is dat speelzalen een veilige omgeving bieden waar zowel kinderen als volwassenen hun creativiteit kunnen verkennen. Het inspireert jonge geesten tot het ontwikkelen van sterkere persoonlijkheden met diepgang en intelligentie.

De inrichting van je game kamer kan een toevluchtsoord zijn voor creatief denken zoals Abed en Troy. Spellen als Scrabble, Scattergories, enz. inspireren tot een goede woordenschat en kennis. Het kan jou of je kinderen motiveren om met de juiste aanmoediging nieuwe spelsystemen te bedenken. De bestaande populaire spellen werden immers ook uitgevonden door iemand die graag speelde.

9. Passende zitplaatsen

In tegenstelling tot de rest van het huis vraagt de game kamer om niets minder dan comfort. Of je nu graag op een draaibare gamestoel zit, een koepelstoel, of gewoon op een massieve bank met je vrienden en familie, de zitplaats moet altijd comfort dicteren.

Zie je, de gameruimte is urenlang bezet tijdens de lange spelsessies. Je wilt je nek en rug niet verkrampen door zo lang in een ongemakkelijke houding te zitten.

Game room meubels zijn exclusief verkrijgbaar via vele online kanalen zoals Amazon of kunnen speciaal besteld worden bij Ikea. De draaistoelen en eierstoelen, zelfs die in de vorm van een hand, kunnen uitstekende toevoegingen zijn aan de inrichting van de game kamer. Je kunt zelfs overwegen een gamestoel te kopen en dan je fantasie gebruiken om die te verwerken in een doe-het-zelf project.

Je moet er ook rekening mee houden dat een game kamer meerdere gasten en deelnemers tegelijk uitnodigt. Daarom moet de stoelopstelling geschikt zijn voor meerdere personen. Een chaise lounge of schommelstoel is misschien niet ideaal voor de speelruimte, maar overweeg het plaatsen van zitzakken samen met voetenbanken, gaming bureaustoelen, comfortabele banken met rugleuning, enz.

Relaxfauteuils kunnen wonderen doen in de inrichting van een game kamer. Niet alleen de losse zijn goed voor de speelruimte, maar je kunt ook relax bankstellen aanschaffen voor een comfortabele en vriendelijke speelervaring.

10. Een plek voor je geeky verzamelobjecten

game-kamer-wanddecoratie

Wie houdt er tegenwoordig niet van het verzamelen van die Batman of Ironman beeldjes? Waarom zou je dat speciale Game of Thrones zwaard niet willen hebben? Wie kan de Yoda of Darth Vader verzamelobjecten uit Star Wars weerstaan? Ken je de Nerdvana van Sheldon en Leonard nog?

Je hoeft geen nerd te zijn om exquise verzamelobjecten en beeldjes te waarderen. Het is waar dat deze voorwerpen niet altijd passen bij de inrichting van je huis. Hoewel het zwaard Excalibur misschien wel past als decorstuk in je woonkamer, kan de rest een beetje misplaatst lijken.

De game kamer is de perfecte hoek van je huis om je verzamelobjecten in onder te brengen. Het biedt niet alleen een veilig en beschermd gedeelte om je voorwerpen in glorie uit te stallen, maar draagt ook bij aan de esthetiek van het decor van de game kamer.

Denk er eens over na… Een originele Stormtrooper helm die aan de muur hangt, de Yoda bobblehead die bemoedigend knikt als je een level van je favoriete spel overschrijdt, of Darth Vader die in de hoek zit en je in de gaten houdt.

Als je een kleine game ruimte hebt, kun je deze kostbaarheden in beperkte oplage toch in je huis opnemen. Een kleine ruimte bestemd voor gamen en vermaak betekent dat je speelruimte deel uitmaakt van de totale woninginrichting.

Misschien heb je een aantal exclusieve voorwerpen verworven op online kanalen zoals Amazon, eBay, enz. of bij je favoriete stripwinkel of spelwinkel. Je kunt gemakkelijk van de gelegenheid gebruik maken om je verzamelobjecten op de rekken van je woonkamer te strooien, misschien plaats je er een paar in je kantoor aan huis om indruk te maken en je collega’s en klanten te verbazen.

Deze voortreffelijke stukken kunnen uitstekende gespreksstarters of ijsbrekers zijn. Iedereen kijkt er graag naar en bewondert ze. Je kunt een brandpunt creëren binnen je kamerdecoratie-ideeën om ze dapper uit te stallen.

Zo zie je maar… Zoals we al zeiden is een game kamer niet zomaar een mannengrot. Het is een integraal onderdeel van het huis dat voor iedereen is, of het nu mannen, vrouwen of kinderen zijn. Het is een plek waar je contact maakt met je geliefden en geniet van onschatbare tijd met hen.

Ontwerp die mooie game kamer en verander je kleine ruimte in een toevluchtsoord voor gamers en liefhebbers. Creëer dat broodnodige hoekje en maak de herinneringen die je door de jaren heen kunt koesteren.

Leave a Comment